Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Yer Blue napisał(a):
Z tego co rozumiem oceniamy wszystko w tym temacie?

wszystko czyli remiksy, demówki i inne pierdolły z singli też ?

Cytuj:
Ja bym proponował go jakos wyszczególnić jeśli można - by był bardziej widoczny wszystkim - móże dlatego Szczepan nie może go go zauważyć ;)

Szczepan temat widział tylko to leń patentowany jest :P

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:45 
Head Crusher

Żułek napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Żułek napisał(a):
a Silent Scorn ?

Zapomniałem...ja jednak bym go wrzucił. Utwór ma blisko 2 minuty i jednak wyraźny zarys (piekna melodia). Enter i Jack to komplernie byle co.

a ja wrost przeciwnie bo jesli wywalamy wszystkie przerywniki to wszystkie ;)

Ha ha, ale co Ty masz do powiedzenia skoro sie z nami nie bawisz :P
Poza tym Silent Scorn to ciut wiecej niz przerywnik JEDNAK. U mnie ocena niska nie bedzie.

mro-ziak napisał(a):
co nie zmienia faktu że gdyby nie był zmuszony do tego to by tak nie punktował..., mi się takie podejście nie podoba... :|

Żułek napisał(a):
nikt nie jest do niczego zmuszany ;) poza tym dobrze ze wezmie udział bo jestem ciekawy ocenek, no i bedzie ciekawiej tak sie pojawi nieco wiecej 1 :P

Pewnie, że nikt nie jest do niczego zmuszany. Ale jesli ktoś bierze udział w zabawie to musi sie przyporzadkowac regułom przecież. Ważne, że mamy ku temu ważny cel.

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:47 
Sleepwalker

Cytuj:
co nie zmienia faktu że gdyby nie był zmuszony do tego to by tak nie punktował..., mi się takie podejście nie podoba...

eeee, to tylko takie małe przepychanki, takie gdybanie przed zabawą (chyba lepiej przed niż w trakcie), a może wystawię tylko 1 lub dwie "dyszki" ;)

i nikt do niczego mnie nie zmusił, wszystko zostało wyjaśnione (także kwestia wystawiania "10tek" rozpatrywana tylko w ramach dyskografii Megadeth - więc czemuż nie dawać dyszki?, a nie w ramach porównywania utworów Megadeth do kompozycji innych grup)

wszystko jasne, możność dawania notek 13, 12 i 11 ma też swoje inne (ukryte) strony, hi, hi... a jakże!! ale nie będę wyjawiał co mam na myśli ;)

Cytuj:
wszystko czyli remiksy, demówki i inne pierdolły z singli też ?

nie wiem... pora uściślić, ale myślę,że raczej tylko utwory z płyt studyjnych/pełnowymiarowych krążków (plus Hidden Treasures) i nic więcej, tak??

Ostatnio edytowany przez Anka, Pią Lut 27, 2009 15:53, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:53 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
ok, rozumiem, choc nie do końca się zgadzam,jednakże zbytnio kocham M by psuć zabawę :D
a wiec do dzieła!

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:53 
Head Crusher

OK, wazne, że wszystko jest jasne.

No oprócz tych rzadszych utworów o których wyżej Zułek wspomnial - ale podejrzewam, że New World Order, One Thing i takie tam tez ocenimy, ale na końcu jako suplement. Najpierw dyskografia podstawowa - zaczynamy od Killinga czy United abominations? A może na przemian by było ciekawiej??? :D

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:55 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Od Killinga :)
Oczywiście suplement też musi być!

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:56 
Sleepwalker

Cytuj:
No oprócz tych rzadszych utworów o których wyżej Zułek wspomnial - ale podejrzewam, że New World Order, One Thing i takie tam tez ocenimy, ale na końcu jako suplement.

i całe Hidden Treasures ;)

Cytuj:
dyskografia podstawowa - zaczynamy od Killinga czy United abominations?

na przemian, pierwsza płyta, potem ostatnia, dalej druga i przedostatnia ;)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:59 
Rattlehead

Jesli chodzi o te niealbumowe kawałki, to można je wrzucac przy okazji innych płyt, np. One Thing razem z CW, New World Order z CTE itp.
I tak to nie ma przecież większego znaczenia, grunt żeby żadnego kawałka nie pominąć ;)

A właśnie!
Covery też wszystkie dajemy i normalnie oceniamy?
I co z ATLM w wersji z UA?? Rezygnujemy czy zostawiamy?

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:59 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

ja bym wolał poruszać się w kolejności nagranych płyt ale to tylko moje skromne zdanie..

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 16:00 
Head Crusher

Anka napisał(a):
Cytuj:
No oprócz tych rzadszych utworów o których wyżej Zułek wspomnial - ale podejrzewam, że New World Order, One Thing i takie tam tez ocenimy, ale na końcu jako suplement.

i całe Hidden Treasures ;)

Cytuj:
dyskografia podstawowa - zaczynamy od Killinga czy United abominations?

na przemian, pierwsza płyta, potem ostatnia, dalej druga i przedostatnia ;)

Jestem własnie za tym, tak na przemian, po prostu byłoby ciekawiej.
Moezmy zrobić sonde ostatecznie bo Bialkomat chce od Killinga. Obecnie jest 2:1 by leciec na przemian :)

A Hidden Treasures OBOWIAZKOWO i to miedzy Youthanasia a CW jak normalna płyte - bo jest normalna ;)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 16:04 
Rattlehead

Spoko, może być na przemian :)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 16:15 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Jesli chodzi o te niealbumowe kawałki, to można je wrzucac przy okazji innych płyt, np. One Thing razem z CW, New World Order z CTE itp.
I tak to nie ma przecież większego znaczenia, grunt żeby żadnego kawałka nie pominąć ;)

A właśnie!
Covery też wszystkie dajemy i normalnie oceniamy?
I co z ATLM w wersji z UA?? Rezygnujemy czy zostawiamy?

1. Wole jednak oceniac plyty bez bonusów. Bonusy na końcu.

2. Cowery oczywiście TAK. To Anarchy miałoby zabraknąc ;)

3. ATLM z UA :arrow: O D P A D A. To ż to to samo co ATLM z Y.

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 16:16 
Rattlehead

OK,
Let It Be.. :)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 16:23 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
OK,

:)

Ostatecznie kazdy może sie dać własna opinie, ale tak po prawdzie to juz sa szczeguły.
Co do kolejności oceniania to jest 2:2 bo Mroziak chce iść od Killinga. Powiedzmy, że 5 głos bedzie decydujący OK? Niech ktoś przechyli szale...

Jutro wrzuce cały regulamin.

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 16:39 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

spoko, ja tylko dałem propozycje ale tak naprawdę to wszystko jedno :D

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 18:21 
Hook In Mouth

Yer Blue napisał(a):
bialkomat napisał(a):
OK,

:)

Ostatecznie kazdy może sie dać własna opinie, ale tak po prawdzie to juz sa szczeguły.
Co do kolejności oceniania to jest 2:2 bo Mroziak chce iść od Killinga. Powiedzmy, że 5 głos bedzie decydujący OK? Niech ktoś przechyli szale...

Jutro wrzuce cały regulamin.

No to lecmy po kolei od Killinga

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 12:53 
Head Crusher

OK, lecimy od Killinga, czyli wszystko juz jasne.

REGULAMIN:

1. Każdy uczestnik chcący wziaść udział w rankingu musi ocenić wszystkie utwory Megadeth na poszczegulnych rundkach.
2. Oceniamy w skali 1-10*:
a) Skala dotyczy wyłącznie dorobku Megadeth
b) oceniamy utwory w obrębie całej skali, czyli musimy urzyć tych najwyższych, jak i najniższych not (to jest niezbędne przy wyłanianiu średniej). Natomiast każdy juz sobie wyznaczy jakich ocen bedzie najwiecej, a jakich najmniej. Nie ma zobowiązań by w obrebie jakiejkolwiek płyty dać koniecznie najwyższa i najniższa note.
*c) wyjatkiem są 3 utwory, którym przyznajemy 11, 12 i 13 punktów - czyli naszym najwiekszym faworytom (pomysł zrodził sie tylko po to by uniknąć remisów na podium tabeli, które w wielu przypadkach miałyby średnią 10,0).
3. Nie mozna ingerować w ocenianie innych jeśli nikt nie złamał zasad.
4. Prowadzący zlicza średnia wszystkich utworów i układa liste utworów Megadeth.
5. Jeśli ktoś sie uprze, to może zmienić swoje oceny - ale - a) musi podać powód, b) musi zgłosić to prowadzacemu (Bialkomatowi), który jest zobowiazany poczynić zmiany w zwiazku z tym na liście (ale licze, że takich przypadków bedzie jak NAJMNIEJ). Do dla tych co sie pomylili, sa niezdecydowani albo zmienił im sie gust...
6. Ranking pozostaje aktualny. W każdej chwili może swe ocenki dopisać nowy uczestnik. W takich przypadkach prowadzacy bedzie aktualizował zestawienie.
7. W momencie ukazanie sie nowej płyty Megadeth (i kolejnych jeśli takowe bedą) powstanie dodatkowa rundka (rundki) z utworami z tej płyty i każdy jest zobowiazany również je ocenić, takimi zasadami jak dotychczas. W takiej chwili prowadzacy równiez próznować nie bedzie, gdyz musi dodać te utwory do ogólnej listy - podliczone ze srednią oczywiście.
8. Uwzgledniamy równiez WSZYSTKIE mniej znane kawałki Megadeth, np. bonusowe, badz okazjonalne przy różnych składankach, których nie ma na płytach zespołu. Również wszystkie przeróbki podpisane nazwą zespołu.
9. Nie uwzgledniamy przerywników, które nie posiadąją konkretnej muzycznej treści - są 2 takie przypadki: Enter The Arena i I Know Jack. A także innych wersji znanych juz utworów, np. These Boots z 88 roku i A Toutle Le Mounde z 2007.

Miłej zabawy wszystkim!

Powiedzcie, czy wszystko Wam pasuje? Jakby co alarmować!

Mam propozycje by jednak utwarzać każdym rundkom-plytom nowe, oddzielne tematy.
Tak bedzie przejrzysciej i czytelniej.
W jednym temacie odpada bo wszystko sie pomiesza, a nowi uczestnicy, którzy dojdą mieli problem.
Poza tym, niech to nie bedą tylko i wyłącznie suche ocenki - pożadane sa równiez dyskusje.
Postuluje by każda ocenaina płyta miała oddzielny temat :idea:

Wtedy powyższy regulamin wrzuci sie do pierwszego posta, pierwszej kolejki by wszystko było jasne, czyste i klarowne.

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 13:11 
Moderator
Awatar użytkownika

Mnie pasi regulamin jak najbardziej, ale zakładanie osobnych tematów do poszczególnych płyt mija się z celem. Są już tematy o konkretnych albumach i proponuję, by alternatywnie tam umieszczać swoje oceny zamiast zakładać ponownie tematy dotyczące dyskografii, zwłaszcza jeśli mają się w nich odbywać dyskusje, bo na to przecież jest miejsce w pierwotnych topicach założonych przez Żułasa ;)

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 13:14 
Rattlehead

Ja też wolę mieć wszystko w jednym temacie.
Inaczej trzeba by było co chwilę zaglądać do wszystkich tematów o poszczególnych płytach, żeby zobaczyć, czy nie zostawił tam ktos przypadkiem ocenek.
Wtedy by był dopiero bajzel.
Dlatego ja tam wolę mieć wszystko tutaj.
Najwyżej wyniki będzie można opublikować w nowym specjalnym temacie.

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 13:43 
Rattlehead

W regulaminie dodałbym jeszcze, że nie uwzględniamy oczywiście żadnych remixów (chociaż myslę, że to jest raczej oczywiste).
A spośród utworów z żadnych albumów, mamy następujące kawałki:

Black Swan
Coming Home
Crown Of Worms
Duke Nukem Theme
Kill The King
New World Order
One Thing

+ covery:
Never Say Die
Out On The Tiles
Strange Ways

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości