Witam wszystkich! Ten rok przyniósł nam nową płytę jednego z moich ulubionych metalowych zespołów czyli "Stalingrad" Accept. Płyta jest różnie oceniana, jednak jestem ciekaw Waszej opinii. Ja osobiście lubię nowe Accept, bardziej chyba niż stare (lepszy wokal
) jednak i tak uważam, że "Metal Heart" jest nie do pobicia.
Moje oceny:
Hung, Drawn & Quartered - mój faworyt z tej płyty. Solówki to po prostu mistrzostwo, riff też dobry, świetne chórki i tekst. Jeden z moich ulubionych utworów wogóle. 10/10
Stalingrad - kolejny świetny utwór. Bardzo mi się podoba, tekst jest mroczny i ciekawy, dobre solówki, jednak mistrzostwem jest tutaj fragment hymnu Rosji, świetnie zagrany. 10/10
Hellfire - to jest kox! Jeden z moich ulubionych riffów wogóle, solówki to mistrzostwo (chyba się powtarzam
), zwłaszcza granie tego samego w różnych oktawach. Też 10/10
Flash to Bang Time - według mnie jeden z gorszych utworów na tej płycie, przekombinowany. 5/10
Shadow Soldiers - fajna ballada z melodyjnym riffem, jednak nie wyróżnia się niczym
6/10
Revolution - jeden z moich ulubionych. Bardzo skoczny, szybki, rytmiczny, bardzo dobra solówka, genialne intro i main riff. 10/10
Against the World - niezły numer, jednak nie wyróżnia się niczym. Cenię go, lecz średnio lubię. 6/10
Twist of Fate - świetna ballada, podoba mi się, jednak wogóle nie pasuje do tego albumu. Plus za solówkę na końcu. 5/10
The Quick and The Dead - utwór skoczny, jednak też się niczym nie wyróżnia. Super solówki. 6/10
Never Forget - nie lubię tego utworu, wsadzony na siłę, już Twist of Fate lub Flash są weług mnie lepsze.5/10
The Galley - kolejny epicki utwór. Dobry tekst, zajebiste chórki! Outro fajne, jednak main tu gra pierwsze skrzypce. 10/10
Wogóle płyta jest świetna, jedna z moich ulubionych metalowych. Super solówki i riffy w prawie każdym utworze, extra wokal(chórki miodzio,nigdzie nie ma takich chórków jak w Accept!), wogóle jedna z lepszych płyt metalowych dla mnie ever! "Must have" dla każdego metalowego muzyka i wogóle metalowca! 9/10
PS. Dlaczego akurat Stalingrad a nie BotN lub cała dyskografia? Gdyż nowe Accept różni się od starego nie tylko wokalem, więc ciężko było by porównywać, a na temat BotN zostało powiedziane już wszystko