Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 11:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 09:42 
Moderator
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Każda kolejna po Risku była lepsza od poprzedniej

E tam. TSHF jest przykładowo lepsz od UA,choć to też zależy od gustu.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 09:50 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
mateusz napisał(a):
E tam. TSHF jest przykładowo lepsz od UA,choć to też zależy od gustu.

No to mamy podobny.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 09:55 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Maciej napisał(a):
Patrząc na ewolucję jaką przechodzili od Risk sądzę, że nowa płyta będzie bardzo dobra. Każda kolejna po Risku była lepsza od poprzedniej. Dlatego uważam, że możemy się spodziewać płyty na ostrej kurwie :twisted:

A w ogóle to witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy :D

Witamy ;)

Kwestia gustu jak dla mnie UA jest najgorszą płytą w historii Megadeth

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 09:57 
Moderator
Awatar użytkownika

szczepan napisał(a):

Ostro. Mnie początkowo bardzo się podobała, ale później coraz mniej. Wyszło na to, że podniecenie trwało ze 2 miesiące i się skończyło. Oby teraz było lepiej.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 10:05 
Administrator
Awatar użytkownika

Ja dość chłodno odebrałem UA już na początku. Zresztą nawet za bardzo nie podniecałem się jak zbliżała się premiera. Z tym, że jednak liczyłem się z tym, że może muszę się osłuchać. Teraz nadal nie widzę w tej płycie nic szczególnego i po prostu nie mam jakiejś specjalnej ochoty, żeby do niej wracać, co odróżnia ją od wszystkich pozostałych, więc werdykt jest prosty

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 10:10 
Moderator
Awatar użytkownika

Mnie akurat na początku wpadła w ucho, a później było coraz gorzej. Obecnie posłucham z niej sobie Burnt Ice czy Wahington Is Next.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 10:48 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
mateusz napisał(a):
szczepan napisał(a):

Ostro. Mnie początkowo bardzo się podobała, ale później coraz mniej. Wyszło na to, że podniecenie trwało ze 2 miesiące i się skończyło. Oby teraz było lepiej.

Uuu Szczepan, faktycznie ostro pojechałeś ;)
Ja oczywiście aż tak źle UA nie cenię, uważam że to solidna płyta, ale bardziej chyba lubię jednak TSHF i TWNAH.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 11:23 
Psychotron

Też nie lubię UA. W sumie też uważam ją za najgorszą. Już taką Youthanasię mam częściej ochotę posłuchać.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 11:26 
Rattlehead

deceiver napisał(a):
Też nie lubię UA. W sumie też uważam ją za najgorszą. Już taką Youthanasię mam częściej ochotę posłuchać.

A dlaczego "Już taką" ? ;)
Ja Y zawsze będę kochał :)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 11:58 
Psychotron

bialkomat napisał(a):
deceiver napisał(a):

A dlaczego "Już taką" ? ;)
Ja Y zawsze będę kochał :)

Ja mam od tego dziewczynę. :lol: A tak poważnie to uważam, że Y to dobry rockowy album, kilka bardzo dobrych numerów, ale nie jest to dla mnie wybitna płyta. No może poza okładką.

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 12:10 
Rattlehead

Hehe

Nie ukrywam że jeśli chodzi o Y, to jak w wielu innych przypadkach, duże znaczenie odgrywa dla mnie sentyment.
Pamiętam jak Y była świeżynką to wzbudzała ogromne kontrowersje i podzieliła wtedy trochę fanów. Ja sie tam nigdy nie wpisywalem w ten spór, pomimo że oczywiście słyszałem różnice i wiedzałem że Y to nie RIP. Ale pomimo że uwielbiałem wtedy oczywiście płyty typu RIP czy PS to nie przeszkadzało mi to nigdy jednoczeście uwielbiać Y :)
Zawsze byłem dośc otwarty na muzę, a jak muza jest dobra to nie ma znaczenia czy np. to thrash czy już nie thrash..

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 12:15 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
chyba ktoś pomylił tematy ;)

tak wiec do niego wracam :)

Shawn napisał do nas miłą rzecz:

Cytuj:
So now it is official, we have started to record our 12th record yesterday. I laid down drum tracks for the 1st 2 songs, which I am happy to say, turned out quite well. Tuesday was spent changing all my drumheads and getting the best possible drum tone Andy Sneap and myself could, as we are going back to the old school on this in terms of natural drum tone - From this record incepction, I had many conversations with Andy expressing how great so many records sounded back in the day with drum tones, etc. and that we both wanted to get certain aspects of that into what we are doing now. You will hear the results of this when this record is released. Anyways, day 2 will have myself playing song's #3 & 4, (obviously, no song titles as I write this) and if we stay on track, I will have 8 song's completed on drums by weeks end.

czekamy i komentujemy na temat ;)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 12:18 
Rattlehead

Żułek napisał(a):

Taa, tak jakoś niechcący się zeszło z tematu.. :)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 12:37 
Psychotron

bialkomat napisał(a):
Żułek napisał(a):

Taa, tak jakoś niechcący się zeszło z tematu.. :)

No tak, przypadkowo... ;)
Ale nie chodzi, że to nie thrash, tez jestem otwarty, nawet na starym forum założyłem temat o rocku progresywnym.;p EOT

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 13:57 
Administrator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
Cytuj:
So now it is official, we have started to record our 12th record yesterday......

czekamy i komentujemy na temat ;)

Całkiem szybko im to idzie. Co prawda pamiętam że Vinnie Colaiuta perksusję na TSFH nagrał podobno w 3 dni, ale to jednak nieco inny poziom. Mam nadzieję że tak jak poprzednio dadzą jakiś kawałek do przesłuchania niedługo, wtedy będzie można powiedzieć nieco więcej. Na razie trzeba się przygotować na gadanie w stylu 'nigdy jeszcze tak dobrych piosenek nie zrobiliśmy', ale to w sumie dobrze, bo gdyby pisali że 'jest ok, ale nowa płyta nie będzie tak dobra jak poprzednie', to byłoby bardzo źle

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 14:02 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

ale Vinnie to głownie muzyk sesyjny i nagrywa jak maszyna, wczesniej rudy napisał cały materiał a perkusista miał to tylko nagrac a ze Vinnie to profesionalista oraz swietny muzyk (Zappa, Sting, solo) uwinał sie szybko

teraz pracują zespołowo i mam nadzieje ze to sie pozytywnie odbije na nowym albumie :)

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 15:17 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
Żułek napisał(a):
teraz pracują zespołowo i mam nadzieje ze to sie pozytywnie odbije na nowym albumie :)

Niech pracują ,bardzo dobrze ale Rudy i tak ma mieć głos decydujący,inaczej miałbym obawy co do tego albumu :lol:

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 15:21 
Moderator
Awatar użytkownika

Dejo napisał(a):
Niech pracują ,bardzo dobrze ale Rudy i tak ma mieć głos decydujący,inaczej miałbym obawy co do tego albumu

Ja chyba mniałbym mniejsze gdyby każdy był równouprawniony, ale to oczywiscie jest nierealne

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 15:30 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
mateusz napisał(a):
Dejo napisał(a):
Niech pracują ,bardzo dobrze ale Rudy i tak ma mieć głos decydujący,inaczej miałbym obawy co do tego albumu

Ja chyba mniałbym mniejsze gdyby każdy był równouprawniony, ale to oczywiscie jest nierealne

A to dlaczego?

PostWysłany: Pią Sty 09, 2009 15:47 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Dejo napisał(a):
mateusz napisał(a):
Dejo napisał(a):

A to dlaczego?

równouprawnienie akurat nie zawsze równa sie faktycznego stanowi pisania utworór
wiele kapel podpisywało kawałki zespołowo aby nikt sie nie czuł pokrzywdzony przy wypłacaniu kasy za profity

ja tam wole aby jednak rudy miał najwiecej do powiedzenia, nie chce kolejnego Riska gdzie Friedman z Pragerem sie bez przerwy wcinali, owszem kilka kawałków im wyszło ale jak dla mnie starczy ekperymentów ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość