Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 15:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 20:39 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Żułek napisał(a):
eeeetam przesady, są też tacy jak jak co nie samym thrashem żyja i Metallika w innej formie też sie podoba :)

No dokładnie to napisałem. :lol:
(nie chciało mi się klecić recki z koncertu, ale kilka słów jest w temacie o Kreatorze)

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 20:44 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
deceiver napisał(a):
Żułek napisał(a):
eeeetam przesady, są też tacy jak jak co nie samym thrashem żyja i Metallika w innej formie też sie podoba :)

No dokładnie to napisałem. :lol:

no chyba nie zupełnie:

deceiver napisał(a):
a Ci od eksperymentów zawsze sięgną do kieszeni. Jak napisałeś - fanatycy. :lol:

nie jestem ich fanatykiem

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 21:31 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Żułek napisał(a):

Szczegóły. :D

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 21:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Jeżeli wierność do zespołu, który ukierunkował mnie muzycznie nazywasz fanatyzmem - to tak, jestem fanatykiem. Bez bicia przyznaję się, że łyknę niemal wszystko co stworzą. Chociaż St.Anger w żadnym wypadku do mnie nie przemawia mimo, że kilka razy próbowałem się przekonać do tej płyty - nie da rady. Ale nie wstydzę się przyznać, że jestem ślepo zakochany w ich twórczości.

Ale żeby nie było. Tak samo ślepo zakochany jestem w Megadeth i Black Label Society. Za jednym zamachem łyknę wszystko co stworzy Rudy i Zakk. Chociaż we wszystkim znajdą się kawałki bądź płyty, które mniej mi podchodzą. Ale tak już mam. Jak coś mnie wciągnie to po całości.

PostWysłany: Czw Lut 19, 2009 21:37 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

deceiver napisał(a):
Żułek napisał(a):

Szczegóły. :D

ale istotne ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 00:11 
Hook In Mouth

Moja ulubiona kapela ;]
Zagłosowałem na Master chociaż równie dobrze mogłem zagłosować na Justice ;]
Kijem All: Świetna płytka, wiadomo Rudy stworzył sporo dobrego materiału, ma kopa i łatwo wpadające w ucho fragmenty. długo nie mogłem się do niej przekonać
Ride the lightning: Mam słabość do tej płyty. Szczególnie do For Whom The Bell Tolls, Fade To Black, Creeping death i zajebistego Call Of Ktulu
Majster Od Tapet: Począwszy od kopiącego zad Battery, przez mistrzowski kawałek tytułowy (dzięki któremu lepiej poznałem się z M), nudny The Thing potem same wymiatacze, szczególnie Orion i Damage Inc.
And Juice For All: Perkusja powala, kawałki szybkie, kopiące zad, Blackened, Justice, To Live czy Dyers Eve to jedne z moich ulubionych kawałków.
Biały album: Średnio mi się podoba jako całość ale na palcach policzę świetne kawałki. Sandman, Sad, Unforgiven, Wherever i Nothing ;]
Loady: Kilka kawałków świetnych (Until, King Nothing, dość dobry Hero Of The Day, świetne Mama Said, Fuel, Memory, Devil dance i UnforgivenII)
Święty Gniew: ludzie nie lubią tej płyty ale mi się tam podoba. Szczególnie Frantic, Anger, SKOM, Kid i Feeling. Chociaż perkusja drażni ale gorsza była na coverach Ramones
Magnetic: Rzadko słucham chociaż materiał dobry (szczególnie otwieracz) przez jakość, na słuchawkach nieznośne ;<

Chaotycznie trochu :<

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 06:58 
Sleepwalker

Cytuj:
Kijem All: Świetna płytka, wiadomo Rudy stworzył sporo dobrego materiału, ma kopa i łatwo wpadające w ucho fragmenty. długo nie mogłem się do niej przekonać

kijem w mrowisko, czyli - zdecydowanie bardziej podoba mi się ostateczna wersja pewnego kawałka - na KEA nosząca nazwę "The Four Horsemen"

PS: ale "Mechanix" też kopie dupsko ;)

Cytuj:
Biały album: Średnio mi się podoba jako całość ale na palcach policzę świetne kawałki. Sandman, Sad, Unforgiven, Wherever i Nothing ;]

wcale niemało

Cytuj:
Loady: Kilka kawałków świetnych (Until, King Nothing, dość dobry Hero Of The Day, świetne Mama Said, Fuel, Memory, Devil dance i UnforgivenII)

dość dobry Hero Of The Day? - jak dla mnie kandydat do miana najgorszego na LOAD ;)

