Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 14:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Następna

Najlepszy album Black Sabbath to
Black Sabbath 5%  5%  [ 1 ]
Paranoid 33%  33%  [ 7 ]
Master Of Reality 5%  5%  [ 1 ]
Vol 4 0%  0%  [ 0 ]
Sabbath Bloody Sabbath 10%  10%  [ 2 ]
Sabotage 14%  14%  [ 3 ]
Technical Ecstasy 0%  0%  [ 0 ]
Never Say Die 0%  0%  [ 0 ]
Heaven And Hell 10%  10%  [ 2 ]
Mob Rules 0%  0%  [ 0 ]
Born Again 5%  5%  [ 1 ]
Seventh Star 0%  0%  [ 0 ]
The Eternal Idol 0%  0%  [ 0 ]
Headless Cross 0%  0%  [ 0 ]
Tyr 0%  0%  [ 0 ]
Dehumanizer 14%  14%  [ 3 ]
Cross Purposess 0%  0%  [ 0 ]
Forbidden 5%  5%  [ 1 ]
The Devil You Know (jako Heaven And Hell) 0%  0%  [ 0 ]
13 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 21
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Black Sabbath
PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 12:13 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Mogłem się ew. niezbyt przychylnie wypowiadać generalnie o całym Never Say Die,

Najwidoczniej tak było, hehe. W każdym razie rozmawialiśmy chyba o tym na Metalfeście. Wiem, że ja tam wspominałem właśnie, że lubię bardzo Air Dance i słyszę tam Smooth.
Nie będę miał po tylu latach chłopakom za złe jak nagrali album na poziomie TE czy NSD!, choć i tak spodziewam się ostatecznie walcowatych riffów i wolnych kawałków.

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 16:57 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
temat ma 16 stron a ja tutaj prawie nic nie pisałem :shock:
chyba mało mnie obchodzi ich reaktywacja :roll:
troche mnie to smuci ale jednak coś w tym jest
Black Sabbath miało kilka twarzy oraz dłuuuuuuuuuuuuuugą przerwe i chyba wlaśnie dlatego nie wiem czego mam od nich właściwie oczekiwać :roll:
no bo co oni mogą nagrać z Ozzym ? lata 70-te dawno mineły i juz nie wrócą, co najwyżej mogą nagrać nowy "solowy album" Ozzyego tyle że bardziej klasyczny bo jakoś nie widze aby Iommy grał jakieś radosne i skoczne melodyjki w stylu np Party With the Animals (który swoją drogą bardzo lubie) ;)

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 17:29 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Przede wszystkim powinni zrobić tylko jeden album. Na pewno nie zrobią nic odkrywczego, zatem powinni po prostu zagrać jak za czasów debiutu, przynajmniej dzięki takiemu "zabójczemu" tempu jaki tam był może mieliby szansę przeżyć trasę koncertową. Martwię się za to o wokal Ozzy'ego . Nie słuchałem jego ostatniego albumu solowego, ale słyszałem opinie, że trochę tam "odświeżał" swoje wokale.

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 21:42 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Nie będę miał po tylu latach chłopakom za złe jak nagrali album na poziomie TE czy NSD!, choć i tak spodziewam się ostatecznie walcowatych riffów i wolnych kawałków.

Ja lubię Never Say Die! i dziwię się, że tak wiele osób, łacznie z samym Iommim, źle się wypowiada na temat tego albumu. Przypadł mi bardziej do gustu niż Technical Ecstasy. Moje ulubione kawałki to tytułowy i niedoceniany Junior`s Eyes ale Air Dance też dobre. Wywaliłbym za to Breakout, który był zreszta gwoździem do trumny odejścia Ozzy`ego.

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 21:54 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Cytuj:
Przypadł mi bardziej do gustu niż Technical Ecstasy.

Mi również. O ile o TE faktycznie można powiedzieć, że jest, delikatnie mówiąc, przeciętny, to NSD w porównaniu ze swoim poprzednikiem jest całkiem przyzwoity. Poza Air Dance najbardziej mi przypada do gustu jeszcze Over To You i Junior's Eyes.

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 22:03 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

a mi sie podoba na dobrą sprawe tylko A Hard Road ;) co zrobić ;)

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 22:13 
Rattlehead

A mi się podoba chyba najmniej. Dość sztampowy kawałek.

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 22:58 
Moderator
Awatar użytkownika

Jak ktoś chce poczytać to wrzucam linki do moich recenzji TE i NSD!:
http://www.rockmetal.pl/recenzje/black. ... stasy.html
http://www.rockmetal.pl/recenzje/black. ... y.die.html

PostWysłany: Czw Lut 28, 2013 17:31 
Head Crusher

Dla mnie Technical Ecstasy jest dużo lepsze od Never Say Die!. Ta druga jest potwornie wtórna i jakas taka "na siłę". Genialne jest Air Dance, oczywiscie, ale poza nim bardzo lubie jeszcze tylko A hard Road. I koniec. Poprzednika moge wysłuchać w całości bez problemów.
Technical Ecstasy - 7/10
Never Say Die! - 5/10

PostWysłany: Śro Mar 13, 2013 22:40 
Moderator
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 6h6bUVZbDo

Nowy filmik ze studia. Słychać fragmenty nadchodzącego albumu.

PostWysłany: Śro Mar 13, 2013 22:56 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Troszkę jednak mało tych fragmentów, ciężko napisać cokolwiek konstruktywnego... Na konkrety czekamy dalej ;)

PostWysłany: Czw Mar 14, 2013 14:55 
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Nowy album Black Sabbath o oficjalnym już najwyraźniej tytule “13″ jest już na ukończeniu i za pośrednictwem Universal Republic (USA) i Vertigo (reszta świata) ukazać ma się oficjalnie 11 czerwca. Płytę zamawiać można już w przedsprzedaży na BlackSabbath.com w następujących formatach:
standardowe CD
podwójne CD deluxe w miękkim opakowaniu (druga płyta z bonusowym audio)
12″ 180g vinyl gatefold
Super Deluxe Box Set: opcja 2 + 3 + DVD z dokumentem “Black Sabbath – The Reunion” oraz pięć zakulisowych wideo, możliwość pobrania opisów utworów, ręcznie pisane teksty i zdjęcia
Każdy, kto zakupi album w przedspredaży na stronei zespołu, weźmie udział w losowaniu dwóch biletów VIP na oficjalną imprezę premierową w Londynie + Meet & Greet z zespołem i opłacony przejazd / nocleg.

PostWysłany: Pią Mar 29, 2013 03:14 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

najpierw był Ozzy a teraz Tony nam umili czas oczekiwania nowego albumu

Cytuj:
„Bez Tony’ego, heavy metal by nie istniał. To on jest stworzycielem heavy! Tony jest legendą. Wziął rock and roll i zmienił go w heavy metal''. –Eddie Van Halen

“Pan Iommi, czyli Mistrz Riffów. To tylko jego wina, że stałem się tym, kim jestem''. –James Hetfield

„Tony Iommi jest prawdziwym ojcem Heavy Metalu, wiecznie kreatywnym, genialnym Mistrzem Riffów i jednym z najwspanialszych ludzi na świecie''. –Brian May

„Black Sabbath jest podstawą – kamieniem węgielnym, na którym wznosi się cały heavy metal''. –Ian Christie, autor ‘Sound of the Beast. Kompletna historia Heavy Metalu’

Image

W ostatnich latach działalności Beatlesów, kiedy w Ameryce i Wielkiej Brytanii królowały jeszcze folk i psychodeliczny rock, pojawiło się nowe brzmienie. Brzmienie klasy pracującej, wywodzące się z hard rocka i ostrego bluesa, granego w ubogich, robotniczych dzielnicach. Był to heavy metal, który w przyszłości miał stać się jedną z najważniejszych odmian rock and rolla, a stał za nim nie kto inny, jak tylko Black Sabbath. Trudno przecenić wpływ Black Sabbath, a zwłaszcza jego lidera, gitarzysty i kompozytora, Tony’ego Iommi na współczesną muzykę.

Tony w wieku piętnastu lat rzucił szkołę i dołączył do szeregów klasy robotniczej, by wspomóc rodzinę. Jednakże takie życie mu nie wystarczało; postanowił odejść z fabryki i zrealizować swoje marzenia o zostaniu profesjonalnym muzykiem. Wtedy świat mu się zawalił.

Złośliwym zrządzeniem losu, w ostatnim dniu pracy, kiedy już miał wyruszyć na tournee po Europie wraz z najlepszym zespołem w Birmingham, maszyna do krojenia blachy obcięła Tony’emu dwa palce. Jak to czasem bywa, ta tragedia miała szczególne znaczenie w powstaniu heavymetalowego brzmienia. Tworząc nakładki na palce ze stopionego plastiku i swojej starej, skórzanej kurtki, Tony wymyślił nowy sposób grania, odpowiedni do jego kalectwa. Jego styl gry wzmocnił brzmienie gitary, dał mu potężniejszą moc, a także sprawił, że stało się bardziej mroczne i ponure niż jakakolwiek, grana dotąd muzyka.

Jednak na drodze do artystycznego i komercyjnego sukcesu Tony musiał pokonać jeszcze wiele komplikacji. Któregoś dnia, w sklepie muzycznym, natknął się na ogłoszenie początkującego wokalisty, Ozzy’ego Osbourne’a. Razem z perkusistą, Billem Wardem i basistą, Geezerem Butlerem, założyli Black Sabbath, zespół, który stworzył brzmienie i szczególny, mroczny image, który na zawsze odmienił historię muzyki i zainspirował rzesze następców. Iron Man stanowi kronikę zespołu, któremu magazyn Rolling Stone nadał przydomek „Beatlesów heavy metalu” oraz ukazuje oblicze prawdziwego człowieka pod maską ikony rocka. Tony wyjawia pełną historię swego trudnego dzieciństwa, nieudanych małżeństw, osobistych tragedii, członków zespołu, długo niewidzianej córki oraz swoich własnych wzlotów i upadków jako artysty.

Black Sabbath nie omijały żadne przygody związane z hardrockowym życiem: narkotyki, rozpusta, alkohol, podboje, kontrakty, łatwopalny perkusista, krytycy, powroty, wokaliści, podejrzani menedżerowie, scenografia ze Stonehenge, muzyka, szaleństwo i metal.

Tony Iommi jest współzałożycielem i gitarzystą Black Sabbath. Jest on jednym z najbardziej wpływowych gitarzystów wszech czasów. Charakterystyczny, stonowany styl Iommi’ego oraz jego głębokie riffy wyznaczają standard dla większości późniejszej muzyki heavy metalowej. Muzyk mieszka w Birmingham, w Wielkiej Brytanii.

Premiera: 25 kwietnia 2013
Kagra 340 stron + 12 stron w kolorze, miękka oprawa - 37zł

PostWysłany: Pią Mar 29, 2013 07:57 
Moderator
Awatar użytkownika

Zapowiada się ciekawa lektura. Świetnie!

PostWysłany: Pią Mar 29, 2013 13:04 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

To prawda. Najpierw nadrobię zaległość i przeczytam biografię Ozzy`ego ale potem chętnie sięgnę po tą książkę.

Cytuj:
O pracy z Rickem Rubinem oraz nagraniach do nowego albumu:
"Od jakiś 15 czy 20 lat, gdy spotykałem Ricka, za każdym razem mówił mi, że jeśli Sabbath mają jeszcze wrócić razem, to on chce wyprodukować album. Przed wejściem do studio ludzie mówili nam, że Rick zawsze ma kilka spraw na głowie, dlatego raz zobaczymy go na próbie a później nie pojawi się przez dłuższy okres. Mogę powiedzieć tylko tyle, że za każdym razem gdy wchodziłem do studio czekał tam już Rubin. Jest producentem i wie co ma robić. Jeśli będzie tak dobrze jak z albumem Adele (Rick był współproducentem), to będę szczęśliwy!"

Widać Rick woli Black Sabbath od takiej Metalliki gdzie przy nagrywaniu Death Magnetic zarzekali się, że Ricka nigdy nie ma w studio ;)

PostWysłany: Czw Kwi 04, 2013 21:31 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Okładeczka http://www.youtube.com/watch?v=d4p86ALn ... e=youtu.be

PostWysłany: Czw Kwi 04, 2013 21:36 
Moderator
Awatar użytkownika

No, całkiem, całkiem. Fragment utworu też niczego sobie :)

PostWysłany: Pią Kwi 05, 2013 07:29 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ten riff strasznie mi się kojarzy z Loadami metalliki :)

PostWysłany: Pią Kwi 05, 2013 14:42 
Head Crusher

Niestety, świat cierpi na beznadziejne okładki płyt i front "13" jest tylko tego kolejnym przykładem.

PostWysłany: Pią Kwi 05, 2013 18:54 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
Niestety, świat cierpi na beznadziejne okładki płyt

i tytuły również ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości