Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 22:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:40 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Żułek napisał(a):
ale to samo mozna powiedzieć o coverach oraz o kawałkach na przykład z riffami metki

O czym ty gadasz chłopie ;)
To czy komuś jakiś fragment czy riff przypomina coś z Metki, to jest już jego subiektywnym odczuciem. Poza tym my tu nie mówimy o jakichś bliższych czy dalszych podobieństwach, tylko o identycznych riffach, które zostały wykorzystane później w innych oficjalnych kawałkach.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:44 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
bialkomat napisał(a):
To czy komuś jakiś fragment czy riff przypomina coś z Metki, to jest już jego subiektywnym odczuciem.

nie bo niektóre rzeczy są ewidentcie zerżniete

bialkomat napisał(a):
Poza tym my tu nie mówimy o jakichś bliższych czy dalszych podobieństwach, tylko o identycznych riffach, które zostały wykorzystane później w innych oficjalnych kawałkach.

no tak tylko co z tego ? są to normalne utwory które powinny brać udział w rankingu jak każdy inny

ja nie wiem czego wy sie boicie ? moze tego ze bedą wyżej od RIP ? ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:45 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja sądzę, ze i tak nie wszyscy z głosujących wyrażą swoją opinie, więc nie wiem czy jest sens debatować. Trzeba wziąć pod uwagę, że nie każdy w ogóle słyszał te utwory itd., także skala ocen mogłaby być wtedy przekłamana. Można w zasadzie to odpuścić, ale mam nadzieję, że takie Crown Of Worms będzie brane pod uwagę.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:47 
Rattlehead

Co do Crown of Worms to wiadomo...

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:47 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Trzeba wziąć pod uwagę, że nie każdy w ogóle słyszał te utwory itd., także skala ocen mogłaby być wtedy przekłamana.

wiec aby nie była mogą sobie te kawałki sciaganc albo posłuchać na youtube i z czystym sumieniem zagłosować na wszystkie bonusy wiec nie widze problemu, którego szukacie na siłe ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:51 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
wiec aby nie była mogą sobie te kawałki sciaganc albo posłuchać na youtube i z czystym sumieniem zagłosować na wszystkie bonusy wiec nie widze problemu, którego szukacie na siłe

Wiesz Żułek, że nie każdemu się będzie chciało to robić i nie każdy też będzie w stanie po kilku przesłuchaniach obiektywnie ocenić te utwory. Obawiam się, że może być lekkie zamieszanie z tym. Chyba, że się jakoś wypisze te kawałki i zakomunikuje wcześniej uczestnikom, że będziemy na nie głosować na końcu, tak by mieli czas na przyswojenie ich sobie.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

nie bój żaby dadzą rade ;)

ale póki co jest 2:2 wiec czekamy aż lud zadecyduje ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:55 
Rattlehead

Tak właściwie to jak chcę z tym suplementem jechać zaraz po HT, właśnie po to żeby było więcej czasu na zapoznanie się z tymi kawałkami w razie jak by ktoś czegoś nie czaił.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:56 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Tak właściwie to jak chcę z tym suplementem jechać zaraz po HT, właśnie po to żeby było więcej czasu na zapoznanie się z tymi kawałkami w razie jak by ktoś czegoś nie czaił.

no to chyba bedzie mniej czasu jesli chcesz z tym jechac po HT ;)

mi sie wydaje ze lepiej te wszystkie bonusy dać przed samym RIP, wtedy bedzie wystarczająco dużo czasu a najważniejsze nadal bedzie na koncu 8-)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:59 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
no to chyba bedzie mniej czasu jesli chcesz z tym jechac po HT

Hehehe, no właśnie.
Ja proponuję ogłosić w tym temacie i tam gdzie się ocenia, że robimy coś takiego i wpierdzieli się to na koniec. Tylko najpierw ktoś musi wypisać wszystkie wałki brane pod uwagę. Wydaje mi się to najrozsądniejszym rozwiązaniem.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:01 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
no to chyba bedzie mniej czasu jesli chcesz z tym jechac po HT

Nie kumam. :roll:
Chodziło mi o czas na wystawienie not do tych utworów do samego końca etapu głosowania czyli do RIP.
Przecież nie każdy musi jechać po kolei, jak ktoś chce to może je zapodać później, grunt żeby zapodał i żeby był komplet :)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:03 
Head Crusher

Źadne tam 2:2 ;)
Dyskutowalismy juz co wchodzi do oceniania i nikt wówczas nie zgłosił tych demówek-niedoróbek. I dobrze zrobił :evil:
Ostatecznie nawet Bialko podał liste utworów, które wchodzą w suplement - prosze sprawdzić :evil: Za późno na marudzenie panie Żułek :P

A w FFF ZA CHOLERE nie słysze żadnego metallikowego riffu :twisted:

Koniec tematu. ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:03 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Chodziło mi o czas na wystawienie not do tych utworów do samego końca etapu głosowania czyli do RIP.
Przecież nie każdy musi jechać po kolei, jak ktoś chce to może je zapodać później, grunt żeby zapodał i żeby był komplet

Aaaa, no chyba, że tak. Ja też źle zrozumiałem. Czyli chcesz w sumie żeby było tak jak ja pisałem ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:08 
Rattlehead

Robimy tak:
Po HT ruszamy z suplementem - ten kto będzię miał jakiś problem ze znajomością niektórych kawałków będzie mógł przecież dorzucić oceny kiedy tylko będzie chciał - byle przed ogłoszeniem ostatecznych wyników. ;)
Poza tym będziemy mieli to z głowy, i na koniec zostanie nam to, co najlepsze ;)

Ostatnio edytowany przez bialkomat, Czw Mar 12, 2009 15:13, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:09 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Robimy tak:
Po HT ruszamy z suplementem - ten kto będzię miał jakiś problem ze znajomością niektórych kawałków będzie mógł przecież bez problemu dorzucić oceny kiedy tylko będzie chciał - byle przed ogłoszeniem ostatecznych wyników.
Poza tym będziemy mieli to z głowy, i na koniec zostanie nam, to co najlepsze

No i gitara :D Nawet można zrobić tak, że nie każdy musi głosować jak sprawi mu to za dużo trudności i już.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:14 
Rattlehead

A co do utworów to mamy:

Black Swan
Coming Home
Crown Of Worms
Duke Nukem Theme
Kill The King
New World Order
One Thing

+ covery:
Never Say Die
Out On The Tiles
Strange Ways

No i ta ciągle nieroztrzygnięta trójka...

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:17 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
A co do utworów to mamy:

Black Swan
Coming Home
Crown Of Worms
Duke Nukem Theme
Kill The King
New World Order
One Thing

+ covery:
Never Say Die
Out On The Tiles
Strange Ways

No i ta ciągle nieroztrzygnięta trójka...

Nooo, to aż szkoda by było nie głosować na te utowry. Już widzę, że są 4 kawałki, którym dałbym ocenkę 8 :D
Można dorzucić tą 3 ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:20 
Rattlehead

Tylko czyżby Yer Blue nie roztrzygnął już tego swoim zdecydowanym postem? ;)
Ja wpradzie jestem prowadząco-liczącym, niemniej jednak Yer to pomysłodawca tego rankingu i twórca regulaminu więc jego zdanie też się liczy niemalże podwójnie ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:23 
Moderator
Awatar użytkownika

To może być nawet bez tych 3, ale myślę, że na tamte warto zagłosować. Taki Kill The King to ogień jest i mógłby w sumie zajść wysoko. Crown Of Worms to samo.

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 15:26 
Rattlehead

No wszystkie te, które podałem, to w ogóle nie ma dyskusji ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości