Lemmy o trasie:
Cytuj:
Muszę z przykrością poinformować Was, że Motorhead musi odłożyć nadchodzącą trasę po Europie na 2014r.
Podjęliśmy tę decyzję, ponieważ nie jestem jeszcze w pełni gotów na wyruszenie w trasę i pracuję nad swoim powrotem do pełni formy i mocnego zdrowia. Bez obaw – nie zacznę promować weganizmu i napojów bezalkoholowych, ale – mówiąc uczciwie – przeobrażam różne obszary swojego życia tak, by powrócić w formie i sile lepszej niż kiedykolwiek.
Rozczarowałem się niezmiernie musząc powiedzieć, że nie jestem jeszcze gotów do trasy, ale nie aż tak, jak bardzo byłbym rozczarowany, gdybym wyszedł, zagrał kilka średniawych koncertów i patrzył, jak moje zdrowie podupada na długo przed końcem trasy! Gdy ludzie przychodzą zobaczyć trasę Motorhead, oczekują koncerty Motorhead i to jest dokładnie to, co dostaniecie jak tylko odzyskam siły i będę gotów narobić hałasu.
Doceniam Waszą cierpliwość i zrozumienie… wiedzcie, że coraz bardziej wracam do sił każdego dnia, więc, Europo, wyczekuj kolejnej wiosny i widzimy się wtedy.
Dzięki wszystkim.
No cóż - starość nie radość
Co do najnowszego albumu - kolejne odsłuchy utwierdzają mnie w przekonaniu, że to rzecz bardzo dobra, tak więc polecam