Cytuj:
Święty Gniew: ludzie nie lubią tej płyty

ja bardzo jej nie lubię ;) ale konstrukcja paru kawałków jest całkiem dobra (że nadmienie tu: Some Kind Of Monster, Sweet Amber)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 08:27 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Sweet Amber ma moim zdaniem najciekawszy riff w tej całej kupie kupy :)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 12:30 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Anka napisał(a):
Cytuj:

wcale niemało

a wlasnie ze mało bo swietne są prawie wszystkie ;)

Cytuj:

Anka napisał(a):
dość dobry Hero Of The Day? - jak dla mnie kandydat do miana najgorszego na LOAD ;)

ja bym powiedział ze jeden z lepszych na Load i jeden z lepszych klipów metki :D

Cytuj:
Święty Gniew: ludzie nie lubią tej płyty

Anka napisał(a):
ja bardzo jej nie lubię ;) ale konstrukcja paru kawałków jest całkiem dobra (że nadmienie tu: Some Kind Of Monster, Sweet Amber)

Dirty Window rządzi ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 22:16 
Hook In Mouth

Na początku Hero mi się nie podobał ale teraz uważam że to dobra piosenka

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 22:32 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Dla mnie cały Load jest genialny :D a co do anger to szczytowym momentem akceptacji tej płyty jest dla mnie to, że przestały mi te kawałki przeszkadzać :lol:

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 22:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Dla mnie cały Load jest genialny :D

nie no bez przesady sraki tam też są tyle że w mniejszości ;)

Cytuj:
a co do anger to szczytowym momentem akceptacji tej płyty jest dla mnie to, że przestały mi te kawałki przeszkadzać :lol:

mi nigdy nie przeszkadzały, jestem dosyc tolerancyjny jesli chodzi o muzyke ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 22:46 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Ja niestety az tak tolerancyjny w kwestii muzyki nie jestem :) jeżeli nie pasuje mi wokal, brzmienie czy cokolwiek to po prostu nie słucham ;) moja pierwsza reakcja na St.Anger to "Co to kurwa jest?" przesłuchałem ja wtedy dwa razy i zwątpiłem... od tamtej pory jej nie słuchałem. Ze dwa miesiące temu postanowiłem jeszcze raz przesłuchać tą płytę i jedyne co sie poprawiło to to, że już mi tak nie przeszkadza :) nawet podoba mi sie Sweet Amber i riff Some Kind Of Monster. A tak to praktycznie nic. Jak leci to posłucham ale sam sobie nie włączę ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 22:51 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Ja niestety az tak tolerancyjny w kwestii muzyki nie jestem :) jeżeli nie pasuje mi wokal, brzmienie czy cokolwiek to po prostu nie słucham ;)

no u mnie też ale z ulubionymi kapelami jest nieco inaczej ;)
trza próbowac ;)

Cytuj:
moja pierwsza reakcja na St.Anger to "Co to kurwa jest?" przesłuchałem ja wtedy dwa razy i zwątpiłem... od tamtej pory jej nie słuchałem.

u mnie podobnie tylko tyle ze nie zwątpiłem bo od razu spodobało mi sie kilka momentów, czasem se puszczam te płytke, fakt brzmi strasznie ale słyszałem gorsze płyty ;)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 19:23 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
Dzis rano doszlam do wniosku ze najlepszy utwor grany przez ta całą Mete to....
Mercyful Fate xD :)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 19:26 
MetallicA skończyła się na Kill'em All. I ten album zaznaczyłem w ankiecie

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 19:50 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Mi się nie chce pisać w tym temacie tego samego na każdym forum... Zespół "grejt", itd, a lubiony album to AJFA :)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 20:03 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Mi się nie chce pisać w tym temacie tego samego na każdym forum... Zespół "grejt", itd, a lubiony album to AJFA :)

dlatego powinieneś sie ograniczyć tylko do tego forum i napisac coś konkretnego ;)

MartiFromHell napisał(a):
Dzis rano doszlam do wniosku ze najlepszy utwor grany przez ta całą Mete to....
Mercyful Fate xD :)

chyba pomyliło ci sie z najgorszym ;)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 20:12 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
W przypadku tego zespołu nadwyraz częste jest powtarzanie banałów... Także ja nic odkrywczego tutaj nie napiszę ;) Pierwsze 5 płyt wielbię, L i RL lubię, Garage jest bardzo fajny, S&M cenię z sentymentu, St. Anger bardzo słaby, a DM to w większości dobry powrót do starszego stylu, gdyby tak tylko skrócić niektóre kawałki i w rezultacie całą płytę o 15 min...

Mniej więcej tyle ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 06:24 
Sleepwalker

Szajba napisał(a):
MetallicA skończyła się na Kill'em All

a Slayer na "Show No Mercy", a thrash skończył się w 1983 roku, albo lepiej napisać przed (znaczy zanim się zaczął) - jakie to odkrywcze!! :evil: ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości