Ze zdziwieniem zauważyłem, że nie ma tu tematu o Systemie. Parę słow od Cioci Wiki:
Cytuj:
System of a Down – amerykański zespół wykonujący szeroko pojętą muzykę rockową. Zespół został założony w 1994 roku w Glendale w stanie Kalifornia przez muzyków pochodzenia ormiańskiego. Działalność zespołu została zawieszona w 2006. W 2011 roku formacja wznowiła działalność.
Warto dodać, że tylko koncertowo.
No cóż, System of a Down, to jeden z moich ulubionych zespołów. Jednakże to nie jest zespół, którego mógłbym słuchać non stop, 24 h na dobę. Dlaczego? Bo szybko się nudzi. Prawie wszystkie piosenki SOADu są zbudowane na tej samej zasadzie: łagodna zwrotka, mocny refren, zwrotka, refren lub odwrotnie mocna zwrotka, łagodny refren, zwrotka, refren. Dlatego z Systemem u mnie jest tak, że potrafię ich słuchać jakiś czas, by porzucić, wrócić i znów zakochać się na nowo. Uwielbiam Darona, tego "starego" Darona, świrusa. Mój pierwszy "ciężki" zespół. Mam wielki sentyment.
O poszczególnych albumach rozpiszę się później, musiałbym też zastanowić się nad głosem w ankiecie.