Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 14:02 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blus napisał(a):
W ogole dziwi mnie Wasza niecheć do załóżenia nowych tematów. Przeciez one nawet nazwe miałyby z załóżenia inną od tych, które są, w stylu "Ranking Megadeth - Youthnasia".

Ja nie mam do tej opcji żadnej niechęci ;) tylko że raczej od początku nie brałem jej pod uwagę głównie ze względu na Żułka, a z góry było wiadomo że taki pomysł mu się nie spodoba.
Tak jak pisałem wcześniej - sposród opcji 2 i 3, to również zdecydowanie wolę nowe tematy. I z tego co widzę za tą opcją jest w ogóle chyba najwięcej osób. Więc może jednak?... ;)

A jeżeli ja mam faktycznie decydować, to powiem tak:
Jeśli wariant z nowymi tematami definitywnie odpada, to jestem za jednym tematem.
Jeśli nie - to jestem za nowymi tematami.

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 14:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
bialkomat napisał(a):
Jeśli wariant z nowymi tematami definitywnie odpada, to jestem za jednym tematem.

czyli postanowione Image

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 14:51 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Yer Blus napisał(a):
W ogole dziwi mnie Wasza niecheć do załóżenia nowych tematów. Przeciez one nawet nazwe miałyby z załóżenia inną od tych, które są, w stylu "Ranking Megadeth - Youthnasia".

Ja nie mam do tej opcji żadnej niechęci ;) tylko że raczej od początku nie brałem jej pod uwagę głównie ze względu na Żułka, a z góry było wiadomo że taki pomysł mu się nie spodoba.
Tak jak pisałem wcześniej - sposród opcji 2 i 3, to również zdecydowanie wolę nowe tematy. I z tego co widzę za tą opcją jest w ogóle chyba najwięcej osób. Więc może jednak?... ;)

Jeśli najwiecej osób to zaczynaj juz nowy temat :) Nazwij go tak jak ten, a ja za chwile dopisze do tego na końcu "..- propozycje".

bialkomat napisał(a):
Jeśli nie - to jestem za nowymi tematami.

He? Nie wiem ale to wyglada jakbyś w końcu dał sie przekonać do mojej opcji a tylko deklaracja Żułka zmusiła Cie do pierwotnej wersji.
No cóż, nowe tematy to jest idelane rozwiazanie, ale jeśli musimy słuchac Żułka to zakładaj już nowy wątek i lecimy z ocenainiem (ja juz mam swoje ocenki), bo bedziemy sie tak zasatanawiać do grudnia...

Ale Żułek i tak nie miał racji (przestarszył sie nowych tematów ;)), namieszał tylko...
A nowe tematy nie tylko nie mijaja sie z celem ale i stanowia logiczną całosć rankingu.

Bialkomat, wszysstko w Twoich rękach...(w sumie możesz zrobić na przekór Żułkowi, bo to Ty decydujesz, a Zułek nawet sie z nami nie bawi..)

DO DZIEŁA :!:

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 15:16 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
He? Nie wiem ale to wyglada jakbyś w końcu dał sie przekonać do mojej opcji

Może faktycznie trochę tak ;)
W każdym razie najgorszą opcją byłaby dla mnie ta z istniejącymi już tematami dlatego jak już, to wolałbym tą Twoją propozycję.
Niemniej jednak stanęło na jednym temacie.
Na przekór Żułkowi nie będę robił, no bo co to da? I tak zrobiłby potem po swojemu.

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 02:11 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Wiem, że teraz to taka musztarda po obiedzie, ale... Gdyby w przyszłości miała się pojawić podobna gra, to proponuję żeby rozdzielić taki temat na dwa - w jednym byłyby tylko oceny, a w drugim tylko komentarze do tych ocen. Byłoby dużo przejrzyściej niż jest teraz ;)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 02:33 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Wiem, że teraz to taka musztarda po obiedzie, ale... Gdyby w przyszłości miała się pojawić podobna gra, to proponuję żeby rozdzielić taki temat na dwa - w jednym byłyby tylko oceny, a w drugim tylko komentarze do tych ocen. Byłoby dużo przejrzyściej niż jest teraz ;)

obawiam ze to niemożliwe :lol:

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 02:44 
Moderator
Awatar użytkownika

Dlaczego? :>

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 08:23 
Sleepwalker

pomysł Marko - bardzo dobry, a Żułkowi napiszę: więcej elastyczności, no i może drugi mederator by się przydał? ;)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 08:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Ja myślałem, że będzie trzoda trochę z tym, jak to wygląda teraz, ale jest moim zdaniem nieźle. W ogóle mi nie przeszkadza to, że wszystko jest w jednym temacie. Jak chce sobie zacytować kogoś ocenki, to zawsze mam je pod ręką i mnie jest bardzo wygodnie.

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 08:56 
Rattlehead

Mnie jako liczącemu również jak najbardziej odpowiada. :)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 09:49 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Dlaczego? :>

bo podejrzewam ze Yer Blue nie mógłby se darować jakby nie pomarudził troche o ocenkach innych :D

a dawanie samych ocenek w 1 temacie a komentowanie w 2 w sumie troche dziwnie by wygladało ;) jest dobrze tak jak jest :)

PostWysłany: Śro Mar 11, 2009 16:12 
Moderator
Awatar użytkownika

No to jak wam pasuje... ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 13:03 
Rattlehead

Żułek zwrócił mi właśnie uwagę na jedną kwestię odnośnie naszego "suplementu", a mianowicie czy uwzględniamy takie kawałki jak Millenium Of The Blind, Absolution i My Creation.

Jeśli chodzi o Millenium Of The Blind i Absolution, to ja osobiście jestem za tym, żeby ich nie uwzględniać, dlatego że większość motywów i riffów z tych utworów została wykorzystana później i z dzisiejszej perspektywy to taki miszmasz jest właściwie ;)
A co do My Creation, to faktycznie - co by o nim nie mówić to w sumie jest to w pełni oryginalny kawałek, więc można by go uwzględnić.

Co o tym wszyscy sądzicie ?

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 13:06 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

eeeetam wydaje mi sie ze powinny byc wszystkie

w koncu jesli został uznany Silent Scorn to czemu te nie ?
bialkomat napisał(a):
Ale Silent Scorn to w pełni oryginalny utwór.

tak wiem ale jest takim samym badziewiem jak te bonusy ;)

a ze coś sie powtarza to zadna nowość u Megadeth i nie sensu robic z igły widły, najwyzej bedą dziadostkie oceny ale jak oceniac wszystko to wszystko

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 13:11 
Rattlehead

To czy coś jest badziewiem, nie jest akurat w tym przypadku żadnym kryterium ;)
Poza tym ten Silent Scorn to nie takie badziewie jak je malują - aktualna średnia to 5,59 czyli całkiem nieźle ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 13:17 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
To czy coś jest badziewiem, nie jest akurat w tym przypadku żadnym kryterium ;)

no powiedzmy ;)

chociaz ja go akurat traktuje jako intro zresztą tak samo robi Megadeth dlatego jest badziewiem ;)

a co do tamtych bonusów sugerowanie sie ze coś sie powtarza nie ma sensu bo jesli by tak doszukiwac sie tego w pozostałych kawałkach to okazało by sie ze każdym sie coś powtarza ;) są to normalne całe nowe/stare kawałki i powinny byc brane pod uwage

no chyba ze wiekszość zdecyduje inaczej ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 13:23 
Moderator
Awatar użytkownika

Jak dla mnie, to możemy spokojnie uwzględnić ww kawałki :)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:27 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Żułek zwrócił mi właśnie uwagę na jedną kwestię odnośnie naszego "suplementu", a mianowicie czy uwzględniamy takie kawałki jak Millenium Of The Blind, Absolution i My Creation.

Jeśli chodzi o Millenium Of The Blind i Absolution, to ja osobiście jestem za tym, żeby ich nie uwzględniać, dlatego że większość motywów i riffów z tych utworów została wykorzystana później i z dzisiejszej perspektywy to taki miszmasz jest właściwie ;)
A co do My Creation, to faktycznie - co by o nim nie mówić to w sumie jest to w pełni oryginalny kawałek, więc można by go uwzględnić.

Co o tym wszyscy sądzicie ?

Ja jestem na NIE :!:
Nie powinno sie wrzucac nie skończonych utworów, włąsciwie takich nieoficjalnych szkiców do rankingu. Zapomniałem o tym naoisac w regulaminie...
Ja nie kojarze tych utworów, chociaż pewnie niektóre słyszałem z remasterów. Zupełnie nie wiem po co uwzglediać jakieś utwory, które posiadaja motywy wykrzystane w innych, oficjalnych juz kawałkach. :roll:
Natomiast ten jeden z oryginalna muzyką ostatecznie mógłby wejsć...ale tylko jeśli a) jest skończony, b) nie jest demówką o fatalnym brzmieniu. Jesli to tylko szkic kompozycji to ja jestem przeciw.

Natomiast na rozdzielanie tematów jest juz stanowczo za późno. Zresztą Źułek dobrze gada, same ocenki bez komentów to potworne nudy - zwłaszcza dla mnie :)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:31 
Rattlehead

Hmm no to na razie mamy 2:2

Yer Blue napisał(a):
Natomiast ten jeden z oryginalna muzyką ostatecznie mógłby wejsć...ale tylko jeśli a) jest skończony, b) nie jest demówką o fatalnym brzmieniu. Jesli to tylko szkic kompozycji to ja jestem przeciw.

Tak właściwie to cholera wie co to jest i jak to skwalifikować ;)

PostWysłany: Czw Mar 12, 2009 14:34 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Ja jestem na NIE :!:

czyli mamy remis 2:2, czekamy dalej ;)

Cytuj:
Nie powinno sie wrzucac nie skończonych utworów, włąsciwie takich nieoficjalnych szkiców do rankingu. Zapomniałem o tym naoisac w regulaminie...

ale kto powiedział ze one są nieskonczone ? utwory jak utwory tyle ze bonusy do remasterów

Cytuj:
Ja nie kojarze tych utworów, chociaż pewnie niektóre słyszałem z remasterów.

wiec masz okazje se je przypomniec ;)

Cytuj:
Zupełnie nie wiem po co uwzglediać jakieś utwory, które posiadaja motywy wykrzystane w innych, oficjalnych juz kawałkach. :roll:

ale to samo mozna powiedzieć o coverach oraz o kawałkach na przykład z riffami metki

Cytuj:
Zresztą Źułek dobrze gada

jak zawsze :P ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości