Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Czw Lis 14, 2024 19:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 61 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 06:24 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Tu możemy prowadzić wszelkie rozmowy na temat BLS i innych dokonaniach Zakka

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 11:17 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Chyba tym razem beze mnie ;)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 12:12 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
widze łabbit bedzie miał pole do popisu ;)

nie no fajne fajne, lubie zarówno Zakka solo jak BLS i Pride & Glory
najlepiej mi wchodzi BLS z naciskiem na swietny ostatni album oraz mój ulubiony nieco w innych klimatach Hangover :D

Zakk potwierdził ze oprócz grania na gitarze potrafi pieknie zaśpiewać oraz ze jest zdolnym kompozytorem

no i nasz James Lomenzo grał u niego :)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 13:36 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Żułek napisał(a):
no i nasz James Lomenzo grał u niego :)

Z tego względu postanowiłem sobie kiedyś poznać bliżej ten zespół, ale jakoś nie trafił do mnie ;) - wiem wiem znowu marudzę

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 13:39 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

no cóż nie każdy lubi metal z południa ;)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 14:31 
Psychotron
Awatar użytkownika

Widze, ze zostalem uprzedzony. :)

Zulek ma racje - BLS uwielbiam. Moja ulubiona plyta to Mafia, ale nie powiem dlaczego - po prostu gdy ja pierwszy raz uslyszalem po prostu ja pokochalem. "Suicide Messiah", "In This River" (piekny teledysk), "Forever Down", "Spread Your Wings", no i moj hymn czyli "Fire It Up". :) Moglbym wymienic wlasciwie wszystkie, moze poza jednym czy dwoma. Oprocz Mafii uwielbiam rowniez ostatnia - Shot To Hell (z poczatku mi nie przypadla do gustu, lecz dopiero po jakichs paru miesiacach), ktora ma duzo ballad (moze wydawac sie, ze za duzo, ale to nieprawda), ktore sa wprost wspaniale, jak rowniez bardzo dobre ostrzejsze numery (np. Faith Is Blind, Hell is High, New Religion, Devil's Dime). Poza tym swietne Stronger Than Death, kiedy to BLS (a wlasciwie Zakk, bo jakby nie bylo BLS to przede wszystkim Zakk) gralo ostrzej niz obecnie (i pomimo ze bardzo lubie tez okres 1999-2002 to wcale nie tesknie za tamtymi dokonaniami :)). Troche slabsze, chociaz dobre 1919 Eternal, ktore byloby znacznie lepsze, gdyby nie kiepskie brzmienie - jeden z fanow BLS okreslil brzmienie gitary jakby piec wsadzono do akwarium, bo utwory z 1919 na zywo sa zabojcze, niestety na plycie nie brzmia tak dobrze. Pierwsza plyte czyli Sonic Brew rowniez bardzo lubie, chociazby za Born To Lose, Bored To Tears, Hey You (Batch of Lies) czy Spoke in the Wheel. Troche nizej stawiam The Blessed Hellride, z ktorego jednak bardzo lubie Funeral Bell, Stillborn, Doomsday Jesus czy tytulowy. Nie przekonalem sie jak na razie do Hangovera, ale jestem pewien, ze kiedys to nastapi. :) Warto jeszcze wspomniec o niezlej koncertowce "Alcohol Fueled Brewtality" i znakomitych DVD'kach "Boozed, Broozed and Broken-Boned" i "The European Invasion - Doom Troopin'".

Aha, a z poza BLS-owych dokonan Zakka to najbardziej lubie "No More Tears" Ozzy'ego. ;)

SDMF!

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 15:04 
Moderator
Awatar użytkownika

BLS trawie kiepsko. Zakka szanuje bardzo za wkład do twórczości Ozzego i gitarzystą oczywiście jest zacnym :D

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 20:39 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Ja BLS uwielbiam. Bez wątpienia są jedną z moich ulubionych kapel. Najbardziej lubię ich pierwsze płyty. Moje trzy ulubione to Stronger Than Death, 1919 Eternal i The Blessed Hellride. Wszystkie trzy uwielbiam tak samo i ciężko byłoby mi powiedzieć, którą bardziej. Mafię także bardzo lubię. Sonic Brew jest nieco inna od reszty, ale także całkiem niezła. Hangover także jest super ale słucham jej najczęściej przy alkoholu :P
Shot To Hell początkowo mi się nie podobało, ale jakoś się do niej przekonałem i jest na niej kilka świetnych kawałków.
Jako, że uwielbiam metal z południa to ciężko mi znaleźć kawałki, które całkiem mi się nie podobają.
Pride&Glory także jest wspaniałe. Dużo lżejsze od BLS ale to zupełnie inny styl. Bardziej Southern Hard Rock 8-) ale kocham takie klimaty i dość często jej słucham.
Jedynie co trochę mnie irytuje to fakt, że z każdą płytą Zakk coraz bardziej przypomina Ozziego.

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 12:19 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Zakk Wylde - lider amerykańskiej formacji Black Label Society - zapowiada wydanie digipacka składającego się CD i DVD z największymi hitami zespołu.

Kolekcja pt. "Skullage" będzie zawierała także niepublikowane do tej pory materiały audio oraz wideo. Wydawnictwo trafi do sklepów 21 kwietnia 2009 r.

Będzie to już druga kompilacja zespołu. Pierwsza, zatytułowana "Kings of Damnation 98-04", ujrzała światło dzienne w roku 2005.

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 15:03 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Dobre i to. Chociaż liczyłem na nowy krążek będący po prostu kolejnym studyjnym albumem :)

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 15:05 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

w zamian tego kolejny studyjny składak ;)

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 15:07 
Head Crusher
Awatar użytkownika

grunt, że pojawią się na nim nowe kawałki no ale niedosyt pozostaje ;)

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 15:10 
Psychotron
Awatar użytkownika

W dupe niech se wsadza tego skladaka. Chce nowa plyte! :evil:

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 15:16 
Head Crusher
Awatar użytkownika

no już najwyższy czas bo to bite trzy lata mijają :D do tej pory co rok nowa płytka a tu taki balas. Po trzech latach "raczą" nas czymś co i tak będę znał na pamięć pomijając nowe utwory, których pojawi się może dwa, w porywach trzy :(

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 19:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

ja nie wiem wogule po co ten składak jak od ostatniego wydali tylko 1 album, pewnie na cd dadzą go z innym miksem a na dvd dadzą 2 teledyski :lol: a to wszystko w promocyjnej cenie 30$ :lol:

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 19:29 
Head Crusher
Awatar użytkownika

ale teraz będą zupełnie inne kawałki :lol:

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 19:32 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

kawałki te same tylko w innej kolejności z błędami ortograficznymi dla zmyłki :lol:

PostWysłany: Śro Lut 18, 2009 20:10 
Psychotron
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
ja nie wiem wogule po co ten składak jak od ostatniego wydali tylko 1 album, pewnie na cd dadzą go z innym miksem a na dvd dadzą 2 teledyski :lol: a to wszystko w promocyjnej cenie 30$ :lol:

Po pierwsze to 2 albumy, tzn. Kings... bylo wydane po Mafii, ale nie zawieralo kawalkow z niej (w koncu 98-04). Po drugie pewnie $15, a nie 30. USA to nie Polska, gdzie na wszystkim z nas zdzieraja. :P

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 19:09 
Psychotron
Awatar użytkownika

Post pod postem, ale co tam. Uzupelnie newsa o Skullage podajac setliste skladaka:

CD:

Machine Gun Man
Dead As Yesterday
All For You
13 Years of Grief
Bleed for Me
Doomsday Jesus
Stillborn
Won't Find It Here
Suicide Messiah
In This River
Fire It Up
New Religion
Instrumental Intro (acoustic)
The Blessed Hellride (acoustic)
Spoke in the Wheel (acoustic)
Stillborn (acoustic)

DVD:
All For You From Boozed Broozed & Broken-Boned
13 Years of Grief From Boozed Broozed & Broken-Boned
Bleed For Me From Boozed Broozed & Broken-Boned
Stillborn Video
Suicide Messiah Video
In This River Video
Fire It Up Video

Acoustic Live
Instrumental Intro Live in Lehigh Valley (4:59)
The Blessed Hellride Live in Lehigh Valley (5:47)
Spoke In The Wheel Live in Lehigh Valley (5:32)
We Live No More Live in Lehigh Valley (10:29)
Stillborn Live in Lehigh Valley (6:12)
New Religion New Footage (4:04)
Welcome to The Compound New Footage (29:50)

Czyli kompletna kupa. Myslalem, ze ten skladak obejmie Mafie i Shot To Hell, a tutaj wszystko. Brakuje przynajmniej 10 bardzo dobrych kawalkow. Ten DVD to jeszcze wieksza kupa, bo wszystko stare i bylo na Boozed... i Doom Troopin'. Ciekawy moze byc jedynie ten acoustic live. Zreszta zespol chyba niezbyt entuzjastycznie odnosi sie do tego skladaka. Tak przynajmniej wnioskuje z fragmentu niedawno udzielonego przez Zakka wywiadu:

Cytuj:
Pytanie: I don’t know if anything official has been announced yet, but I hear there’s going to be some sort of greatest hits or best-of compilation coming out soon.

Yeah, ‘cause the record company was just asking. They said, “Zakk, can you just put a whole compilation of stuff together before you put the new album out?” When we did Kings of Damnation there was a bunch of fuckin’ tunes on that thing. He goes, “Well, can you make another one?” I go, “Yeah, I can put a bunch of shit together on that fuckin’ thing.”

No ale w koncu kto nie chce, nie musi kupowac.

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 19:12 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Rabbit napisał(a):
No ale w koncu kto nie chce, nie musi kupowac.

i to jest jedyny + tego składaka ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 61 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości