Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 15:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Następna

Najlepszy album Black Sabbath to
Black Sabbath 5%  5%  [ 1 ]
Paranoid 33%  33%  [ 7 ]
Master Of Reality 5%  5%  [ 1 ]
Vol 4 0%  0%  [ 0 ]
Sabbath Bloody Sabbath 10%  10%  [ 2 ]
Sabotage 14%  14%  [ 3 ]
Technical Ecstasy 0%  0%  [ 0 ]
Never Say Die 0%  0%  [ 0 ]
Heaven And Hell 10%  10%  [ 2 ]
Mob Rules 0%  0%  [ 0 ]
Born Again 5%  5%  [ 1 ]
Seventh Star 0%  0%  [ 0 ]
The Eternal Idol 0%  0%  [ 0 ]
Headless Cross 0%  0%  [ 0 ]
Tyr 0%  0%  [ 0 ]
Dehumanizer 14%  14%  [ 3 ]
Cross Purposess 0%  0%  [ 0 ]
Forbidden 5%  5%  [ 1 ]
The Devil You Know (jako Heaven And Hell) 0%  0%  [ 0 ]
13 0%  0%  [ 0 ]
Razem głosów : 21
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Black Sabbath
PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 12:50 
Head Crusher

Super, że będzie "Paranoid"!
Jakby ktos przegapił to powtórka w niedziele, jakos tak po 13-tej. Ja pewnie obejrze 2 razy :)

bialkomat napisał(a):
2112 / Moving Pictures

Nie mogą się zdecydować, która omawiać, czy chcą obie na raz ? ;)

PostWysłany: Sob Paź 20, 2012 13:18 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Obie na raz: http://www.youtube.com/watch?v=hBVCGmIPw0M :)

PostWysłany: Pią Lis 02, 2012 15:17 
Moderator
Awatar użytkownika

Potwierdzono oficjalnie krótką trasę po Australii:
Cytuj:
Black Sabbath w przyszłym roku zagra krótką trasę po Australii (dodatkowo potwierdzono jeszcze występ na japońskim Ozzfeście). Wszystko wskazuje na to, że legendy metalu mają jeszcze na tyle sił, żeby po raz kolejny zjeździć świat. Kto wie, może któregoś dnia zobaczymy ich u nas?
25 kwietnia – Entertainment Centre, Brisbane
27 kwietnia – Allphones Arena, Sydney
1 maja – Rod Laver, Melbourne
4 maja – Perth Arena, Perth
12 maja – Ozzfest w Japonii

Dodatkowo coś związanego z nowym albumem:
Cytuj:
O 15 nowych, nagranych przez niego utworach Sabbath:
- To nieprawda. Ozzy tyle chyba podał, że już zrobiliśmy. Napisaliśmy 15 utworów i graliśmy je wszystkie. Ale teraz, w tej chwili, nagrywamy je. Nagraliśmy je najpierw w moim domu w Anglii, tylko dema, ale teraz robimi je na serio. Tak więc mamy teraz, w tej chwili, 6 kawałków.
O Ricku Rubinie:
- Cóż, on tylko zaraża nastrojem, tak naprawdę. Wprowadza cię w nastrój. Nie jest jednym z tych, co wtrąca się bezpośrednio. Zostawia ci robotę i mówi “Lubię to”, albo “Nie lubię tego”.
O Billu Wardzie i jego ew. powrocie do zespołu:
- Zawsze będziemy kochali Billa, ale myślę, że sprawy zaszły już ponad to, bo trwa to już tyle, że nie wydaje się, by coś z tego już teraz wyszło. Może w jakimś momencie moglibyśmy grać znów razem.

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 14:00 
Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Nowa płyta legandarnego Black Sabbath zostanie zatytułowana “13″ i ukaże się już w czerwcu tego roku. Będzie to pierwsza płyta nagrana z Ozzym Osbournem od wydanego w 1978 roku krążka “Never Say Die”. Wszystkie partie bębnów na “13″ nagrał Brad Wilk (Rage Against The Machine, Audioslave). Zastąpił on na tym stanowisku Billy’ego Warda, który latem ubiegłego roku odmówił udziału w reaktywacji zespołu.

Brzmi znajomo? :lol:

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 14:43 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
O kurde, nieźle :shock:

Ciekawe jaka tutaj jest przyczyna tej 13-tki. W końcu nie będzie to 13 album, tylko 19 jeśli dobrze liczę.
Ale pewnie chodzi o rok

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 02:56 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
mateusz napisał(a):
Wszystkie partie bębnów na “13″ nagrał Brad Wilk (Rage Against The Machine, Audioslave).

szczerze mówiac nie wiem czy to dobrze czy zle :roll:

z tytułem bym raczej stawiał ze od tylu lat się zabierali za nowy album ;)

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 09:16 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Nie słucham ani Rage ani Audioslave więc się nie wypowiem.

A tytuł to może od jakiegoś kawałka po prostu, posłuchamy to wtedy będziemy wiedzieli dlaczego 13. Ale nie ma co rozmyślać, pozostało jeszcze niecałe pół roku do ukazania sie albumu.

PostWysłany: Sob Sty 26, 2013 13:33 
Moderator
Awatar użytkownika

Wywiadzik z Geezerem:

Cytuj:
O stanie zdrowia Toniego Iommiego:
- Tony bardzo dobrze reaguje na leczenie. Trwa ono już 14 miesięcy i naprawdę dobrze na nie odpowiada. Tak więc będzie miał się dobrze. Nie da się powstrzymać Toniego.
O tytule nowego albumu, “13″:
- Cóż, to była taka tymczasowa nazwa, której używaliśmy odnosząc się do albumu i jakoś tak zostało. Ale nie wiem, czy będzie to finalny tytuł, czy nie. Częściowo nazwaliśmy go tak, bo wychodzi w 2013r. i pierwotnie miało być na nim 13 utworów. Ostatecznie mamy 16 kawałków i nie jestem pewien, co będzie na albumie, a co nie.
O procesie nagrywania:
- To pierwszy raz, gdy zrobiliśmy razem album na trzeźwo; nikt z nas nie pił, ani nie brał żadnych prochów, czy coś, więc jest bardziej profesjonalnie pod tym względem. I codziennie trzymamy się harmonogramu. Wchodzimy o pierwszej i kończymy o szóstej, żeby wszystko pozostało świeże. Pięć godzin dziennie i koniec.
O inspiracjach dla nowej płyty:
- Ma niejako klimat pierwszych trzech albumów – powrót do podstawowej surowości. A teksty są bardzo… Są po prostu o życiu.. Życiu i śmierci i zagładzie i wszystkim innym. Do każdego albumu dołączany będzie Prozac.
O planach koncertowych:
- Zaczynamy w Nowej Zelandii i Australii w kwietniu, a potem zaliczamy Japonię. Następnie promujemy album w czerwcu, a dalej USA w lipcu i sierpniu. Potem Ameryka Południowa, a po niej Europa… Wyprawa po USA to będzie stricte trasa Black Sabbath, a nie Ozzfest.
O perkusiście R.A.T.M, Bradzie Wilku,. w roli studyjnego pałkera:
- To był pomysł Ricka Rubina, bo chciał mieć… Nie chciał typowego heavy-metalowego perkusisty na albumie, bo to nie jest tak naprawdę album heavy-metalowy; to bardziej rock… ciężki rock. I Rick Rubin zasugerował, żeby wziąć Brada, bo gra bardziej w stylu Billa Warda. Więc pojammowaliśmy z nim i brzmiał świetnie z tym materiałem, więc na tym stanęło … Wróciliśmy jakby do tego, czym byliśmy w latach ’70; taki jest jego feeling – trochę jazzowy, bluesowy i tak wygląda też nasza muzyka. Świetnie się z nim pracowało.
O tym, kto będzie perkusistą na trasie:
- Jeszcze nie zdecydowaliśmy.

Mam nadzieję, że nie wpieprzą na krążek więcej niż 10 utworów, nie mówiąc już o 16. Śpiewka o klimacie trzech pierwszych płyt raczej średnio mnie przekonuje. W każdym razie trzymam kciuki, ale fajerwerków się nie spodziewam. Tony nabrał dziwnej maniery kompozytorskiej i nie wierzę by ot tak się jej wyzbył. W zasadzie to wszystko zależy właśnie od niego.

PostWysłany: Nie Sty 27, 2013 09:37 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Mam nadzieję, że nie wpieprzą na krążek więcej niż 10 utworów, nie mówiąc już o 16. Śpiewka o klimacie trzech pierwszych płyt raczej średnio mnie przekonuje. W każdym razie trzymam kciuki, ale fajerwerków się nie spodziewam. Tony nabrał dziwnej maniery kompozytorskiej i nie wierzę by ot tak się jej wyzbył. W zasadzie to wszystko zależy właśnie od niego.

Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Iommiemu trochę zmienił się styl po latach, wątpię by nagrali coś w klimatach trzech pierwszych albumów. Tym bardziej, że piszą na trzeźwo ;)

PostWysłany: Wto Sty 29, 2013 17:18 
Head Crusher

Cytuj:
O planach koncertowych:
- Zaczynamy w Nowej Zelandii i Australii w kwietniu, a potem zaliczamy Japonię. Następnie promujemy album w czerwcu, a dalej USA w lipcu i sierpniu. Potem Ameryka Południowa, a po niej Europa… Wyprawa po USA to będzie stricte trasa Black Sabbath, a nie Ozzfest.

"Następnie promujemy album w czerwcu" - ale gdzie, tego już nie powiedzaił. Może kilka okazyjnych festiwali w Europie? Akuratnie na Soni by pasowało.
Pełnej trasy na starym kontynencie pewnie można bedzie sie spodziewać dopiero jesienią. Albo i póżniej.

PostWysłany: Nie Lut 17, 2013 17:32 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Tytuły kilku kawałków z trzynastki: God Is Dead", "End of the Beginning", "Age of Reason", "Dear Father", "Loner", "Methademic" i "Epic". Wiem, że to nic nie powie, ot taka ciekawostka :D

PostWysłany: Sob Lut 23, 2013 21:37 
Psychotron
Awatar użytkownika

Ja jestem nieogarnięty, w temacie BS.

Znam całego Paranoida, i wspominam b. dobrze, tylko: War Pigs, Paranoid, Iron Man, Planet Caravan, Electric Funreal.

Do tego parę osobnych utworów. Kocham utwór Black Sabbath, za klimat, i to że jest zajebisty :twisted:

Mam Speak Of The Devil, i nawet dobrze się prezentuje. Obiecuje nadrobić SBS, i BS :))

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Nie Lut 24, 2013 01:56 
Moderator
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
Mam Speak Of The Devil, i nawet dobrze się prezentuje.

To już jest solówka Ozzy'ego. Kawałki BS, ale zespół Ozza.

PostWysłany: Nie Lut 24, 2013 08:34 
Psychotron
Awatar użytkownika

Wiem, wiem, ale jednak napisałem to ze względu, że są tam kawałki BS. Swoją drogą to dość ciekawe jest to wydawnictwo Live :)

Showers that cleanse you of your life

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 10:14 
Moderator
Awatar użytkownika

Jakiś czas temu pojawił się filmik ze studia. Na wstępie zaznaczam, że nie ma choćby fragmentu z nadchodzącego krążka. Chłopaki jedynie gadają o płycie. Dla zainteresowanych wrzucam link:
http://www.youtube.com/watch?v=3GLqS7yjyMw

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 10:45 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

O nowym albumie:
Cytuj:
Wcześniej Rick Rubin, producent płyty, stwierdził, że: "chciał stworzyć album, który łączyłby w konwencji pierwsze cztery krążki Black Sabbath. Pierwszy album Sabbath nie był wyłącznie heavymetalowy. Można było usłyszeć jazzowe wpływy i to był właśnie cel na nowy album."

Pomysł na album Iommiego i May`a:
Cytuj:
Tony Iommi oraz Brian May, gitarzysta zespołu Queen, mówią, że planują współpracę nad albumem, który pozwoliłby fanom tworzyć własne utwory z niewykorzystanych materiałów muzyków.

W ostatnim numerze magazynu Kerrang! Iommi stwierdził, że obaj muzycy chcą stworzyć taki właśnie album. Brian May odpowiedział: "Tak wiem o czym on mówi i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Materiał o którym wspomina miał być sekretem, ale chyba się wydało!"

May stwierdził dodatkowo, że gdy był w studio Black Sabbath i zobaczył niewykorzystaną liczbę materiału pomyślał, że byłoby super to wykorzystać na jakiś album kompilacyjny. "Pomysł był taki, żeby umieścić te wszystkie riffy w jakimś formacie do wykorzystania dla fanów, aby mogli tworzyć własne utwory."

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 11:03 
Moderator
Awatar użytkownika

BadOmen napisał(a):
O nowym albumie:
Cytuj:
Wcześniej Rick Rubin, producent płyty, stwierdził, że: "chciał stworzyć album, który łączyłby w konwencji pierwsze cztery krążki Black Sabbath. Pierwszy album Sabbath nie był wyłącznie heavymetalowy. Można było usłyszeć jazzowe wpływy i to był właśnie cel na nowy album."

Genialny pomysł!
Ja nawet po cichu liczyłem na album w takiej konwencji. Nie musi być właśnie stricte heavy. Na pewno nie przełknę płyty w stylu The Devil You Know. Tak ślamazarnego i pozbawionego klimatu krążka, to ja chyba w życiu nie słyszałem.

BadOmen napisał(a):
Pomysł na album Iommiego i May`a:
Cytuj:
Tony Iommi oraz Brian May, gitarzysta zespołu Queen, mówią, że planują współpracę nad albumem, który pozwoliłby fanom tworzyć własne utwory z niewykorzystanych materiałów muzyków.

W ostatnim numerze magazynu Kerrang! Iommi stwierdził, że obaj muzycy chcą stworzyć taki właśnie album. Brian May odpowiedział: "Tak wiem o czym on mówi i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Materiał o którym wspomina miał być sekretem, ale chyba się wydało!"

May stwierdził dodatkowo, że gdy był w studio Black Sabbath i zobaczył niewykorzystaną liczbę materiału pomyślał, że byłoby super to wykorzystać na jakiś album kompilacyjny. "Pomysł był taki, żeby umieścić te wszystkie riffy w jakimś formacie do wykorzystania dla fanów, aby mogli tworzyć własne utwory."

To z kolei uważam za poroniony pomysł.
Już widzę na YT miliony filmików typu "CZŁOWIEK X feat. TONY IOMMI" itd., itd. To nie jest Rap. Po co sprzedawać fanom jakieś niewykorzystane loopy? :roll:

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 11:12 
Rattlehead

mateusz napisał(a):
BadOmen napisał(a):
O nowym albumie:
Cytuj:

Genialny pomysł!
Ja nawet po cichu liczyłem na album w takiej konwencji. Nie musi być właśnie stricte heavy. Na pewno nie przełknę płyty w stylu The Devil You Know. Tak ślamazarnego i pozbawionego klimatu krążka, to ja chyba w życiu nie słyszałem.

Zgadza się. Wpływy jazzowe - czemu nie! Zresztą debiut jak debiut, ale np. taki bardzo jazzujący Air Dance, z niespecjalnie cenionego przez fanów NSD! jest jednym z moich ulubionych kawałków Sabbsów!
mateusz napisał(a):
To z kolei uważam za poroniony pomysł.
Już widzę na YT miliony filmików typu "CZŁOWIEK X feat. TONY IOMMI" itd., itd. To nie jest Rap. Po co sprzedawać fanom jakieś niewykorzystane loopy? :roll:

Ja również nie jestem zwolennikiem takich mariaży. W dodatku jeszcze jakieś odpady... a fe! :roll:

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 11:49 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Zresztą debiut jak debiut, ale np. taki bardzo jazzujący Air Dance, z niespecjalnie cenionego przez fanów NSD! jest jednym z moich ulubionych kawałków Sabbsów!

No, w końcu ktoś to dostrzegł :D Choć wydaje mi się, że jak rozmawialiśmy w czasie jednego z koncertów, to coś mi świta, że chyba mniej przychylnie się wypowiadałeś. Mogło też chodzić o to, że ja tam Smooth Jazz słyszę, a Ty nie i dlatego. Nie pamiętam dobrze ;)

PostWysłany: Wto Lut 26, 2013 11:54 
Rattlehead

mateusz napisał(a):
No, w końcu ktoś to dostrzegł :D Choć wydaje mi się, że jak rozmawialiśmy w czasie jednego z koncertów, to coś mi świta, że chyba mniej przychylnie się wypowiadałeś.

Oj na pewno nie ;) Mogłem się ew. niezbyt przychylnie wypowiadać generalnie o całym Never Say Die, albo tym bardziej o Technical Ecstasy z tego co kojarzę, ale Air Dance to zawsze był dla mnie rodzynek :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 510 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości