Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 15:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:32 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Jeśli album będzie dobry, to przeboleje kulawą okładkę. Chociaż jak to okładka bez Vica?! Foch!

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
bialkomat napisał(a):
Cytuj:
O okładce nowej płyty:
- Jesteśmy teraz w studio i robimy nową płytę, i właśnie rozmawialiśmy o okładce na ten album. To nie będzie ilustracja; to natomiast pewna rzecz, której nazwa będzie tytułem płyty. Staramy się więc wymyślić, jak użyć w tym ilustracji. Ale jeśli to coś, co wygląda fajniej, jeśli zrobić temu zdjęcie, to po co to rysować?

Nie najlepiej mi się to zapowiada. Tytułem płyty miałaby być nazwa jakiegoś przedmiotu? A okładką zdjęcie tegoż?
To byłby chyba pierwszy taki przypadek, gdzie na okładce jest zwykła fotka (no nie licząc może fotomontażu na Rude Awakening), i zupełnie nie byłoby to w stylu Megadeth.

Pytanie czy to będzie zwykła fotka czy coś takiego co zdobi okładkę Youthanasi.

Vic Rattlehead napisał(a):
Jeśli album będzie dobry, to przeboleje kulawą okładkę. Chociaż jak to okładka bez Vica?! Foch!

A kto powiedział ze Vica na okładce nie będzie ?

Ostatnio edytowany przez Argo, Nie Sty 27, 2013 11:37, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:36 
Psychotron
Awatar użytkownika

Też nie zapowiada się to za fajnie. Czekamy, ale jeśli nie będzie Vica to będzie źle!

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:41 
Moderator
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
ale jeśli nie będzie Vica to będzie źle!

Nie było go na okładkach do Y czy CTE, a obie są wręcz hipnotyzujące. Poza tym Argo słusznie zauważył, że może to nie będzie zwykła fotka. Vic nie jest jednak kimś na miarę Eddie'go z Iron Maiden. Nie zawsze był główną postacią okładek. Ja bym chciał żeby przynajmniej była lepsza od tych ostatnich komputerowych bohomazów.

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:43 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Moglibyśmy się domyślać, gdybyśmy znali chociaż jakieś wskazówki odnośnie nazwy albumu ;< Tak to niestety za wiele potencjalnych przedmiotów ..

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:46 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Vic Rattlehead napisał(a):

Zgadza się, chociaż ja bym akurat przebolał brak Vica. W końcu na Y czy CTE chyba nikomu to nie przeszkadzało, jak słusznie zauważył Mateusz.
Swoją drogą ciekawe co z Ed Repką? Coś kojarzę, że wcześniej ktoś przebąkiwał, że być może będzie robił nowy artwork, chociaż osobiście nie jestem do końca przekonany czy byłby to dobry pomysł. Fakt, że Repka kojarzy się z najlepszymi, klasycznymi czasami, ale z drugiej strony jego styl oparty na jaskrawej pstrokatej kolorystyce i komiksowej kresce wydaje mi się być nieco infantylny i nie wiem czy chciałbym, aby tak wyglądała nowa okładka.

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 11:59 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
bialkomat napisał(a):
To byłby chyba pierwszy taki przypadek, gdzie na okładce jest zwykła fotka (no nie licząc może fotomontażu na Rude Awakening), i zupełnie nie byłoby to w stylu Megadeth.

Jeszcze przecież okładka KIMB ;) Może to właśnie w ramach powrotu do korzeni? :P

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:07 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Jeszcze nie widzieli, już narzekają.

Jakakolwiek by nie była okładka, dla mnie liczy się zawartość krążka. :)

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:12 
Head Crusher
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):

Swoją drogą ciekawe co z Ed Repką? Coś kojarzę, że wcześniej ktoś przebąkiwał, że być może będzie robił nowy artwork, chociaż osobiście nie jestem do końca przekonany czy byłby to dobry pomysł. Fakt, że Repka kojarzy się z najlepszymi, klasycznymi czasami, ale z drugiej strony jego styl oparty na jaskrawej pstrokatej kolorystyce i komiksowej kresce wydaje mi się być nieco infantylny i nie wiem czy chciałbym, aby tak wyglądała nowa okładka.

Ale okładki Ed'a przy tych stworzonych przez króla kiczu John'a Lorenzi no tego kolesia co popełni okładki do United Abominations , Endgame i TH1RT3EN to prawdziwe dzieła sztuki

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:16 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja nie mam nic przeciw takim kolorom i komiksowej kresce na okładce :) Byle by dali jakiś warty uwagi motyw i Vica :P

Ale podsumowując to okładka faktycznie jest najmniejszym problemem, jak dla mnie mogą wydać płytę bez okładki, byleby było czuć ogień :lol:

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:21 
Rattlehead

Yaku napisał(a):
Jakakolwiek by nie była okładka, dla mnie liczy się zawartość krążka. :)

Mmm.. a ja uwielbiam takie frazesy ;)
Pewnie, że zawartość jest najważniejsza, ale to nie znaczy że pozostałe elementy są zupełnie nieistotne.
Wg mnie na całokształt odbioru składa się mnóstwo elementów - muzyka, teksty, tytuł, okładka, ba - cały artwork itp, wszystkie te składniki łączą się w jedną integralną całość, w małe dzieło sztuki, jakim jest Płyta.
Tak więc zdecydowanie wolę, aby wszystko to ze sobą ładnie współgrało i było na możliwie najlepszym poziomie.

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:28 
The Scorpion

Argo napisał(a):
Ale okładki Ed'a przy tych stworzonych przez króla kiczu John'a Lorenzi no tego kolesia co popełni okładki do United Abominations , Endgame i TH1RT3EN to prawdziwe dzieła sztuki

Z tym, że ten sam człowiek zrobił grafikę na nową gitarkę Dave'a i jeśli zrobiłby tak samo dobrą okładkę to nie mam nic przeciwko. :)

Image

bialkomat napisał(a):
Mmm.. a ja uwielbiam takie frazesy ;)
Pewnie, że zawartość jest najważniejsza, ale to nie znaczy że pozostałe elementy są zupełnie nieistotne.
Wg mnie na całokształt odbioru składa się mnóstwo elementów - muzyka, teksty, tytuł, okładka, ba - cały artwork itp, wszystkie te składniki łączą się w jedną integralną całość, w małe dzieło sztuki, jakim jest Płyta.
Tak więc zdecydowanie wolę, aby wszystko to ze sobą ładnie współgrało i było na możliwie najlepszym poziomie.

A ja właśnie nie oceniam książki po okładce. Mam tak, że zawartość płyty może wpłynąć na lepszy odbiór okładki przeze mnie, ale okładka i reszta otoczki nie wpłynie na odbiór zawartości.
Przypominam, że wszystkie moje wypowiedzi są subiektywnym odczuciem. ;)

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:39 
Rattlehead

Cytuj:
A ja właśnie nie oceniam książki po okładce. Mam tak, że zawartość płyty może wpłynąć na lepszy odbiór okładki przeze mnie, ale okładka i reszta otoczki nie wpłynie na odbiór zawartości.

Ale ja nie napisałem, że oceniam zawartość po okładce czy okładkę po zawartości. Okładka może być do dupy, a zawartość zajebista, albo odwrotnie. Chodzi mi tylko o to że jedno i drugie jest na swój sposób istotne (mniej lub bardziej).

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:42 
The Scorpion

bialkomat napisał(a):
Ale ja nie napisałem, że oceniam zawartość po okładce czy okładkę po zawartości. Okładka może być do dupy, a zawartość zajebista, albo odwrotnie. Chodzi mi tylko o to że jedno i drugie jest na swój sposób istotne (mniej lub bardziej).

Zrozumiałem co napisałeś, ale mnie chodziło o to, że dla mnie okładka większego znaczenia nie ma. ;)

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 12:59 
Warhorse
Awatar użytkownika

Nie zdziwiłbym się, gdyby ten nowy album wyszedł spod skrzydeł nowej wytwórni Metallicy Blackened Recordings

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 13:05 
Head Crusher
Awatar użytkownika

stanger napisał(a):
Nie zdziwiłbym się, gdyby ten nowy album wyszedł spod skrzydeł nowej wytwórni Metallicy Blackened Recordings

Nowy album Megadeth wydany przez wytwórnie płytową Metallicy :shock:
Mam nadzieje ze jednak to będzie jakaś inna firma

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 13:11 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
stanger napisał(a):

Nowy album Megadeth wydany przez wytwórnie płytową Metallicy :shock:
Mam nadzieje ze jednak to będzie jakaś inna firma

Nie ma sensu spekulować, skoro mają niedługo wydać oświadczenie prasowe. Ale na Blackened Rec. bym nie liczył :lol:

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 14:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
okładke bedzie robił ten sam koles co ostatnie 3 płyty więc nie nastawiałbym się specjalnie na coś wielkiego :roll:
mam nadzieje ze to z Juniorem to prawda bo od TWNAH praktycznie na płytach basu nie słychać
ja sie nie zdziwie jak płyte wypuszczą w Nuclear Blast ;) ostatnio wszyscy tam lezą ;)

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 14:25 
Rattlehead

Cytuj:
okładke bedzie robił ten sam koles co ostatnie 3 płyty więc nie nastawiałbym się specjalnie na coś wielkiego :roll:

Ale to jest już pewne?
Jeśli tak, to faktycznie szykuje się kolejne badziewie

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 14:33 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
trza było czytać uważnie ;)

Cytuj:
Facet, który zrobił ten artwork nazywa się John Lorenzi. Wykonał dla nas wiele grafik w przeszłości. Gdy mówisz coś komuś i oni mają wizję, żeby to zrobić, a ty przy tym nie musisz mówić “OK, koleś, słuchaj”… Tzn., wielu jest świetnych artystów, ale czasem ich wizja, ona po prostu nie pokrywa się z wizjami innych artystów i myślę, że w jego przypadku mamy dużo szczęścia.

ten gościu wlaśnie robił ostatnie 3 płyty dlatego o dobrej okładce można raczej zapomnieć :roll:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości