Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 20:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 20:54 
Warhorse
Awatar użytkownika

Świetny utwór i świetny clip :!:

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 23:13 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
W ogóle to ciekawa sytuacja bo pamiętam jeszcze z 2 lata temu loady i st.anger były gdziekolwiek nie spojrzeć mieszane z błotem, a teraz coraz częściej słyszę opinie że to dobre albumy - a dobre to one są.

Może za 2 lata lulu też sie zacznie bardziej podobać ? :lol:

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 23:37 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Na poprzedniej stronie zalatuje wiochą, szkoda gadać... Trzeba rozmowę na kulturalne tory skierować, moim zdaniem :) Ja "St. Anger" nawet lubie, chociaż rzadko do niego wracam. "Unnamed feeling" również uważam za najlepszy kawałek z tego albumu. Czuć w nim najwięcej ducha starszej Mety. Bardzo też lubię Sweet Amber, SKOM, czy All within my hands. Natomiast nie toleruję Invisible kid...

A co do "Beyond Magnetic" to uważam, że "Just a bullet away" jest zajebisty! Dziwię się, że nie trafił na album, bo momentalnie wdarł się do mojego metallikowego the best of :)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 23:43 
Warhorse
Awatar użytkownika

Generalnie te płytki podobały mi się od początku z drobnymi jednak wyjątkami; np. do teraz ciężko trawię takie "Purify" z St. Anger czy "Poor Twisted Me" z Load albo też "Bad seed" z Reload :?

Co do BM to moim faworytem jest zdecydowanie Rebeliant z Babilonu :ugeek: Spokojnie mógłby zająć miejsce Cyanide z DM :)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 23:55 
Rattlehead
Awatar użytkownika

"Purify" (obok "Invisible kid") i "Poor twisted me" to również moim zdaniem najsłabsze ogniwa albumów, z których pochodzą. Ale "Bad seed" bardzo lubię. Ladies and gentleman! Step right up and see the man who told the truth - uwielbiam ten tekst :D Z ReLoad na odstrzał najbardziej nadaje się "Better than you" ;)

PostWysłany: Wto Lut 14, 2012 23:59 
Warhorse
Awatar użytkownika

O ooo właśnie zapomniałem o "Better than you", też mi zbytnio nie podchodzi a w "Bad seed" wkurza mnie strasznie ta gadka przez megafon :? reszta utworu byłaby nawet ok

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 00:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
fiXXXer_85 napisał(a):
Bardzo też lubię All within my hands. Natomiast nie toleruję Invisible kid...

ja akurat odwrotnie, All within my hands to gówno do kwadratu, beznadziejny riff i to "kill" razy milion nie wiadomo po co na końcu
wkurzające jak cholera
natomiast Invisible kid to fajny rockowy kawałek, jego głowną wadą jest to że jest za długi o połowe :roll: gdyby tam chociaż dać solo jakieś fajne w srodek aby sie tak nie ciagneło ale nie, połowe kawałka trzeba przewijac :roll:

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 00:14 
Warhorse
Awatar użytkownika

Tak, zdecydowanie tak :!: Invisible kid - świetny :) Open your Heart... Open your Mind... ;)

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 00:21 
Warhorse

Eee tam Bad Seed jest świetny, jak dla mnie jeden z najlepszych z Loadów. Z St. Anger lubię pierwsze 2 plus Sweet Amber, Unnamed i All Within My Hands. Czasami nawet fajnie tego posłuchać. A nie wiem czemu 4/5 społeczeństwa jedzie po The House Jack Build (dobrze piszę?), ja osobiście bardzo lubię, cholernie mi się z bluesem kojarzy, tylko ta solówka dziwna mnie denerwuje.

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 10:15 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Ja rozumiem o co chodzi, wiem skąd się wzięła ta kłótnia i doskonale to rozumiem, ale jak czytam takie osobiste wycieczki i wplątywanie w nie osób, które w życiu na tym forum nie były... To po prostu żenada... :)

A pozostając w temacie - "Invisible kid" tak jak zauwazyliście, jest stanowczo za długi. Przez te osiem minut wałkują jeden nudny riff a James powtarza w kółko dwie zwrotki na krzyż... Zzzzzzzzzz... Już wolę wykrzykiwane "kill, kill, kill, kill!" - to przynajmniej ma moc :) Wolne fragmenty w "AWMH" mają świetny klimat a już przed refrenem a ta spokojna gitarka, do której James śpiewa swoje "aaaaaaaaa... aaaaaaa" to już po prostu czad :)

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 11:35 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

khomaniac napisał(a):
W ogóle to ciekawa sytuacja bo pamiętam jeszcze z 2 lata temu loady i st.anger były gdziekolwiek nie spojrzeć mieszane z błotem, a teraz coraz częściej słyszę opinie że to dobre albumy - a dobre to one są.

Może dlatego, że Meta pokazała, że da się nagrać coś gorszego - Lulu :D

Noname napisał(a):
Spokojnie mógłby zająć miejsce Cyanide z DM :)

Cyanide to akurat jeden z najlepszych kawałków na DM. A na pewno lepszy od Rebel of Babylon.

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 11:50 
Rattlehead
Awatar użytkownika

W moim odczuciu DM zyskałby najwięcej, gdyby "End of the line" zamienić z "Just a bullet away" (chociaż trochę żal by mi było tego motywu z "New Song" w "EOTL") i "Unforgiven III" z "Hell and back" :)

PostWysłany: Śro Lut 15, 2012 12:39 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
fiXXXer_85 napisał(a):
W moim odczuciu DM zyskałby najwięcej, gdyby "End of the line" zamienić z "Just a bullet away" (chociaż trochę żal by mi było tego motywu z "New Song" w "EOTL") i "Unforgiven III" z "Hell and back" :)

Ja jeszcze bym wyrzucił the day that never comes i that was just your life i dodał reszte z BM ;)

A unnamed feeling to najlepsza rzecz którą meta stworzyła po reload ;)

EDIT: słowo z overkilla na dziś: "Dla mnie Metal zaczal sie od Metallica."

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 11:15 
Moderator
Awatar użytkownika

Hehehe, zdziwiony:
Cytuj:
Lou Reed nie rozumie krytyki.

Ubiegłoroczny krążek, oparty na sztuce niemieckiego dramaturga Franka Wedekinda z 1913 roku, został niemalże zmiażdżony przez krytyków i fanów. Ci drudzy, sympatyzujący z Metalliką, byli tak niezadowoleni z dzieła, że grozili nawet Reedowi śmiercią.

Lars Ulrich, perkusista Mety, zdradził, że były członek Velvet Underground był zaskoczony tak olbrzymią krytyką.

- Oczywiście, w 2012 roku internet to fantastyczna sprawa, bo pozwala każdej osobie wyrazić swoją opinię, umożliwia komunikację. Artysta jednak nie powinien traktować na serio wszystkiego, co jest w sieci, bo może naprawdę podupaść na zdrowiu psychicznym. Ja zawsze starałem się zachować dystans - powiedział Ulrich na antenie amerykańskiej stacji DC101. - Lou Reed nie mógł pogodzić się z tą krytyką, traktował ją bardzo osobiście. I myślę, że był zaskoczony takim odbiorem. Zapewnialiśmy go jednak, że to często opinie bardzo konserwatywnych, twardogłowych fanów metalu.

PostWysłany: Nie Lut 26, 2012 13:04 
Warhorse

:lol: :lol: :lol:

No tak, co mógł sobie pomyśleć, wchodzi na youtuba a tam setki ludzi chcą go zabić :lol: dobre

PostWysłany: Pon Lut 27, 2012 10:21 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Hehehe, zdziwiony:
Cytuj:
] Zapewnialiśmy go jednak, że to często opinie bardzo konserwatywnych, twardogłowych fanów metalu.

Ta, Ulrich często tak mówi. Uważa, że jeżeli komuś się badziewne lulu-srulu nie podoba, to jest ograniczonym fanem metalu. Bo przecież to kawał dobrej muzy tylko ludzie są ograniczeni. :roll:

PostWysłany: Pon Lut 27, 2012 11:21 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Bo teraz trzeba tolerować wszystko i wszystkich. Inaczej jesteś postrzegany jako nietolerancyjny, rasista, homofob i w ogóle anty. Takie czasy ;)

PostWysłany: Pon Lut 27, 2012 11:43 
Moderator
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Bo teraz trzeba tolerować wszystko i wszystkich.

Dlatego ja toleruje rasistów, homofobów itd. :D Słowem - jestem tolerancyjny ;)

PostWysłany: Nie Mar 11, 2012 16:31 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

http://www.overkill.pl/Dziewieciomiesie ... ,3769.html

To już jest ku**a przegięcia. Biedne dzieci.

PostWysłany: Pon Mar 12, 2012 11:10 
Warhorse

LOL, ciekawe czy są też na świecie Guns'N'Rosy, Iron Maideny, Pantery

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości