Rabbit napisał(a):
najniebezpieczniejszego zespolu swiata. Giganci rocka
może kiedyś
teraz to parodia jakaś
Cytuj:
Appetite For Destruction - moim skromnym zdaniem debiut GNR to najlepsza plyta rockowa lat 80-tych
oczywiście ze nie
Cytuj:
a na pewno plyta roku 1987.
to już prędzej chociaż pewnie coś lepszego by sie znalazło
Cytuj:
Pierwsza polowa tego albumu to najlepsze i najbardziej szalone 25 minut jakie mozna sobie wymarzyc. Kazdy z tych utworow jest wspanialy z moim ulubionym "It's So Easy" na czele. Ogolnie rzecz biorac, na calej plycie nie ma kawalka, ktory bylby mniej niz dobry. Zdecydowanie 10/10.
jeśli chodzi o te płyte to jest przereklamowana, poza 6 kawałkami (Jungle, Paradise, Easy, Nightrain, My Michelle i Sweet) nic ciekawego, w sumie te wlasnie kawałki ciągną płyte do przodu, są cholernie przebojowa i trafiły w odpowiednie miejsce i czas ale płyta jako całość srednio
Cytuj:
Use Your Illusion I - chlopaki dojrzeli, utwory sa bardziej rozbudowane, ale dawne szalenstwo pozostalo. Najlepsze fragmenty tego albumu to na pewno cover Live And Let Die, przypominajacy nieco "It's So Easy" - "Back Off Bitch", oklepany ale genialny "November Rain" czy "Coma", ktorej tytul zdecydowanie oddaje charakter utworu (srodkowa czesc kawalka jest niesamowita). Niestety tym razem pojawily sie slabsze momenty w postaci "Dead Horse" czy "Bad Obsession", dlatego 9/10.
Use Your Illusion II - czyli czesc druga najlepszego dwupaka w historii rocka.
W przeciwienstwie do jedynki trudno mi tutaj znalezc slabe kawalki. Moze "Shotgun Blues", "So Fine" i "Locomotive" odstaja nieco od reszty, ale poza tym mamy niemal godzine wspanialej muzyki. Na ktory z utworow by nie spojrzec (nie liczac tych juz wspomnianych), stoi on na bardzo wysokim poziomie, dlatego trudno mi wskazac moich faworytow. Szczegolnie cenie sobie "Civil War", "Get In The Ring" (najbardziej zwariowany i najmocniejszy na plycie), "You Could Be Mine", "Yesterdays" i "Knockin' On Heaven's Door", jednak pozostale rowniez sa znakomite. Mimo ze, jak zauwazylem czytajac recenzje, wiekszosc osob wystawia wyzsze noty Illusion I, to ja jednak nieco wyzej stawiam dwojke. 9.5/10
te płyty wole o wiele bardziej od debiutu chociaż to też nie dokońca do mnie trafia
ale takie hiciorki jak Dust N` Bones (ulubiony mój ich numer), Don`t Cry, November Rain, Civil War, Knockin (chociaż wole wersje Dylana i Watersa), You Could Be Mine, Garden Of Eden czy My World są wręcz genialne
ogólnie płyty te są równe i słucha sie ich o wiele lepiej
Cytuj:
The Spaghetti Incident? - niestety dobra passa musiala sie kiedys skonczyc. Chlopaki chcieli zaszalec i nagrac jakies covery starych punkowych i rockowych kawalkow, ale mogli oszczedzic sobie wydawanie tego "dziela". Ciezko jest znalezc mi jakies dobre momenty na tym albumie. Na niezlym poziomie stoja "Attitude" (z Duffem na wokalu. Wyszlo naprawde fajnie) i "Black Leather oraz to "beee" Axla na koncu "Down On The Farm". Reszta jest kiepska lub przecietna, z przewaga tego pierwszego. Dobrze, ze historia GNR nie zakonczyla sie na tym albumie. 3/10
oj łabbitku pierdolisz
dla mnie to ich płyta numer 1
istny Rock N Roll
a Attitude rządzi
Cytuj:
Chinese Democracy - po 15-tu latach czekania w koncu nadeszla Chinska Demokracja.
niestety
Cytuj:
czy warty pietnastoletniego czekania?
oczywiście że nie
Cytuj:
Axlowi stal sie jakis wyjatkowo romantyczny i zachcialo mu sie robic ballad, ktorych na Chinese Democracy jest troche za duzo.
fakt, nie są też najwyższych lotów ale wg mnie ratują te płyte przed kompletną sraką
Cytuj:
Sam album jest zreszta troche za dlugi, mozna by z niego wywalic ze 2-3 kawalki.
na dobrą sprawe można wywalić wszystkie
Cytuj:
7/10
ty chyba innej płyty słuchałeś
oprócz ballad te płyte ratuje tylko kawałek tytułowy, reszta kawałków jest totalnie bezpłciowa i pozbawiona kopa, nawet taki swietny gitarzysta jak Buckethead nie pomógł
Cytuj:
Kto uwielbia/nienawidzi?
starych gunsów nawet lubie, nowych nienawidze