Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Lis 27, 2024 04:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 11:17 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Bitwa 29
Głos na Atheist

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 13:28 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Tym razem króciutko:

Overkill i Sepultura

Tak swoją drogą to ostatnio nie ma nawet kiedy głosować - forum częściej nie ma, niż jest..

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 16:56 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Cytuj:
Tak swoją drogą to ostatnio nie ma nawet kiedy głosować - forum częściej nie ma, niż jest..

fakt ale na szczescie ostatnie bitwy są raczej 1-stronne ;)

1/32

Bitwa nr.30

Image Vs. Image
Kreator - Extreme Aggression Vs. S.O.D. - Speak English Or Die

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3
Bitwa nr.9 zakończona Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence 10:4
Bitwa nr.10 zakończona Slayer - Reign In Blood Vs. Testament - The New Order 10:6
Bitwa nr.11 zakończona Sodom - Persecution Mania Vs. Slayer - Hell Awaits 7:8
Bitwa nr.12 zakończona Megadeth - Peace Sells Vs. Nuclear Assault - Survive 13:0
Bitwa nr.13 zakończona Toxik - Think This Vs. Exumer - Possessed By Fire 8:3
Bitwa nr.14 zakończona Anthrax - Among The Living Vs. Lääz Rockit - Annihilation Principle 12:2
Bitwa nr.15 zakończona Overkill - Under The Influence Vs. Coroner - No More Color 4:8
Bitwa nr.16 zakończona Megadeth - KIMB Vs. Tankard - The Morning After 11:3
Bitwa nr.17 zakończona Morbid Angel - Altars Of Madness Vs. Sacred Reich - Ignorance 4:3
Bitwa nr.18 zakończona Metallica - AJFA Vs. Flotsam & Jetsam - Doomsday For The Deceiver 12:1
Bitwa nr.19 zakończona Slayer - Show No Mercy Vs. Dark Angel - Darkness Descends 7:6
Bitwa nr.20 zakończona Kreator- Pleasure To Kill Vs. Exodus - Fabulous Disaster 6:5
Bitwa nr.21 zakończona Forbidden - Forbidden Evil Vs. Exodus - Pleasures Of The Flesh 8:5
Bitwa nr.22 zakończona Overkill - The Years Of Decay Vs. Metal Church - Blessing In Disguise 9:2
Bitwa nr.23 zakończona Morbid Saint - Spectrum of Death Vs. Nuclear Assault - Game Over 8:1
Bitwa nr.24 zakończona Metallica - Master Of Puppers Vs. Voivod - Nothingface 13:0
Bitwa nr.25 dogrywka Coroner - Punishment For Decadence Vs. Artillery - Terror Squad 3:3
Bitwa nr.26 zakończona Metallica - Ride The Lightning Vs. Coroner - R.I.P. 10:0
Bitwa nr.27 zakończona Exodus - Bonded By Blood Vs. Tankard - Zombie Attack 8:3
Bitwa nr.28 zakończona Overkill - Taking Over Vs. Autopsy - Severed Survival 8:2

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 29 bitwe
aktualny wynik - 4:3 dla Sepy

w bitwie 25 jak widać jest remis więc leniom proponujeruszyć dupe i głosować ;) zbieram głosy do końca 1/32

co prawda kompletnie nie pamietaj już S.O.D. bo 100 lat ich nie słuchałem ale z czystym sumieniem moge oddać głos w ciemno na Kreatora :D

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 17:22 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Sepultura i oczywiście Kreator :D

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 17:30 
Angry Again
Awatar użytkownika

Uwielbiam ten genialny klimat SOD, zajebiste riffy i brzmienie tej plyty, ale jadak Kreator. Dlaczego? Pytać Agnieszki :D

Image

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 17:58 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Mi SOD nie podszedł jak słuchałem jakiś czas temu, a w starciu z Kreatorem nawet nie mam po co go sobie odświeżać.

Głos na Extrime Aggression :)

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 19:30 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Sepultura - Beneath The Remains Vs. Atheist - Piece Of Time

Dobrze było sobie przypomnieć płytę Atheist - 32 minuty bezlitosnego, ale diablo inteligentnego żywiołu, zagranego niemal wirtuozersko death/thrash metalu. Benek Sepy też super, intensywne, często nieco slayerowe wymiatanie, pierwsza naprawdę dojrzała płyta Maxa i spółki, niesamowicie czadowy album... Cholera, strasznie wyrównany pojedynek, świetne LP ;)

Sam na swojej liście dałem album Sepy, ale chyba, żeby było ciekawiej, zagłosuję na... Atheist :)

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 19:41 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Kreator to Kreator. Na stare płyty nie ma bata. Głos na Extreme Agression.

PostWysłany: Wto Mar 11, 2014 20:13 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Oj szkoda, że S.O.D trafił na tak dobry album. To klasyka crossover thrashu. Bardzo ciekawy album, chociaż czasem irytują mnie te krótkie kilku sekundowe kompozycje. Przy "What Is That Noise" wkurzałem się razem z nimi, bo nie szło wytrzymać z tymi szumami. Wiem, że coś z głową mam (już miałem uderzyć w kompa ze złości) ;)
Jeżeli chodzi o kompozycje są proste, ale ciekawe. Czuć przy riffach dłoń Scotta Iana, słychać jego charakterystyczne brzmienie. Wokal Milano również fajnie prezentuje się, przy tego typu muzyce. Jeżeli chodzi o kompozycje, uwielbiam "Freddy Krueger". To mój ulubiony kawałek. Ponadto lubię Pre-Menstrual Blues, Milk i Intro. Kolejne albumy już nie były tak ciekawe. Ogólna ocena: 7,5/10
Głos na: eS Oł Di.
---
Jeżeli chodzi o głos, w przypadku Epidemii rzeczywiście kierowałem się sentymentem. Teraz w pełni świadomy oddaję głos na S.O.D.

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 00:03 
Black Swan
Awatar użytkownika

Bitwa 32
Głos na Kreatora

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 07:38 
Psychotron
Awatar użytkownika

Głos na Kreator.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 15:42 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Kreator - Extreme Aggression Vs. S.O.D. - Speak English Or Die

Bez zbędnego główkowania - głos na Kreator. Jedna z najlepszych płyt thrashowych Europy. Debiut S.O.D. to oczywiście kawał miodnego czadu, lubię ich, ale to nie ta klasa.

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 17:32 
Hook In Mouth

Bitwa nr 29: Sepultura
Bitwa nr 30: Kreator

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 17:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
miałem dylemat między Sepą a Atheist
dłuuuuuuuuuuuuuuugo się zastanawiałem, po kilka razy słuchałem albumów i ostatecznie zdecydowałem się na Atheist
zdecydowała nutka szalaństwa której zabrakło Sepie ;)

1/32

Bitwa nr.31

Image Vs. Image
Kreator - Terrible Certainty Vs. Turbo - Ostatni Wojownik

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3
Bitwa nr.9 zakończona Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence 10:4
Bitwa nr.10 zakończona Slayer - Reign In Blood Vs. Testament - The New Order 10:6
Bitwa nr.11 zakończona Sodom - Persecution Mania Vs. Slayer - Hell Awaits 7:8
Bitwa nr.12 zakończona Megadeth - Peace Sells Vs. Nuclear Assault - Survive 13:0
Bitwa nr.13 zakończona Toxik - Think This Vs. Exumer - Possessed By Fire 8:3
Bitwa nr.14 zakończona Anthrax - Among The Living Vs. Lääz Rockit - Annihilation Principle 12:2
Bitwa nr.15 zakończona Overkill - Under The Influence Vs. Coroner - No More Color 4:8
Bitwa nr.16 zakończona Megadeth - KIMB Vs. Tankard - The Morning After 11:3
Bitwa nr.17 zakończona Morbid Angel - Altars Of Madness Vs. Sacred Reich - Ignorance 4:3
Bitwa nr.18 zakończona Metallica - AJFA Vs. Flotsam & Jetsam - Doomsday For The Deceiver 12:1
Bitwa nr.19 zakończona Slayer - Show No Mercy Vs. Dark Angel - Darkness Descends 7:6
Bitwa nr.20 zakończona Kreator- Pleasure To Kill Vs. Exodus - Fabulous Disaster 6:5
Bitwa nr.21 zakończona Forbidden - Forbidden Evil Vs. Exodus - Pleasures Of The Flesh 8:5
Bitwa nr.22 zakończona Overkill - The Years Of Decay Vs. Metal Church - Blessing In Disguise 9:2
Bitwa nr.23 zakończona Morbid Saint - Spectrum of Death Vs. Nuclear Assault - Game Over 8:1
Bitwa nr.24 zakończona Metallica - Master Of Puppers Vs. Voivod - Nothingface 13:0
Bitwa nr.25 dogrywka Coroner - Punishment For Decadence Vs. Artillery - Terror Squad 3:3
Bitwa nr.26 zakończona Metallica - Ride The Lightning Vs. Coroner - R.I.P. 10:0
Bitwa nr.27 zakończona Exodus - Bonded By Blood Vs. Tankard - Zombie Attack 8:3
Bitwa nr.28 zakończona Overkill - Taking Over Vs. Autopsy - Severed Survival 8:2
Bitwa mr.29 zakończona Sepultura - Beneath The Remains Vs. Atheist - Piece Of Time 6:5

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 30 bitwe
aktualny wynik - 8:1 dla wiadomo kogo ;)

w bitwie 25 jak widać jest remis więc leniom proponujeruszyć dupe i głosować ;) zbieram głosy do końca 1/32 czyli do piątku

głos oczywiście na Kreator :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez Żułek, Czw Mar 13, 2014 18:25, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 18:34 
Black Swan
Awatar użytkownika

Bitwa 31
Głos otrzymuje Kreator.

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 18:38 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Głos bez zbędnego namysłu na Kreatora, którego ostatnio coś dużo w bitwach :P Turbo nigdy mi specjalnie nie leżało i to juz się chyba nie zmieni.

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 19:43 
Warhorse

30. Kreator. Plytka SOD nierówna, ma fajne momenty ale Kreator kosi przez cały krążęk.
31. 2 fajne płytki, głos oddam jutro, muszę się namyśleć.

Kurde, że akurat wczoraj nie mogłem skorzystać z komputera, byśmy mieli dogrywkę, bo zdecydowanie głos swój oddałbym na Atheist. Beneath stawiam wysoko w swoim rankingu, ale Atheist to takie moje tegoroczne odkrycie, muzyka z polotem, cudownie zagrany i brzmiący album. No ale co zrobisz, nic nie zrobisz :D

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 20:30 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Głos na Kreatora. Bez ceregieli.

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 21:03 
Psychotron
Awatar użytkownika

Wiadomo-Kreator

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Śro Mar 12, 2014 21:06 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Kreator vs S.O.D.

Muszę przyznać, że nie jest to łatwy pojedynek. Oba albumy zresztą typowałem. Jedno z najlepszych wydawnictw Kreatora kontra jazda bez trzymanki w wykonaniu S.O.D.
Cięzko zestawiać dwie tak różne płyty. "Speak English Or Die" to bardziej zestaw szkiców utworów niż "pełnowymiarowych" kompozycji (taki był oczywiście zamysł), pomimo tego jest to prawdziwa kopalnia znakomitych riffów, pełna porywającego czadu i szaleństwa. Nawet Exodus w pewnym sensie nawiązał do riffu z "March Of The S.O.D" w swoim "The Lunatic Parade" ;) Mam ogromny sentyment do tej płyty, jednak głos idzie na dojrzały, przemyślany thrash zawarty na Extreme Aggression, również bardzo mi bliski.

Kreator vs Turbo.

Na Ostatnim Wojowniku jest kilka ciekawych momentów (jak np. naprawdę bardzo fajny instrumental "Trojan Horse"), z drugiej strony wiele jest wręcz irytujących (jak to w przypadku Turbo ;))
Głos na Terrible Certainty.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości