bialkomat napisał(a):
Zamiast ględzić i bezsensownie czekać aż każda z osób tu zaglądających wystosuje posta "Jestem za!", po prostu zróbmy ten konkurs
khomaniac napisał(a):
W konkursie przy okazji SC mieliśmy 21 kandydatów i 80 oddanych głosów, więc patrząc na obecną aktywność, ciężko będzie to powtórzyć.
z tym że każdy user mógł oddać trzy głosy...
Przypominam też, że poprzedni konkurs baaardzo długo się rozkręcał.
Dajmy więc teraz na to sporą ilość czasu, nawet do premiery nowego albumu i przez ten czas na pewno jacyś chętni się znajdą. A jak nie, to chyba nie poszlachtujemy się z tego powodu
Niby tak, ale z organizacją jesteśmy totalnie w dupie. Nie stwarzamy wiarygodności pod względem tego czy w ogóle przyznamy nagrody, bo chyba 3 osoby wyraziły chęć na składkę dla wygranych. Wciąż nie jest do końca ustalone co będzie przysługiwało dla zwycięzców. Na przykład płyta kosztuje mniej od koszulki, ale podobnie do książki. Z kolei rzeczy, które oferuje Fixxx mogą stanowić dla kogoś jeszcze większą wartość. Trzeba z głową dokonać podziału na fanty.
Według mnie to są sprawy, które blokują start konkursu. Jeśli ktoś ma jakieś sensowne rozwiązanie to proszę się podzielić, ale nie sądzę by robienie czegoś tak spontanicznie miało w przypadku tego forum sens.
Ja chcę żebyśmy zrobili to naprawdę konkretnie, dlatego pomyślałem, że im lepsze nagrody, tym poziom i mobilizacja wzrosną. Fajnie by było w sumie ustalić wszystko teraz, dać informacje i czekać na rozwój wydarzeń. Boję się jednak, że jak przyjdzie do zrzucenia się to nagle większość znajdzie wymówkę lub się wypnie i zrobi się nerwowo. Sorry, ale ja nie ufam temu forum w ogóle. Wierzę, że osoby, które się póki co zadeklarowały podołają, ale jest nas chyba wciąż mało.
Na szybko. Jeśli chodzi o nagrody widzę to tak (staram się rozmieścić to jakoś wartościowo) :
- 3 miejsce: zestaw od Fixxxa
- 2 miejsce: książka lub nowy album Megadeth (załóżmy w podstawowej wersji)
- 1 miejsce: koszulka (licencjonowana) + nowy album i jak dobrze pójdzie to może dorzucę coś od siebie, MOŻE
Może być też tak (ta opcja chyba bardziej mi się podoba):
- 3 miejsce: książka/płyta bo ceny podobne
- 2 miejsce: płyta + magnesy
- 1 miejsce: płyta + koszulka + kostki
Występuje podział rzeczy od Fixxxa, ale wydaje mi się, że w fajny sposób.
W przypadku koszulki jest taki problem, że może ją wygrać kobieta lub mężczyzna, którzy noszą odpowiedni dla siebie rozmiar i krój. Wybrnąć można w ten sposób, że sami sobie wybiorą zwycięski T-shirt.
Koszty nagród proponowanych przeze mnie wyniosą pewnie jakoś 200 zł (opcja 1) lub 250 zł (opcja 2). Gdyby 10 osób rzuciło po 20 zł to już mamy tę sumę, ale u nas ciężko o 10 osób. Ogólnie wychodzę z założenia, że na nagrodach nie można oszczędzać zbytnio i w zasadzie 200/250 zł na ten cel to nie jest majątek.
Żeby było łatwiej - podejmuję się sponsoringu jednej nagrody w postaci najnowszego albumu. Część kosztów odpada.