Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 20:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Mar 02, 2013 22:49 
Moderator
Awatar użytkownika

Wiadomo już, że pierwszym headlinerem został ogłoszony Motörhead.
Poza tym wystąpią jeszcze Parkway Drive i Hunter.

Cytuj:
Festiwal odbywa się na terenie Kampusu SGGW w Warszawie. Bilety kosztują 69 zł (studenci SGGH), 149 zł (pozostali studenci), 169 zł (młodzież do 19. roku życia) i 259 zł (nie studenci).

PostWysłany: Sob Mar 02, 2013 23:02 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
no to widze ze mam kolejny powód aby odwiedzić ten studentowy cyrk ;)
ale mam nadzieje ze jednak gwiazdą będzie jeszcze ktoś większy aby Lemmy nie grał jako ostatni bo nie mam zamiaru wracać przez pół miasta o 2 w nocy z bandą pojebanych studentów ;)

PostWysłany: Sob Mar 02, 2013 23:09 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
bo nie mam zamiaru wracać przez pół miasta o 2 w nocy z bandą pojebanych studentów

Zainwestuj w taksówkę :)

Pewnie dadzą jeszcze 1 lub 2 gwiazdy wieczoru. Nie sądzę by Motörhead byli tą główną.

PostWysłany: Wto Mar 05, 2013 23:45 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

chyba bede musiał ;)
drugą gwiazdą zostało ZZ TOP, spożnili sie o 20 lat :lol:
cena narazie jest spora wiec poczekam na promocje albo na karnety 1-dniowe ;)

przy okazji, na feście wystąpią:

Motorhead, ZZ Top, Soilwork, HIM, Parkway Drive, Hunter, Jelonek, Bullet for My Valentine, Steve Hiroyuki Aoki, Gentleman & The Evolution, Pendulum DJ, Five Finger Death Punch, Royal Republic, Dead By April, Audioshock, TSA, Luxtorpeda, Mesajah, Frontside, Chemia, 3 Doors Down, Lostbone, Hedfirst oraz Anti Tank Nun

PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 20:10 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Ale lipa z Ursynaliami, najpierw ZZ Top (to już pewne) a teraz Bad Religion (na 90%) odwołali swoje występy. Zanosi się katastrofa, jak jeszcze Motörhead wypadnie. A obiecane 10% zniżki na karnety Edycji... 2014 po prostu mnie rozbawiło :mrgreen: . Dobrze że zaprosili tyle emo i metalcore'ów bo przynajmniej od razu wiedziałem, że nie pojadę.

PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 20:16 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

może to organizuje w tym roku ten sam koleś co ostatni HunterFest ? :lol:

PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 20:27 
Psychotron
Awatar użytkownika

Tak to ten sam koleś, Arkadiusz Michalski. Cały "zły świat" zawarł sojusz przeciwko jego "niewinnej" osobie. Oby scenariusz nie był ten sam, czyli śmierć festiwalu. Do tego wysnuwam przypuszczenia, że Michalski nie rozmawiał jeszcze z Lemmym i będzie powtórka z Hunterfestu, czyli wyścig z czasem o umożliwienie chociaż organizacji festiwalu. Wtedy z Motorami udało się dogadać w ostatniej chwili.

PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 20:29 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Thunder napisał(a):
Tak to ten sam koleś, Arkadiusz Michalski. Cały "zły świat" zawarł sojusz przeciwko jego "niewinnej" osobie.

ło matko :lol: no to tylko współczuć tym co kupili bilety bo pamietam ze z HunterFest był niezły cyrk :mrgreen:

Lemmy chyba zagra bo koncert nadal wisi na ich stronie, ale wszystko jedno, z 3 gwiazd została jedna :P
trzeciego dnia w sumie nikt nie gra a bilety były najdroższe :lol:

PostWysłany: Śro Maj 29, 2013 20:38 
Psychotron
Awatar użytkownika

Zostaje tylko śmiać się z organizacji, a dla większości płacz. Ciekawe co na to włodarze SGGW. Pamiętajmy że to chyba najbogatsza pod względem finansowym uczelnia w kraju. Coś czuję że Michalski tym razem zostanie obdarty ze skóry żywcem.

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 15:40 
Psychotron
Awatar użytkownika

Przepraszam za pod postem.
Jak myślicie, serio Megadeth miał być headlinerem? Bo ja niestety myślę że tak, skoro ostatnio przyjechał z trzy razy do nas. http://www.deathmagnetic.pl/trash/megad ... iach-2013/

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 15:43 
Moderator
Awatar użytkownika

No, nieźle. Można zakupić sobie koszulkę i wmawiać ciemniakom, że było się na Megadeth w WWA w tym roku. Mindfuck ;)

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 15:47 
Psychotron
Awatar użytkownika

I wychodzi na to, że tym razem próbowano ukryć, że były prowadzone negocjacje. A tak, żeby nie wkurzyć ludzi, że miał być ktoś jeszcze. Przynajmniej tu zachowano twarz, że nie chwalono się występem zespołu, z którym nie podpisano umowy.

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 17:22 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Z drugiej strony to i lepiej. Jakby koncert nie doszedł do skutku a byłby zapowiedziany, to już sobie wyobrażam ten hejt na Michalskiego. Przytoczę wam dwa fragmentu rozmowy z bodajże rzecznikiem Ursynalii czy coś:
Cytuj:
I wystartowaliśmy – pierwszy headliner: Motorhead. Jest moc. Drugi headliner: ZZ TOP. Rozgłos przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. I wtedy właśnie pomyśleliśmy – nie ma innej opcji, wszystkie bilety rozejdą się jak świeże bułeczki. Dlatego właśnie 3 Doors Down nie zostało ogłoszone jako headliner. Uwierzyliśmy że jesteśmy w stanie podać Wam nazwę jeszcze jednego zespołu(Megadeth?). Negocjacje czas start.

Cytuj:
Wycofuje się kluczowy partner. Już wtedy wiemy, że szanse na ogłoszenie 3 headlinera są małe, bądź znikome, bo w pierwszej kolejności musimy najpierw wywiązać się ze zobowiązań, które już mamy.

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 17:53 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
To są fragmenty z newsa wklejonego wyżej.

W związku z ostatnimi zawirowaniami powstała nawet strona na fb ;) - https://www.facebook.com/PanArekTypowyOrganizator

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 18:19 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Nawet nie zajrzałem na stronę powyżej :p Wiem że był taki wywiad i nawet strona FB Ursynalii go udostępniało.

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 18:26 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Thunder napisał(a):
I wychodzi na to, że tym razem próbowano ukryć, że były prowadzone negocjacje. A tak, żeby nie wkurzyć ludzi, że miał być ktoś jeszcze. Przynajmniej tu zachowano twarz, że nie chwalono się występem zespołu, z którym nie podpisano umowy.

Może stąd Megadeth na koszulce z miastami trasy koncertowej Super Collider

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 21:30 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Podejrzewam że mogło być tak że zespoły były już dogadane, jednak po zrezygnowaniu sponsora, Ursynalia wycofały się z Megadeth. Koncert jak widać był zaplanowany i koszulki były drukowane wcześniej. Cóż, stało się jak stało. Nie mam zamiaru bronić pana Arka, który jest całkiem niepoważnym człowiekiem. Spójrzcie na to z innej strony: Ursynalia 11 i 12 były naprawdę udane, przebiegły bez żadnych problemów. Jak to mój pewien znajomy mówił:
Cytuj:
Możesz zrobić dla ludzi wiele dobrych rzeczy, a zrobisz raz laskę i jesteś nazywany lachociągiem.
Ludzka natura jest właśnie taka, że ktoś raz się potknie, ludzie go jeszcze bardziej depczą, bez względu na to co zrobił wcześniej ( co nie zmienia faktu że pan Arek potknął się 2 razy i temu Panu już dziękujemy :D ).

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 21:55 
Psychotron
Awatar użytkownika

Anti Tank Nun i Five Finger Death Punch odwołały swoje koncerty. A zatem trzeci dzień mógłby równie dobrze się nie odbyć.

PostWysłany: Pią Maj 31, 2013 22:01 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

To podliczmy wszystko razem:
- Megadeth
- Bad Religion
- ZZ Top
- Steve Aoki
- Anti Tank Nun
- Five Finger Death Punch

PostWysłany: Sob Cze 01, 2013 00:09 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Właśnie wróciłem z ursynalii.
Wrażenia raczej pozytywne jest to jednak zasługą tylko i wyłącznie Lemmyego i spółki którzy spisali się na 6. Jedyne do czego można było się przyczepić to troche słabo słyszalny wokal ale i tak szacunek w wieku 68 lat tak intensywnie koncertować.
Festiwal zacząłem od soilwork. Nie gustuje w nowoczesnym death / melodic czy co to tam jest metalu a negatywne uczucia spotęgowało okropne nagłośnienie. Perkusja i wokal zagłuszały całą reszte i z czym się nie spotkałem i tak zdecydowanie zacicha gitara rytmiczna zagłuszała jeszcze mniej wyeksponowaną gitarę prowadzącą. Hunter dał całkiem fajny pokaz ale nie jest w moim guście, reszta zespołów znośna lecz nie prezentująca zbyt wysokiego poziomu. Co najlepsze luxtorpeda grała razem z motorhead co było imo strzałem w pięte.
Ogólnie brak zz top czyli drugiego naprawde znaczącego wykonawcy dyskwalifikuje ten festiwal, sobota i niedziela wieje nudą
zostało czekać na impact fest czyli mastodon i slayer (bida z nyndzo bez Lombardzo i Hanemana :( ) no ale zawsze jakaś namiastka.
Bullet for my Vallentine kompletnie nie mi nie odpowiada więc nie będe oceniał poniewarz opuściłem kampus sggw przed rozpoczęciem
Podsukuwując organizatorzy muszą się bardziej postarać, rozczarowuje brak ZZ top i jeszcze jednej mega gwiazdy w sobote i niedziele
Sorry za nieskładne zdania, % jeszcze dają się we znaki.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości