Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 20:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:14 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Pod względem klimatu przypomina mi trochę "Sin", co nawet jest zaletą (w moim odczuciu), ale refren w Super Collider psuje dobre wrażenie.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:17 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Mam podobne odczucia co do kawałka. Ale to kawąłek na singiel, do radia takie coś jak Public Enemy czy Die Dead Enough. Myślę, że jednak reszta albumu będzie cięższa i bardziej metalowa.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:18 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Im dłużej tego słucham, tym mniej mi się podoba... Zbyt milusie to jest jak dla mnie, po kilku przesłuchaniach wręcz męczące z powodu tej "niewymuszonej" przebojowości.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:18 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Rzeczywiście od pierwszych sekund skojarzenia z CW/Riskiem same sie nasuwają. Nie mogę jednak powiedzieć, że jestem rozczarowany. Wydaje mi się nawet, że z czasem polubie ten kawałek ;) Jak na utwór do radio myślę, że jest i tak na wysokim poziomie. Chyba jestem bardziej z niego zadowolony, niż byłem z chociażby Public Enemy ;)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:19 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
To co napisze może będzie kontrowersyjne ale ten kawałek na Risk byłby jednym z lepszych kompozycji i sprawia wrażenie mniej "siłowo napisanego" niż Public Enemy No. 1

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:27 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Ja tam nadal, prócz basu, perkusji i ogólnego brzmienia kawałka nie widzę żadnych pozytywów. Solówki wprawdzie rytmiczne i ale mi kompletnie nie wpadły w ucho, nie pamiętam ich nawet po bezpośrednim przesłuchaniu. Kaszana i tyle, porównałem to z Trustem bo dla mnie ten utwór jest żywcem wyjęty z CW, jednakże do Trust nie ma żadnego startu. Może później inaczej będę go odbierać, ale póki co dla mnie to najsłabszy tytułowy w historii Mega.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:30 
Psychotron
Awatar użytkownika

Z Public Enemy jest ten problem, że to autoplagiat, zatem wrażenie jest jakie jest, mimo że kawałek niezły.

Na Risk Super Collider by na pewno pasował, tyle że wtedy Mustaine potrafił wyciągnąć swoje partie, a teraz nawet w studio czuć jego 52 lata ,tony koksu i trasy koncertowe. Mam nadzieję że to nie jest zapowiedź chwili, w której Dave nie będzie mógł zaśpiewać czegokolwiek.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:42 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Obiektywnie patrząc, kawałek nie jest zły, ale zupełnie nie tego się spodziewałem.. W sumie jestem po części zawiedziony, ale uważam, że od public enemy jest lepszy :P Czekam na resztę, niestety po przesłuchaniu dostałem kubłem zimnej wody prosto w twarz.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:55 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Odnośnie Megadeth pojawiały się zarzuty ze od kilku albumów grają niemalże to samo
Więc forma i styl nowego singla z SC jest hmm bądź co bądź pozytywna bo dostaliśmy jakieś "nowum" coś czego się nie spodziewaliśmy od Megadeth . Ale oby SC po premierze nie zamienił się w CW 2 lub co gorsze drugi Risk

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:06 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Odnośnie Megadeth pojawiały się zarzuty ze od kilku albumów grają niemalże to samo
Więc forma i styl nowego singla z SC jest hmm bądź co bądź pozytywna bo dostaliśmy jakieś "nowum" coś czego się nie spodziewaliśmy od Megadeth . Ale oby SC po premierze nie zamienił się w CW 2 lub co gorsze drugi Risk

Tak po namyśle stwierdzam, że fakt - zapowiada się coś w miarę świeżego dla odmiany. I wydaje mi się, że lepszy "dobry risk/cw 2" niż jakiś po raz piętnasty odgrzewany kotlet. Rudy już nie jest wkurwionym młokosem, co doskonale słychać od jakiegoś czasu. Po prostu nie jest w stanie już nagrać niczego w starym klimacie, na co z resztą się nie nastawiałem. Z tym, że stać ich na nagranie czegoś w podobie systemu, co byłoby znakiem, że nie wszystko stracone :P Ale się rozpisałem.. :D

Temat postu: Super Collider
PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:15 
Moderator
Awatar użytkownika

Image

Premiera 4 czerwca, nagrywanie trwało od 18 września 2012 do 13 marca 2013.

Jako że "przyjmujmy, że prace nad albumem trwają do upublicznienia pierwszego kawałka w całości", to od teraz w tym temacie możecie pisać odnośnie muzyki zawartej na Super Collider, tytułowy kawałek już znamy :)

Temat postu: Re: Super Collider
PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:17 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Im dłużej słucham tego kawałka, tym bardziej mi się podoba :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:21 
Moderator
Awatar użytkownika

Od teraz na temat Super Collider piszemy tutaj:

viewtopic.php?f=1&t=602

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:39 
Warhorse

Nie ma jakiejś strasznej bidy z tym kawałkiem, ale rewelacji też nie ma. Moje nadzieje są takie, że to jeden z tych utworów specjalnie robionych do radia i promocji, czyli wolniejszy i bardziej melodyjny od całości. Mam też nadzieję, że to jakieś "radio edit" czy coś w tym stylu, bo chyba nie ma solówki nawet.

Edit: znalazłem solówkę. trwa z 5 sekund

Ten singiel pasuje do okładki całości. Mam nadzieję, że całość będzie pasowała do okładki singla :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:51 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
O co chodzi z tym autoplagiatem z Public Enemy? Wytłumaczy ktoś? Co do kawałka, nie jest zły. Mimo wszystko to jest tylko spokojniejszy moment albumu. W końcu ten krótki kawałek ze strony Megadeth był cięższy, tak samo jak i riffy z filmików w studio.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 11:58 
Psychotron
Awatar użytkownika

Posłuchaj Tears In A Vial. Prawda, że znajomy riff.?
Po 4 przesłuchaniu Super Collider mam raczej z lekka pozytywne wrażenie. Teraz tak pomyśleć to przede wszystkim kawałek okazał się zaskoczeniem. Fakt refren słaby, ale jak na hard rock kawałek naprawdę dobry. Każdy chciałby usłyszeć bardziej metalowe klimaty, ale warto w sumie dać kawałkowi szansę.Zwłaszcza że na pewno nie jest najsłabszym utworem tytułowym Megadeth. 6/10

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 12:01 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
W TWOJEJ opinii nie jest, w mojej na sto procent jest.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 12:16 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
eeeee Marko zaczał temat o płycie od dupy strony ;)

jako że pierwszy post należy do Yaku to jest prośba o edycje i wrzucenie okładki na sam początek a jak się pojawi oficialna setlista to o zrobienie ankiety ;) tradycja obowiązuję ;)

co do kawałka
Marko napisał(a):
Boże, jak Mustaine się męczy wokalnie w zwrotkach, masakra...

to ja już wole Guns, Drugs & Money :roll:

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 12:18 
Moderator
Awatar użytkownika

Dobra, edytowałem ;) Czy to najsłabszy tytułowy numer Megadeth w historii? No cóż, moim zdaniem również tak...

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 12:19 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
ale to gówniany singiel ten kolajder, masakra:|

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości