bialkomat napisał(a):
Więkość utworów, które znamy z TWNAH miały się pierwotnie znaleźć na płycie Capitol Punishment w 2000 roku. Tracklista miała wyglądać następująco:
1. Kill The King
2. Dread And The Fugitive Mind
3. Promises
4. The World Needs A Hero
5. Losing My Senses
6. Return To Hangar
7. 1000 Times Goodbye
8. Coming Home
9. Moto Psycho
10. When
11. Capitol Punishment
Kawałki te bardzo szybko wyciekły jednak do intenetu (właśnie wtedy udało mi się je wszystkie ściągnąć z Napstera
). Potem wytwórnia Capitol (albo zespół - szczegółów ani powodów dokładnie już nie pamiętam) zdecydowała się jednak nie wydawać tej płyty, a zamiast niej wyszedł składak Capitol Punishment z dwoma nowymi utworami. No i dopiero jakis czas potem został wydany TWNAH juz dla nowej wytwórni.
Te wieści sa dla mnie zupełnym zaskoczeniem.
Nie wiedzaiłem, że juz jesienią 2000 roku Megadeth miał gotowy materiał na nowa plyte, to zaskakujace bo od Risk wtedy minął ZALEDWIE rok.
Pierwsze słysze, że Capitol Punishment miał byc początkowo płyta z w całości z nowym materiałem
Z tego co sie orientuje to Ty znałes na dobra sprawe The world Needs a hero juz na jesieni 2000 roku
I to jeszcze nawet przed wydaniem CP. Pozbawiłes sie przez to wyczekiwania do maja, a jak wyszło TWNAH to nie miałes tej radochy
Nie ładnie
bialkomat napisał(a):
Aż takich wielkich różnic między wersjami z tzw. "Original Unreleased Capitol Punishment" a tymi z TWNAH to nie było. Jedyne różnice tyczą się kawałków 1000 Times Goodbye, Coming Home, Moto Psycho i When, które to były umieszczone w tej właśnie kolejności obok siebie i miały płynne przejścia między sobą. Największa zmiana tyczy się Moto Psycho, w którym po drugiej zwrotce było ponowne przejście w Coming Home (takie Coming Home Reprise ).
A to dopiero zaskoczenie!!! Może dzieki tym zabiegom Moto Psycho byłby bardziej wartosciowy? no i te płynne przejścia - to mi wyglada na suite niczym na Abbey Road.
Jakie macie zdanie na temat tej pierwotnej końcówki TWNAH?
To forum to kopalnia wiedzy na temat Megadeth.