Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 13:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Lut 10, 2009 22:29 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Yer Blue napisał(a):
Gdzies napisałaś też, że Mega jako pierwsi wrócili do dawnego stylu z czołówki klasycznych zespolów.
Może i zgoda, ale pierwszeństwo ma TWNAH bezaapelacyjnie, nie zaś TSHF.

O ile pamiętam to Overkill i Annihilator byli troszkę wcześniej i w dodatku zagrali wspólną trasę koncertową. Mniej więc w tym samym czasie co TWNAH 'powrotowe' albumy nagrali Kreator, Sodom, Destruction (ten ostatni wcześniej, ale wtedy pierwszą dobrą).

Yer Blue napisał(a):
Chociaz nie zgoda, bo Slayer nie miał do niczego wracac, oni jednak wciąz graja swoje, wiec pod tym wzgledem Megadeth może im tylko pozazdrościc.

Jednak się trochę gubili. Poza pojedynczymi wałkami nie podoba mi się nic co nagrali po 'Decade of Aggression'.

PostWysłany: Śro Lut 11, 2009 11:00 
Sleepwalker

Cytuj:
nieee, to już nie realizm, to pesymizm

dlaczego? dziś karty w metalu rozdają inni ;) (w thrashu Exodus, w heavy metalu choćby Cage, liczę ponadto na wyrąbisty album Heaven and Hell czyli Black Sabbath z Dio)

Cytuj:
Przed TSFH miałem przeczucie że będzie dobrze i było, przed UA jakoś nic nie czułem i słuchając płyty też nic nie poczułem, a teraz znowu myślę ze będzie dobra płyta, więc musi się sprawdzić

dobra będzie na bank, pytanko: jak dobra? ;)

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 13:57 
Head Crusher

Anka napisał(a):
Cytuj:
Ja na ten przykład za równe uważam CW i UA, a najmniej równe TSHF właśnie.
THSF, podobnie jak TWNAH dodatkowo ma strasznie cukierkowe momenty - głównie chodzi mi o refreny.

co do refrenów - zgoda ;) są melodyjne do bólu

No, chciaz tu sie zgadzamy :)

Anka napisał(a):
Cytuj:
Na UA oprócz powtórkowego ATLM wszystko wróciło do Megadethowych norm sprzed wielu lat i właśnie tak bezkompromisowj plyty oczekuje.

UA mnie lekko rozczarowała, nie porywa, choć jest dość równa, niestety jest zbyt jednostajna, ciekawiej prezentuje się pierwszych pięć utworów, a z nich zwłaszcza "Sleepwalker" i chyba najbardziej przebojowy "Washington Is Next!", ale od połowy płyta zaczyna lekko nużyć

Mi podoba sie na niej wszystko. Geras Of War i Burn Ice najbardziej. Najmniej Never Walk Alone. Właściwie to tak od tytułowego, 4 kawaka w góre poziom jest bardzo wysoki i jak dla mnie druga częśc płyty przebija pierwsza, jest mocniejsza (oczywiście ATLM nie licze) i posiada mniej melodii. Takiego Megadeth sobie życze na nowej płycie.
Mamy troche odmienne zdanie o UA i tez pewnie inne oczekiwania wzgledem jej powstajacego następcy.

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 20:19 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
http://entertainment.stv.tv/home/77963- ... ong-title/
Nowy wywiad z Mustainem,jest tytuł nowej piosenk

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 20:46 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
No! Wreszcie jakiś konkrecik :)

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 22:46 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
czyli co ten tytuł to 1,320 ?

coś przebakiwali o 1320 na forum oficialnym ale nie bardzo załapałem o co kaman

jesli to tytuł to niech go lepiej zmienią :)

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 23:00 
Rattlehead

A 502 Tobie nie przeszkadza? :)

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 23:03 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

przeszkadza bo to cienki kawałek i wiecej takich nie trzeba ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 05:47 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
jeżeli będzie dobry to jak dla mnie może się nazywać 1320 ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 06:46 
Sleepwalker

Yer Blue napisał(a):
Mi podoba sie na niej wszystko. Geras Of War i Burn Ice najbardziej. Najmniej Never Walk Alone.

wczoraj u mnie w odtwarzaczu poleciały "RISK" (remaster, "Breadline" - a fe! ;) za to "The Doctor Is Calling" - nadal fajowe!, ale pierwsze dwa numery i tak najlepsze) i "United Abominations" (rzeczywiście "Geras Of War" prezentuje się bardzo korzystnie i obok "Sleepwalker" staje się pomału moim faworytem z tego albumu - ogólnie dla mnie wciąż jednak bardzo średniego :| ,numer tytułowy zamula - zwłaszcza w refrenie, "Washington Is Next!" tez traci swój urok :| )

Cytuj:
jeżeli będzie dobry to jak dla mnie może się nazywać 1320

a będzie tam coś o Łokietku?

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 08:25 
Rattlehead

Anka napisał(a):
a będzie tam coś o Łokietku?

Hehe
Taaa, ja myślę, że Rudy pozazdrościł popularności Sabatonu w Polsce ;)

PostWysłany: Pon Lut 23, 2009 15:22 
Head Crusher

Anka napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Mi podoba sie na niej wszystko. Geras Of War i Burn Ice najbardziej. Najmniej Never Walk Alone.

wczoraj u mnie w odtwarzaczu poleciały "RISK" (remaster, "Breadline" - a fe! ;) za to "The Doctor Is Calling" - nadal fajowe!, ale pierwsze dwa numery i tak najlepsze)

No i pełna zgoda, też nie lubie Braedline. A Doktorek jest fajowy w rzeczy samej. Do dwóch pierwszych zaś dodaj Time: The End a bedziesz miała juz 3 najlepsze kawałki na płycie, czyżby Ci sie tak porywajace zakóńczenie nie podobało? W to nie uwierze. ;)

Anka napisał(a):
i "United Abominations" (rzeczywiście "Geras Of War" prezentuje się bardzo korzystnie i obok "Sleepwalker" staje się pomału moim faworytem z tego albumu - ogólnie dla mnie wciąż jednak bardzo średniego :| ,numer tytułowy zamula - zwłaszcza w refrenie, "Washington Is Next!" tez traci swój urok :| )

Tytułowy faktycznie ma kańciasty refren ale ogolny klimat i jednak porzadne riffowanie daje mu kopa. Washington i mi ostatnio mniej pasuje, za bardzo melodyjne to jakieś.
Gears Of War wymaita riffem, poraża melodyką i zachwyca bajecznym solem. Juz klasyk. Wecej takich na nowej płycie.

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 00:32 
Sleepwalker

Cytuj:
No i pełna zgoda, też nie lubie Braedline. A Doktorek jest fajowy w rzeczy samej. Do dwóch pierwszych zaś dodaj Time: The End a bedziesz miała juz 3 najlepsze kawałki na płycie, czyżby Ci sie tak porywajace zakóńczenie nie podobało? W to nie uwierze.

ja rzadko kiedy dosłuchuję ten album do samego końca ;)

Cytuj:
Tytułowy faktycznie ma kańciasty refren ale ogolny klimat i jednak porzadne riffowanie daje mu kopa. Washington i mi ostatnio mniej pasuje, za bardzo melodyjne to jakieś.
Gears Of War wymaita riffem, poraża melodyką i zachwyca bajecznym solem. Juz klasyk. Wecej takich na nowej płycie

wow, co za (rzadka) zgodność! ;)

PostWysłany: Wto Lut 24, 2009 23:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Dave troche sobie popisał na forum i wspomniał troszke o nowym albumie:

Cytuj:
We are doing great with the progress of finishing the writing of the new record out here. I have chosen a working title and I think that it is going to stick, and the record starts out with an instrumental that is very much like "Into The Lungs Of Hell," and there are 10 more songs that are really fantastic. The is one song on here that will probably touch a lot of people; "The Hardest Part Of Letting Go."

PostWysłany: Śro Lut 25, 2009 00:06 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Żułek napisał(a):
Dave troche sobie popisał na forum i wspomniał troszke o nowym albumie:

Cytuj:
We are doing great with the progress of finishing the writing of the new record out here. I have chosen a working title and I think that it is going to stick, and the record starts out with an instrumental that is very much like "Into The Lungs Of Hell," and there are 10 more songs that are really fantastic. The is one song on here that will probably touch a lot of people; "The Hardest Part Of Letting Go."

Mmm ten tytuł to brzmi jak Bon Jovi ;) oni mieli dwa kawałki "hardest part is the night" i "it's hard letting you go" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PostWysłany: Śro Lut 25, 2009 08:19 
Rattlehead

Wow! :shock:
Będzie instrumenatal na początku! Super!

PostWysłany: Śro Lut 25, 2009 09:11 
Black Swan

Miejscowość: hel
o!! i jeszcze jak bylby z taka sama klasa jak into the lungs of hell... to bedzie poezja...

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 01:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

słówko od Chrisa:

Cytuj:
Since my last post all of the Rhythms for the upcoming CD have been completed and I think everyone will be very pleased with the direction, sound and drive of this CD. There is something for everyone from extremely heavy, to painfully beautiful, though it leans more to the heavy side. Andy has done a great job of bringing out the best of us and making the Guitar, Bass, and Drum tones top notch.

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 13:12 
taki maly newsik... ;)

''Reactivated British thrashers Sabbat have cancelled their appearance at the Hammerfest 2009 festival, set to take place April 24-25 at at Pontins, Prestatyn Sands, North Wales. The decision to call of the show was made as a result of guitarist Andy "Undie" Sneap's "schedule being moved forward producing the new Megadeth album in California," according to a statement released by Sabbat. "He now returns to San Diego on April 10 to begin the final month of tracking, returning to the U.K. to mix for June deadline." Sneap states, "Apologies for this, but the day job has to come first."

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 13:34 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

no no ładnie, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem album bedzie w wakacje w porywach na poczatku jesieni :D

czyli za jakiś miesiac moze dadzą nowy kawałek do sciagniecia :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości