khomaniac napisał(a):
http://www.megadeth.com/scorpion_archive.php?scorpion_id=266
Czyli utwór znany nam jako The Disintegrators pierwotnie nosił tytuł Super Collider
Cytuj:
Byłem [wtedy] w Santa Barbara i USA Today to gazeta, którą zacząłem czytać dawno temu, bo było w niej sudoku. Nie do końca zgadzam się z punktami widzenia przedstawianymi w tej gazecie, ale przyzwyczaiłem się do czytania jej z uwagi na łamigłówki [w środku] – bo kocham słowne łamigłówki; lubię wzbogacać swój zasób słów. I była tam historia o tym, jak wreszcie zidentyfikowano masę, która zawiera się w molekułach itd.; to się nazywa Bozon Higgsa i odkryliśmy to dzięki Wielkiemu Zderzaczowi [z ang. Super Collider - przyp. tłum.]. Wtedy pomyślałem, ‘Wow, to naprawdę fajny motyw’. Zasadniczo to coś nazywa się “boską cząstką”. I pomyślałem, wiedząc jacy ludzie są ograniczeni w odniesieniu do mojej wiary i że pomyślą, że to zmieni mnie jako osobę – co się faktycznie stało – i że to też zbiegnie się ze zmianą mojego stylu gry, do czego nie doszło, nie chciałem, aby utwór nazywał się “Boska Cząstka” ["God Particle"], bo w każdej wiosce są idioci i na moje nieszczęście niektórzy z nich śledzą mnie w internecie. Więc postanowiliśmy nazwać go “Super Collider”.
Tutaj Mustaine opowiada o tym, jak wpadł na pomysł z tytułem. Ciekawe, że o tym nie wspomniał. Chyba, że opowiada o gazecie którą przeczytał w 1997 co wydaje się mało możliwe, ponieważ Bozon Higgsa (prawdopodobnie) odkryto niedawno, w 2012
Jakoś mało wiarygodna wydaje mi się ta historyjka z The Disintegrators