Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 05:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 07:35 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Po pierwsze, ten filmik to jakiś żart. Czy ktoś słyszy jakies podobieństwo Leper Messiah do Holy Wars? W ogóle te porównania są bardzo na siłę. Takie filmiki możesz tworzyć o każdym zespole. A co do porówanania Hangara z Call of Ktulu to rzeczywiście użyto tych samych akordów, które zresztą napisał Mustaine. I dlaczego twierdzicie, że to wąłśnie Mutaine zerżnął kołysankę od Metalliki a nie odwrotnie? W autobiografii Mustaine twierdzi, że sam wpadł na ten pomysł i być może to Metallica od niego zerżnęła.

Cytaty z wikipedii:
Cytuj:
W lipcu utwór "Go to Hell" trafia na soundtrack do filmu Bill & Ted's Bogus Journey,

Cytuj:
Metallica – album zespołu Metallica wydany 12 sierpnia 1991 roku.

Zatem jak widać Go to Hell było pierwsze. W ogóle zainteresuj się trochę tematem zamiast pisać głupoty.

Jimmy0555 napisał(a):
Na nowym albumie również będzie parodia Metalliki.

Człowieku, co Ty w ogóle piszesz. Megadeth jest parodią Metallki? Dawno nie słyszałem nic głupszego. :lol:

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 08:06 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Jimmy a chcesz wpierdol ??? :geek:

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 08:16 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Napisałem sprostowanie, że nie chodziło mi o słowo parodia tylko nawiązanie. Co do filmiku, dałem go tylko jako ciekawostka. Przecież riffy Leper do Holy Wars ma się nijak. Są one tworzone, przez fanów Metalliki żeby udowodnić wyższość ich zespołu. Co do Go To Hell, jest wiele różnych wersji. http://ca.answers.yahoo.com/question/index?qid=20110822065317AA3TEkw <Tutaj jest ciekawa wypowiedź, spójrzcie na drugi post od góry.

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 08:20 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Jimmy0555 napisał(a):
Napisałem sprostowanie, że nie chodziło mi o słowo parodia tylko nawiązanie.

Tak czy siak, skoro Megadeth twoim zdaniem cały czas nawiązuje do Metalliki i od niej zrzyna to pi******sz jak potłuczony.

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 08:28 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Cytuj:
. Co by nie mówić kiedy powstał kawałek to słowa można dopisać w każdej chwili i wydaje mi się, że Dave dopisał je jednak po usłyszeniu Sandmana. Chociażby dlatego, że lubił i do tej pory lubi pogrywać w ten sposób z Metalliką ( co z resztą uważam za całkiem zabawne ) a Metallica tak na prawdę nigdy nie parodiowała Rudego.
Wypowiedź Macieja z pierwszego postu.
Jeszcze raz, chodziło o to że widzę podobieństwo tylko w Phantom, Motorbreath i Ktulu. W Go to Hell jest ot jedynie nawiązanie do Metalliki. I jest to chyba jedyny przykład w karierze Megadeth. Riffy Phantoma i Ktulu rzeczywiście należą do niego i pełnoprawnie ich użył, ma do tego prawo.
EDIT: BadOmen, wypowiedzi Mustaine trzeba najpierw podzielić przez dwa, a następnie przez cztery. Mówił tam też o tym że jego gitarzyści nie umieli pisać solówek. Podobno im je nucił. Pisał też że uczył Friedmana gry rytmicznej. Young jak i Friedman to wyśmiali.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości