Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Lis 27, 2024 00:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 45  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Mar 01, 2014 18:34 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Burzum napisał(a):
Nie wiem co tam Dark Angel niszczy, ale na pewno nie Slayera. Jeden z najlepszych debiutów w historii metalu, bez żadnego słabego punktu. Każdy kawałek jest lepszy od poprzedniego. Słuchając tego w połowie lat 80- tych to była miazga. Kocham każdy jeden dźwięk , który jest na tej płycie, obłędny śpiew Toma. Darków natomiast, nie czaje, ich płyty mnie nużą. Slayer, Kurwa!.

no widzisz a ja mam zupełnie odwrotnie, Dark to miazga od poczatku do końca a Slayer gra tam jakby chciał a nie mógł ;)

1/32

Bitwa nr.20

Image Vs. Image
Kreator- Pleasure To Kill Vs. Exodus - Fabulous Disaster

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3
Bitwa nr.9 zakończona Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence 10:4
Bitwa nr.10 zakończona Slayer - Reign In Blood Vs. Testament - The New Order 10:6
Bitwa nr.11 zakończona Sodom - Persecution Mania Vs. Slayer - Hell Awaits 7:8
Bitwa nr.12 zakończona Megadeth - Peace Sells Vs. Nuclear Assault - Survive 13:0
Bitwa nr.13 zakończona Toxik - Think This Vs. Exumer - Possessed By Fire 8:3
Bitwa nr.14 zakończona Anthrax - Among The Living Vs. Lääz Rockit - Annihilation Principle 12:2
Bitwa nr.15 zakończona Overkill - Under The Influence Vs. Coroner - No More Color 4:8
Bitwa nr.16 zakończona Megadeth - KIMB Vs. Tankard - The Morning After 11:3
Bitwa nr.17 zakończona Morbid Angel - Altars Of Madness Vs. Sacred Reich - Ignorance 4:3
Bitwa nr.18 zakończona Metallica - AJFA Vs. Flotsam & Jetsam - Doomsday For The Deceiver 12:1

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 19 bitwe
aktualny wynik - 5:5

narazie nie głosuje bo nie wiem na co :roll:

PostWysłany: Sob Mar 01, 2014 18:55 
Psychotron
Awatar użytkownika

Płytka Exodusa udana i fajnie się jej słucha (chociaż wokal męczy mocno) ale niestety-pojedynek z Kreatorem przegrywa :P.

Głos na Kriejtor.

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Sob Mar 01, 2014 21:36 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bydgoszcz
Bitwa 19
Głos na Dark Angel

Bitwa 20
Głos na Exodus

PostWysłany: Sob Mar 01, 2014 22:47 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Slayer vs Dark Angel

Hmmm... Dark Angel brutalny, dość energetyczny, ale wole hiciorki i debiucik Slayera ;)

PostWysłany: Sob Mar 01, 2014 23:05 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

po dłuższym namysle głos na Kreatora
bardzo lubie ten album Exodus ale trafił na godnego przeciwnika który zabija niemal każdym utworem
a osamotniony Toxic Waltz nie jest wstanie wytrzymać naporu ostrych riffow Mille i spółki ;)

PostWysłany: Sob Mar 01, 2014 23:33 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Na początku miałem wątpliwości, ale po odświeżeniu sobie obu albumów oddaję głos na Pleasure To Kill.

Jest siekiera przez cały album od początku do końca, a Exodus niestety przynudza między hiciorami :<

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 09:36 
Angry Again
Awatar użytkownika

Mnie natomiast Exodus nie przynudza, a cała płyta mija bardzo szybko. Uwielbiam ją. Mimo, że Kreatorowi nic nie można ująć, to głos na Exodus.

Image

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 11:10 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Na Fabulous Disaster jest przebojowy Toxic Waltz, na który co jakiś czas bierze mnie ochota i mam SZJUWW (Syndrom Zapętlenia Jednego Utworu w Winampie :D)... ale z moim ukochanym Kreatorem ten album i tak nie ma szans :D. Uwielbiam ich dyskografię od początku do końca, Kreator to taka moja mała słabość :)

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 11:13 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Show No Mercy - debiut z powerem, wcale nie gorszy niż Fistful Of Metal i Kill Em' All konkurentów. Słychać doskonale, że styl grupy dopiero się kształtuje. Na innych płytach Slayera, nie usłyszymy w takim natężeniu 'pisków' Toma Arayi. Posiada kilka killerów takich jak Tormentor (zajeżdża troszkę NWOBHM), Final Command (ultraszybki riff, wpadający w ucho motyw), Metal Storm, Crionics (ciekawy natarczywy riff na początku) no i oczywiście Black Magic. Jeden z moich ulubionych utworów tej grupy. Moim zdaniem to też najdojrzalszy utwór z tego albumu. Bym oddał na nich głos, ale... jest jeszcze płyta Dark Angel, którą dopiero poznałem. Niesamowite brzmienie perkusji, zabójcze riffy i przedewszystkim dobrze ułożone, ciekawe kompozycje. W poprzedniej bitwie z udziałem Slayera oddałem głos na Persecution Mania Sodomu, który również poznawałem (wybór ułatwiło mi to, iż Hell Awaits wcale nie jest taki dobry). Tym razem jednak, po dłuższym namyśle oddaje głos na Slayera. Nie wiele prowadzi...
Głos na: Szoł No Mersi

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 13:44 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Z wczesnego Kreatora i wczesnego Exodusa zdecydowanie bardziej wolę tego drugiego. Głos na "Fabulous Disaster"

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 13:59 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Fabulous Disaster i Pleasure To Kill to rewelacyjne płyty, jednak sporo się od siebie różnią. Exodus jest bardzo gęsty, postawił na cięższe riffy i nieco wolniejsze kompozycje w porównaniu do Niemców. Kreator z kolei serwuje istną nawałnicę ultra szybkich riffów tnących od samego początku jak brzytwy. Ta niesamowita dzikość i porażająca prędkość sprawiają, że album jest piekielnie energetyczny i brutalny. Dodatkowo wokale Mille'a pasują mi bardziej niż Zetro. Prędkość to dla mnie jednak solidna karta przetargowa i dlatego zagłosuję na Kreatora.

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 16:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

eh no i znowu Slayer wygrał 1 głosem :roll: ;)

1/32

Bitwa nr.21

Image Vs. Image
Forbidden - Forbidden Evil Vs. Exodus - Pleasures Of The Flesh

Bitwa nr.1 zakończona Death - Scream Bloody Gore Vs. Annihilator - Alice In Hell 3:12
Bitwa nr.2 zakończona Slayer - South Of Heaven Vs. Protector - Urm The Mad 13:0
Bitwa nr.3 zakończona Overkill - Feel The Fire Vs. Destruction - Eternal Devastation 11:2
Bitwa nr.4 zakończona Sepultura - Schizophrenia Vs. Kat - Oddech Wymarłych Światów 4:10
Bitwa nr.5 zakończona Flotsam & Jetsam - No Place For Disgrace Vs. Suicidal Tendencies - How Will... 12:2
Bitwa nr.6 zakończona Kreator - Endless Pain Vs. Destruction - Infernal Overkill 9:2
Bitwa nr.7 zakończona Metallica - Kill`em All Vs. Artillery - Fear Of Tomorrow 12:1
Bitwa nr.8 zakończona Sodom - Agent Orange Vs. Turbo - Epidemie 11:3
Bitwa nr.9 zakończona Death - Leprosy Vs. Death Angel - The Ultra-Violence 10:4
Bitwa nr.10 zakończona Slayer - Reign In Blood Vs. Testament - The New Order 10:6
Bitwa nr.11 zakończona Sodom - Persecution Mania Vs. Slayer - Hell Awaits 7:8
Bitwa nr.12 zakończona Megadeth - Peace Sells Vs. Nuclear Assault - Survive 13:0
Bitwa nr.13 zakończona Toxik - Think This Vs. Exumer - Possessed By Fire 8:3
Bitwa nr.14 zakończona Anthrax - Among The Living Vs. Lääz Rockit - Annihilation Principle 12:2
Bitwa nr.15 zakończona Overkill - Under The Influence Vs. Coroner - No More Color 4:8
Bitwa nr.16 zakończona Megadeth - KIMB Vs. Tankard - The Morning After 11:3
Bitwa nr.17 zakończona Morbid Angel - Altars Of Madness Vs. Sacred Reich - Ignorance 4:3
Bitwa nr.18 zakończona Metallica - AJFA Vs. Flotsam & Jetsam - Doomsday For The Deceiver 12:1
Bitwa nr.19 zakończona Slayer - Show No Mercy Vs. Dark Angel - Darkness Descends 7:6

spóźnialskim przypominam że nadal można głosować (do jutra) na 20 bitwe
aktualny wynik - 5:3 dla Kreator

głos na Forbidden :D Exodus strasznie tutaj przynudza ;) jak nie Exodus ;)

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 19:06 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ten Exodus niestety nuuuuuda, Forbidden niszczy cały album jednym kawałkiem ;)

Głos na Forbidden Evil!

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 19:46 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Głos na Forbidden. Album znacznie ciekawszy i szybszy od Pleasures Of The Flesh, który jest zdecydowanie najsłabszą płytą tego wczesnego Exodusa. Samo Chalice of Blood kasuje Pleasures Of The Flesh w przedbiegach.

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 20:09 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Głos na Forbidden. Album znacznie ciekawszy i szybszy od Pleasures Of The Flesh, który jest zdecydowanie najsłabszą płytą tego wczesnego Exodusa. Samo Chalice of Blood kasuje Pleasures Of The Flesh w przedbiegach.

Czyli obaj mamy identyczne odczucia. A przecież Chalice of Blood to nie jedyny hicior na tej płycie ;)

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 20:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Kreator vs Exodus

Obie płyty świetne, chociaż obie prezentują bardzo odmienne podejście do thrashu. Kreator na PTK prezentuje w gruncie rzeczy brutalną, bezlitosną młóckę, z kilkoma bardziej ambitnymi fragmentami. To prawdziwy żywioł nieokiełznanej energii. Exodus z FD natomiast to płyta dużo bardziej "poukładana", przemyślana, z dobrym brzmieniem i ciekawymi kompozycjami... Minimalnie wygrywa u mnie Exo, częściej ich płyty słucham.

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 20:44 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Mój głos na Forbidden

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 21:05 
Hook In Mouth

Bitwa nr 21:
Płytka Exodusa niezbyt udana. Zdecydowanie ciekawszy i lepszego kopa daje album Forbidden. Głos na Forbidden Evil.

Bitwa nr 20:
Ciężki wybór, bo to bardzo mocne pozycje, ale nieco bardziej przypadł mi do gustu styl zaprezentowany na "trójce" Exodusu. Głos na Fabulous Disaster.

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 21:12 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Głos na Pleasure to Kill i Forbidden Evil - nie przepadam za Exodusem ;)

PostWysłany: Nie Mar 02, 2014 23:43 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Głos na Forbidden Evil:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 888 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 45  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości