Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 17:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 08:44 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
powiem szczerze, że fragment chociaż bardzo krótki i mało wyraźny to jednak pozwala spokojniej oczekiwać na nowy album :D chyba nie mamy już wątpliwości, że będzie na ostrej kurwie :twisted:

PostWysłany: Nie Kwi 26, 2009 09:33 
Angry Again

No tak ;)
Poza tym, z tego co czytam na oficjalnej stronie, będzie bardzo ciekawe. Solo w stylu Flamenco Chrisa, akustyczne wstawki a zarazem typowo metalowo :) Sądzę, że tutaj będzie esencja Megadethu.
Co do wokali to Dave już je chyba kończy. Ostatnio miał 8 gotowych, przy czym 1 to instrumental, więc zostało mu z 3-4.

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 16:44 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja tam nic nie słyszałem ;)

PostWysłany: Wto Kwi 28, 2009 13:15 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
mateusz napisał(a):
Ja tam nic nie słyszałem ;)

hahaha

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 15:00 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
no wrescie coś ruszyło i jest nieco tytułów

Dave napisał:

Cytuj:
And now as we are nearing the completion of the new record, I will tell you, it is fast, it is heavy, there is singing, yelling, speaking, and guest voices (maybe not singing - more like in Captive Honor), the soloing is insane, and I am just starting my parts and so far I have been playing like mad! Both of the two solos I have gotten down are as fast as anything I have played on.

We have some great song concepts, like "Nothing Left To Lose" a song about having been wiped out, like so many Americans, from the recession and potential depression years of 2000, or "Bite The Hand That Feeds" which is a song about the greed of the fiduciary leaders of the financial world and how they just didn't care about the responsibility they had to the public. There are also songs like "1'320" a song about nitro fuel funny cars (something I enjoy), "How The Story Ends" and "This Day We Fight" both inspired by warrior creed from the great Sun Tzu with the use of Drums and Flags in ancient war, and an impassioned plea from Aragorn to his loyal fighters in "Lord of the Rings" Trilogy respectively.

I also have some bizarre songs like "Headcrusher" which is about the medieval torture device, and "Endgame" which is about a bill that ex-President George W. Bush signed into law that gave him the power to put American citizens in concentration camps that are actually called 'detention centers' here in the United States, and a favorite lyric of mine on this record about the North Hollywood Bank Robbery of 1997 (or 1998).

tak wiec coraz bliżej niż dalej nowej płyty :D

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 16:16 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Headcrusher brzmi kurewsko :D

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 20:24 
owszem :mrgreen:
ten bite the hand tez mis ei podoba

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 20:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

huj z tytułami, ważne aby kawałki dawały rade :D

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 20:33 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Ty i tak będziesz niezadowolony :D

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 20:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja pragnę PRÓBEK, DEMÓWEK itd. :D

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 22:31 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Ty i tak będziesz niezadowolony :D

no pewnie, tytuły o dupe potłuc, okładka bedzie paskudna a muza zapewne prostacka ;)

a mówiac poważnie to sie dopiero okaże

chciałbym usłyszec inne brzmienie, bo trzeciej (prawie) takiej samej płyty nie zniese

o same kawałki sie nie martwie, tradycyjnie bedzie zarówno coś dobrego jak i coś dupnego ;)

mateusz napisał(a):
Ja pragnę PRÓBEK, DEMÓWEK itd. :D

ty to se możesz :P ;)

w każdym razie nowe próbki jakieś mają byc na tej stronce co ostatnio

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 22:35 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
w każdym razie nowe próbki jakieś mają byc na tej stronce co ostatnio

To lipa jest. Jakieś pobrzękiwanie z telefonu.

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 22:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

nie wiem bo nie umiałem tego uruchomic :lol:

zreszta i tak nic nie straciłem :P

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 22:39 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
nie wiem bo nie umiałem tego uruchomic

Ja na początku też się zastanawiałem jak to się uruchamia, ale doszedłem do tego, w sumie to banał hehe. Tak czy siak to szału żadnego nie ma, a na tej drugiej to już nic kompletnie nie słyszałem.

PostWysłany: Wto Maj 05, 2009 22:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

dlatego olewam, jak cos bedzie ciekawego to i tak wycieknie gdzie ingdziej prędzej czy pozniej ;)

zwłaszcza ze i tak sie nie ma czym podniecac :D

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 08:59 
Angry Again

Jescze cuś od Dave'a :

"And now as we are nearing the completion of the new record, I will tell you, it is fast, it is heavy, there is singing, yelling, speaking, and guest voices (maybe not singing - more like in Captive Honor), the soloing is insane, and I am just starting my parts and so far I have been playing like mad! Both of the two solos I have gotten down are as fast as anything I have played on."

To z tematu na oficjalnej :

1. "- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -" (20 letters)
2. 1320
3. Bite the Hand That Feeds
4. Nothing Left to Lose But My Mind
5. How the Story Ends (working title)
6. (Tentative Titles: El Pistolero Solitario, The Trunk, Someday) <--- Apr 28th TLL msg*
7. The Hardest Part of Letting Go... Is Saying Goodbye (starts slow... then picks up - some songwriting done by Chris) <--- May 2nd TLL msg*
8. This Day We Fight
9. Head Crusher
10. 44 Minutes<--- May 4th TLL msg*
11. Endgame
12. ?
(13.) ? (B-side)

http://forums.megadeth.com/showthread.php?t=378297 tutaj temat z newsami na temat albumu.

Jak widać jeszcze trochę i będzie finito. I dobrze z tego wynika że na koncertach z slayerem Mega zaprezentuje coś nowego, chociaż znając Dave'a...
W każdym razie jeśli są na prawdę ciężkie szybkie itp itd to będą potrzebne się na rywalizację z Slayerem.

W ogóle po tytułach wnioskuje że płyta będzie w stylu Rust In Peace, rozpierducha na przemian z magicznością. Oby tak było...oby stary dobry wkurwiony dave wrócił...Jednak przede wszystkim ma trzymać poziom poprzednich albumów :)

EDIT: macie może jakieś typy co do tytułu albumu? Tzn chodzi mi o to który z tytułow piosenek by się nadawał :P

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 09:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
Jescze cuś od Dave'a :

"And now as we are nearing the completion of the new record, I will tell you, it is fast, it is heavy, there is singing, yelling, speaking, and guest voices (maybe not singing - more like in Captive Honor), the soloing is insane, and I am just starting my parts and so far I have been playing like mad! Both of the two solos I have gotten down are as fast as anything I have played on."

nauczuc sie czytać ziutek wczesniejsze posty bo ja to wczoraj dałem, w dodatku cały tekst a nie krótki fragment ;)

co do tego tematu o nowym albumie na oficialnie olewam szerokim łukiem

jak bedzie sie nazywac reszta kawałków ? tytuł płyty ? czy bedzie fajna ? sraty taty dupa w kraty :P wyjdzie to bedzie i juz ;)

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 09:14 
Angry Again

A fakt, nie patrzyłem wcześniej ;) Sorry.

44 Minutes, dzięki mojej wspaniałej dedukcji - to utwór który ma nawiązywać do tego napadu na bank :) Powstał film na ten temat i takim tytule więc można by to dodać na oficjalną megadeth.info :P

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 10:27 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
44 Minutes, dzięki mojej wspaniałej dedukcji - to utwór który ma nawiązywać do tego napadu na bank :)

raczej dedukcji kogoś z oficialnego forum który na to wpadł wczesniej od ciebie :P

Cytuj:
Powstał film na ten temat i takim tytule więc można by to dodać na oficjalną megadeth.info :P

jak bedzie podany oficialny tytuł to sie wrzuci nie bój żaby ;)

PostWysłany: Śro Maj 06, 2009 11:26 
Angry Again

44 seconds zostało potwierdzone na The Live Line 4 maja ;) I nie powiązałem tego bo tak przeczytałem :P Sam do tego doszedłem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość