Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 17:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 10:26 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
mateusz napisał(a):
Tak, wtedy dowiemy się jak brzmi singiel, który nie będzie świadczył o niczym, właśnie przez to, że Megadeth zamieszcza na płytach utwory, które kontrastują stylowo.

Co do singli byłbym ostrożny ostatnimi czasy wybierają na single delikatnie mówiąc nie najlepsze kawałki z płyt jakie maja ów single promować

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 11:10 
Moderator
Awatar użytkownika

Dlatego napisałem, że singiel nie będzie o niczym świadczył.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 12:38 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

No cóż, singiel na pewno będzie świadczył o tym pojedynczym kawałku, który się na nim znajdzie. Ja osobiście wolałbym, żeby był lepszy od Public enemy no.1, bo znudził mi się bardzo szybko.

Mateusz, a Endgame? Jak dla mnie to brzmi mimo wszystko jak thrash, może nie taki "książkowy", ale jednak.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 12:50 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
A ja nie wiem, co wam nie pasuje w harmonijce. Dobrze wykorzystana fajnie brzmi w połączeniu z gitarami. Nie mówię tylko o bluesie, ale w cięższych brzmieniach też daje radę. Np w tym kawałku http://www.youtube.com/watch?v=B2GRdUsHDcc tak od drugiej minuty.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 13:04 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
fiXXXer_85 napisał(a):
A ja nie wiem, co wam nie pasuje w harmonijce. Dobrze wykorzystana fajnie brzmi w połączeniu z gitarami. Nie mówię tylko o bluesie, ale w cięższych brzmieniach też daje radę. Np w tym kawałku http://www.youtube.com/watch?v=B2GRdUsHDcc tak od drugiej minuty.

Co do tego kawałka harmonijka brzmi świetnie wręcz gitaro-podobnie
Tylko boję się ze Megsi mogą mięć jakiś cauntrypodobny pomysł co bardzo mi by sie nie spodobało

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 13:38 
Warhorse

A mnie te filmiki ze studia zaczynają wkurzać. Prawie nic na nich nie słychać, a nawet nie widać, bo ktoś, kto to montuje nakłada miliard filtrów/efektów nie wiadomo po co. Daliby 10 sekund jakiegoś nowego kawałka nawet bez wokalu i to by było więcej warte niż te wszystkie update'y ze studia.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 14:00 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
A mnie ten filmik zrobił większy apetyt na nowy album, zwłaszcza jak już wspominałem fragmenty z basem.

Co do harmonijki i skrzypiec, przecież wyraźnie słychać, że jest to tak pokićkane, żeby nie szło z tego wyciągnąć ani jednego składnego dźwięku.

Szczerze mówiąc w tym temacie jest tak wiele płaczu i narzekań, że aż odechciewa się go czytać, nawet w temacie o "13" nie było tego tyle, mimo o wiele większej ilości informacji i już chyba puszczonych kilku tracków, nie wspominając o wiadomościach z lekka kontrowersyjnych. Tu nie wiemy prawie nic, a prawie wszystko nie pasuje. Na początku, że przydałyby się filmiki, jak już są, to są złe, potem, że nie pasuje mi to i to, że Megadeth nie jest w stanie nagrać już nic na poziomie X itp. itd. Skoro ktoś jest z góry uprzedzony na punkcie albumu, o którym nie wiadomo prawie nic (sic!), no to... po jasną cholerę na niego czekać?

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 14:09 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
A mnie ten filmik zrobił większy apetyt na nowy album, zwłaszcza jak już wspominałem fragmenty z basem.

Co do harmonijki i skrzypiec, przecież wyraźnie słychać, że jest to tak pokićkane, żeby nie szło z tego wyciągnąć ani jednego składnego dźwięku.

Szczerze mówiąc w tym temacie jest tak wiele płaczu i narzekań, że aż odechciewa się go czytać, nawet w temacie o "13" nie było tego tyle, mimo o wiele większej ilości informacji i już chyba puszczonych kilku tracków, nie wspominając o wiadomościach z lekka kontrowersyjnych. Tu nie wiemy prawie nic, a prawie wszystko nie pasuje. Na początku, że przydałyby się filmiki, jak już są, to są złe, potem, że nie pasuje mi to i to, że Megadeth nie jest w stanie nagrać już nic na poziomie X itp. itd. Skoro ktoś jest z góry uprzedzony na punkcie albumu, o którym nie wiadomo prawie nic (sic!), no to... po jasną cholerę na niego czekać?

Polaczki tak lubią yaku, powinieneś to wiedzieć :D

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 15:03 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
YAKU..., KAŻDY MA PRAWO DO WYRAŻANIA WŁASNYCH, SUBIEKTYWNYCH OPINII.., NIE PODWAŻAJ CZYJEGOŚ ZDANIA BO TERAZ TO SAM NARZEKASZ I KTOŚ MÓGŁBY SIĘ PRZYPIEPRZYĆ DO CIEBIE...

myślę że Mega wpadło na niezbyt ciekawy pomysł z tymi filmikami.., osobiście uważam że wnoszą więcej irytacji niż zaciekawienia... są specjalnie montowane żeby fan nic się konkretnego nie dowiedział, żeby go zżerała ciekawość, tyle tylko że nie na każdego to działa,
naprawdę wolałbym usłyszeć jakiś minutową "napierdalankę"...

jedyne co wnioskuję na plus to że chłopaczki nasze raczej dobrze się bawią, widać dość luźną atmosferę , uśmiechy, jakiś taki luz, to musi zaowocować na jakość :)

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 15:50 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Znowu niewiele słychać ale przynajmniej jest Junior :D Chyba szykuje sie nam balladka ze skrzypcami w tle ale to nie pierwszy raz w historii Megadeth, jest choćby Promises które jest bardzo lubiane na forum więc chyba nie ma na co narzekać.

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 15:53 
Warhorse
Awatar użytkownika

Skrzypce są ok, taka ballada jak Promises nie byłaby taka dobra bez nich, no i ogólnie instrumenty smyczkowe nie są takie złe jeśli chodzi o metal np. taka Apocalyptica robi fajne utwory(te z perkusją), ... bez perkusji metal przynajmniej dla mnie nie istnieje ;)
A co do filmiku, troche zaczynają wkurzać, ale zaciekawienie też rośnie. Ten riff który ciągle się powtarza napewno zwiastuje lepszy utwór niż PE1 czuje to:P Szkoda tylko, że nie czuję za bardzo thrashu. :?

PostWysłany: Nie Lut 03, 2013 15:58 
The Scorpion

mro-ziak napisał(a):
YAKU..., KAŻDY MA PRAWO DO WYRAŻANIA WŁASNYCH, SUBIEKTYWNYCH OPINII.., NIE PODWAŻAJ CZYJEGOŚ ZDANIA BO TERAZ TO SAM NARZEKASZ I KTOŚ MÓGŁBY SIĘ PRZYPIEPRZYĆ DO CIEBIE...

Z tym, że ja krytykuję jakąś postawę, a nie krytykuję czegoś, czego właściwie jeszcze nie ma, Mroziak. : ) Wydaje mi się trochę sprzeczne ze sobą to, że ktoś uważa, że to nie będzie dobre, ba, że to już jest złe, bo np. nie jest z lat 90' a jednocześnie za tym czeka. To tak, jakby czekać za czymś, co uważa się za nic nie warte.

Vic Rattlehead napisał(a):

Akurat nie przesadzałbym z takimi osądami, co jak co, ale zdecydowaną większość tego forum w życiu nie określiłbym mianem "polaczków". : )

mro-ziak napisał(a):
jedyne co wnioskuję na plus to że chłopaczki nasze raczej dobrze się bawią, widać dość luźną atmosferę , uśmiechy, jakiś taki luz, to musi zaowocować na jakość :)

Fakt, bawią się naprawdę dobrze, ale jednak w tym ostatnim filmiku widać, kto trzyma rękę na tym. Chodzi mi np. o stanie Dave'a nad Droverem podczas nagrywania perkusji. : )

stanger napisał(a):
Ten riff który ciągle się powtarza napewno zwiastuje lepszy utwór niż PE1 czuje to:P Szkoda tylko, że nie czuję za bardzo thrashu. :?

Ja akurat bałbym się wciskać ten jeden riff w każdy filmik, z tego powodu, że akurat można się trochę przejeść nim już teraz i dlatego, że nie za bardzo mi podchodzi. : P

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 01:05 
Warhorse
Awatar użytkownika

yaku napisał(a):
ale jednak w tym ostatnim filmiku widać, kto trzyma rękę na tym. Chodzi mi np. o stanie Dave'a nad Droverem podczas nagrywania perkusji. : )

To nie nowość :P http://www.youtube.com/watch?v=7JzvdbOSgCM jakoś w 4:30 minucie można zobaczyć Mustaine stojącego nad Jimmim Degrasso, widać, że w kwestii jego władzy nic się nie zmieniło, więc raczej nie przełoży się to na "zayebistość" albumu.

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 07:04 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha

ale żeś błysnął - jak chrząstka w salcesonie...
a Ty kurwa kim jesteś..? Irakijczykiem?? jeśli zamierzasz generalizować zachowania polaczków to weź pod uwagę że jesteś jednym z nich, czyli też tak lubisz Wahrheit?
nie unoszę się wcale ale wkurwia mnie takie rozumowanie...

Cytuj:
Z tym, że ja krytykuję jakąś postawę, a nie krytykuję czegoś, czego właściwie jeszcze nie ma, Mroziak. : ) Wydaje mi się trochę sprzeczne ze sobą to, że ktoś uważa, że to nie będzie dobre, ba, że to już jest złe, bo np. nie jest z lat 90' a jednocześnie za tym czeka. To tak, jakby czekać za czymś, co uważa się za nic nie warte.

i chcesz powiedzieć że nigdy nie zdarzyło Ci się krytykować (chodź ja bym krytyką tego nie nazwał) czegoś czego nie ma?
ja po prostu mam przeczucie (i niech ono się nie spełni), że z tego nie będzie nic "wielkiego", Rudy nauczył nas jeść z ręki i łykamy wszystko co nam podaje ;)
uwielbiam go za to co stworzył i że nadal tworzy, i oby tworzył jak najwięcej i najdłużej, ale od jakiegoś czasu on mi już nie dogadza, nie dochodzę przy nim, nie mam orgazmu (metafora), a jak się nie ma orgazmu to się szuka spełnienia gdzie indziej :mrgreen:
chodź związek nadal trwa :D :twisted:

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 15:52 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mro-ziak napisał(a):

ale żeś błysnął - jak chrząstka w salcesonie...
a Ty kurwa kim jesteś..? Irakijczykiem?? jeśli zamierzasz generalizować zachowania polaczków to weź pod uwagę że jesteś jednym z nich, czyli też tak lubisz Wahrheit?
nie unoszę się wcale ale wkurwia mnie takie rozumowanie...

Nie zauważyłeś, że Polacy mają narzekanie we krwi? Ja też jestem jednym z nich, mam tak samo.

Ale porównanie Ci się udało :lol:

PostWysłany: Pon Lut 04, 2013 16:01 
The Scorpion

mro-ziak napisał(a):
i chcesz powiedzieć że nigdy nie zdarzyło Ci się krytykować (chodź ja bym krytyką tego nie nazwał) czegoś czego nie ma?
ja po prostu mam przeczucie (i niech ono się nie spełni), że z tego nie będzie nic "wielkiego", Rudy nauczył nas jeść z ręki i łykamy wszystko co nam podaje ;)
uwielbiam go za to co stworzył i że nadal tworzy, i oby tworzył jak najwięcej i najdłużej, ale od jakiegoś czasu on mi już nie dogadza, nie dochodzę przy nim, nie mam orgazmu (metafora), a jak się nie ma orgazmu to się szuka spełnienia gdzie indziej :mrgreen:
chodź związek nadal trwa :D :twisted:

Zdarzało mi się, jak miałem 14, 15 lat i byłem psychofanem wszystkiego, co mi się podoba, dlatego cieszę się, że wtedy nie przepadałem za Megadeth aż tak i nie szukałem żadnego forum :P

Ale widzisz... Wyrażenie tego w takiej formie jak Ty zrobiłeś to tutaj jest o wiele mniej irytujące niż lament i płacz, rozumiesz co mam na myśli? :) ;) W każdym razie cieszę się, że się dogadaliśmy i chyba pora skończyć ten mały offtop, bo Mateusz z nami zrobi porządek zaraz :mrgreen: .

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 16:19 
Sleepwalker

Cytuj:
A ja nie wiem, co wam nie pasuje w harmonijce. Dobrze wykorzystana fajnie brzmi w połączeniu z gitarami.

harmonijka??? FUUUUUUUUUUUJ :D

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 18:22 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Dowód na zajebistość harmonijki http://www.youtube.com/watch?v=44xDlFImibo :)

No ale u Megadeth to tak nie będzie wyglądało, więc zobaczymy...

W sumie harmonijka to nie "pure metal", więc nie dziwię się Twojej reakcji :D

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 18:37 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Wielkie halo robicie a pewnie harmonijka będzie użyta w jaimś 5 sekundowym intro/outro ;) Podobnie może być ze skrzypcami.

PostWysłany: Czw Lut 07, 2013 10:25 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Tym razem ja ubiegnę Argo :)

DM na twitterze:

Cytuj:
Any ideas for a guest singer on a track? I have a few ideas, but wanna know what you think.

Hmm, ciekawe...
Byle nie żadna babka, nie chciałbym powtórki z powtórki A Tout le Monde.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości