Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Maj 04, 2025 20:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Sie 13, 2011 21:07 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
mateusz napisał(a):
Brzmi to jak zapowiedź drugiego CW...

Czyli zapowiada się strasznie nierówna płyta
Oby z CW nie wyszedł RISK 2

PostWysłany: Sob Sie 13, 2011 21:12 
Moderator
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Oby z CW nie wyszedł RISK 2

Sądzę, że takiej drugiej pomyłki nie da się już zanotować ;)

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 09:38 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Dlaczego od razu drugie CW? Mają być utwory radiowe, ale thrashowe hymny również :)

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 09:57 
Moderator
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
Dlaczego od razu drugie CW? Mają być utwory radiowe, ale thrashowe hymny również :)

Przypominają mi się natychmiast wypowiedzi Rudego, że na CW wzięli część materiału z okresu thrashowego, część z CTE i resztę z lekkiego, przyjemnego, radiowego. Drżę :?

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 11:30 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
mateusz napisał(a):
fiXXXer_85 napisał(a):

Przypominają mi się natychmiast wypowiedzi Rudego, że na CW wzięli część materiału z okresu thrashowego, część z CTE i resztę z lekkiego, przyjemnego, radiowego. Drżę :?

Czy ja wiem... Jakby się przyjrzeć ostatnim płytom Megi to w sumie, mniej lub bardziej, można by je podpiąć pod ten schemat. Czasami pewne składniki przeważają, ale ogólny koncept tych płyt jest jednak dość podobny. Poza tym, na pewno tym razem Dave nie spartoli tak produkcji jak było z CW, gdzie gitarom nadano soundu przypominającego pierwsze piecki dla dzieci uczących się grać na wiosłach... Tak więc takie założenia płyty mi nie przeszkadzają i wcale nie dziwią. Jedyne co mnie martwi to POZIOM tych numerów, i tu już może być gorzej.

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 12:18 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Marko napisał(a):
Jedyne co mnie martwi to POZIOM tych numerów, i tu już może być gorzej.

o to to, ale brzmienie też może być słabsze niż na ostatnich płytach, ten producent robił lajtowe rzeczy wcześniej :roll:

Temat postu: Re: Prace nad TH1RT3EN
PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 12:21 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Czy ja wiem... Jakby się przyjrzeć ostatnim płytom Megi to w sumie, mniej lub bardziej, można by je podpiąć pod ten schemat. Czasami pewne składniki przeważają, ale ogólny koncept tych płyt jest jednak dość podobny. Poza tym, na pewno tym razem Dave nie spartoli tak produkcji jak było z CW, gdzie gitarom nadano soundu przypominającego pierwsze piecki dla dzieci uczących się grać na wiosłach... Tak więc takie założenia płyty mi nie przeszkadzają i wcale nie dziwią. Jedyne co mnie martwi to POZIOM tych numerów, i tu już może być gorzej.

Tak, ale uważam, że na tych ostatnich albumach nie ma tak odczuwalnego kontrastu pomiędzy utworami, jak właśnie na CW. Może to tylko moje wrażenie, ale tak mnie się wydaje. W ogóle CW zawsze uważałem za bardzo lekki album i pod tym względem mam obawy wobec tych wypowiedzi, że część albumu jest taka, druga sraka, a trzecia owaka.

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 13:04 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
http://arthatesyou.blogspot.com/2011/08 ... adeth.html

AM: How did Johnny K approach the band versus past producers?
SD: Well, the only producer I worked with before then was Andy Snead (who produced “Endgame”), who’s a real good friend of mine. Overall, his method on how to do things wasn’t really that much different. He was on par, going in there and listening to the plethora of riffs. Johnny would go in and pick and choose the right parts from all of the riffs. Sonically, the music sounds a little bit differently than what Andy did, but you never want two albums, or two songs to sound the exact same.

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 17:02 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Poziom utworów was martwi? Ciężko coś powiedzieć po Public Enemy w kiepskiej jakości. No chyba, że macie na myśli jeszcze Sudden Death nagrany na siłę i fragmenty z Never Dead, ale to i tak moim zdaniem mało.

Żułek napisał(a):
o to to, ale brzmienie też może być słabsze niż na ostatnich płytach, ten producent robił lajtowe rzeczy wcześniej :roll:

Ostatni album Disturbed, "Asylum", brzmi kozacko moim zdaniem, więc brzmienia się nie boję.

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 17:09 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
co kto lubi, dla mnie Disturbed to akurat dziadostwo
jasne że czasem producent z innego gatunku może wnieść dużo świerzości w zespół (Bob Rock) ale nie w tym przypadku, narazie sie zapowiada że to będzie przypadkowy zlepek kawałków z różnych czasów :roll:

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 17:20 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Domyślałem się, że to dla Ciebie dziadostwo, ale mam na myśli ich brzmienie, które jest bardzo solidne. A "Asylum" to zajebisty album, nie kłóć się :D

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 17:59 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Ostatnie albumy to właśnie zlepek pomysłów z wcześniejszych lat więc to nie powinno chyba już dziwić. Ale jest jedna ogromna zaleta twórczości Megadeth z ostatniego okresu. Włączając nową płytę ni cholery nie wiadomo czego się spodziewać bo może być to coś ciekawego, beznadziejnego a nawet w porywach zajebistego (Heah Crusher). Brzmienie też jest na każdej płycie inne. Także emocje zawsze są :D
A szczerze mówiąc ja spodziewam się na tej płycie większości kawałków w stylu 44 minutes, How The Story Ends czy The Hardest Part. czyli nie za szybkie, melodyjne granie. Takie połączenie które nie jest ani ostre, ani ciężkie ani radiowe (wbrew temu co sadzi Dave). Rudy niestety utknął w takiej konwencji która moim zdaniem jest totalnie nijaka. On chce stworzyć coś ciężkiego, szybkiego, thrashowego co jednocześnie będzie melodyjne i nadawało się do radia. A w rezultacie wychodzi coś co nie jest właśnie ani mocne ani do radia się nie nadaje. I taka pewnie będzie nowa płyta. Bo Dave chce zjeść ciastko i mieć ciastko ;)

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 21:53 
Moderator
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
A szczerze mówiąc ja spodziewam się na tej płycie większości kawałków w stylu 44 minutes, How The Story Ends czy The Hardest Part. czyli nie za szybkie, melodyjne granie. Takie połączenie które nie jest ani ostre, ani ciężkie ani radiowe

Tak by było super!
Maciej napisał(a):
Domyślałem się, że to dla Ciebie dziadostwo, ale mam na myśli ich brzmienie, które jest bardzo solidne. A "Asylum" to zajebisty album, nie kłóć się :D

Ja lubię Indestructible. Nowy w ogóle mnie nie przekonuje. Jeśli chodzi jednak o brzmienie, to jest świetne!

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 21:56 
Rattlehead
Awatar użytkownika

O, Indestructible jest świetny! Do nowego musiałem się dłużej przekonywać, ale w końcu zaskoczył i od jakieś czasu refren z Asylum hula u mnie jako dzwonek.

To pisałem ja, fiXXX ;)

PostWysłany: Nie Sie 14, 2011 22:02 
Moderator
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
O, Indestructible jest świetny! Do nowego musiałem się dłużej przekonywać, ale w końcu zaskoczył i od jakieś czasu refren z Asylum hula u mnie jako dzwonek.

Rozpieprza mnie na części Enough. Poza tym David Draiman ma niesamowity wokal.

Żeby offa nie było, to:
Maciej napisał(a):
Brzmienie też jest na każdej płycie inne. Także emocje zawsze są :D

Jeśli chodzi jeszcze o brzmienie, to uważam, że w tych czasach i tak sporo albumów brzmi już bardzo podobnie. Ostatnie płyty Megadeth jakoś diametralnie nie różnią się pod względem brzmienia.

Perfekcyjnie wyprodukowanym albumem jest The Evolution Of Chaos, Heathena.

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 00:33 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Wracając do Public Enemy: http://www.youtube.com/watch?v=SoP4Lqg52qY tu nie brzmi tak tragicznie jak we wcześniejszych linkach. Czuć już odrobinkę mocy. Jak było, to sorry.

Nie ma co liczyć na jakieś uderzenie w stylu Peace Sells czy Rust in Peace... Powiedzmy sobie szczerze: sztywny perkusista, gitarzysta grający solówki tak sztywno, że szkoda gadać, świetne technicznie beż żadnego feelingu (na Endgame nie było żadnej solówki, która by mnie porwała, a głupie TWNAH [swoją drogą, moim zdaniem, najlepszy brzmieniowo album Megadeth, w dodatku z genialnym perkusistą] miało takie z 4, 5.), basista, któremu widać, że zależy, ale z liderem się tylko tolerują, tak jakby grali razem, bo muszą, mało w tym naturalności i na końcu lider, który ma przebłyski geniuszu, ale zbytnio zaczął się zastanawiać co z tego wyjdzie i jak zostanie przyjęte. Dlatego stara się tak dopieścić danie, a przecież nikt nie przepada za przesoloną zupą.

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 02:03 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
yaku napisał(a):
.Nie ma co liczyć na jakieś uderzenie w stylu Peace Sells czy Rust in Peace... Powiedzmy sobie szczerze: sztywny perkusista, gitarzysta grający solówki tak sztywno, że szkoda gadać, świetne technicznie beż żadnego feelingu (na Endgame nie było żadnej solówki, która by mnie porwała, a głupie TWNAH [swoją drogą, moim zdaniem, najlepszy brzmieniowo album Megadeth, w dodatku z genialnym perkusistą] miało takie z 4, 5.), basista, któremu widać, że zależy, ale z liderem się tylko tolerują, tak jakby grali razem, bo muszą, mało w tym naturalności i na końcu lider, który ma przebłyski geniuszu, ale zbytnio zaczął się zastanawiać co z tego wyjdzie i jak zostanie przyjęte. Dlatego stara się tak dopieścić danie, a przecież nikt nie przepada za przesoloną zupą.

+10!

Brzmi to prawie tak, jakbym ja to pisał :mrgreen: :)

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 11:17 
Rattlehead
Awatar użytkownika

TWNAH nie jest głupie, kur*a! :D

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 12:38 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
@up
No nie jest, ze spokojem mógłbym ją umieścić w pierwszej piątce płyt Megadeth. I ostatnia płyta, która brzmiała naturalnie, jakby nie była robiona na siłę.

PostWysłany: Pon Sie 15, 2011 13:02 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
TWNAH przeżywa u mnie jakiś renesans. Ostatnio zacząłem słuchać go w kółko a zwłaszcza Recipe For Hate... Ten kawałek w przeciwieństwie do większości tych późniejszych urywa dupę! Świetny jak na Rudego wokal, perkusja, mimo mizerii prowadzącej gitary dobre sola...

P.S. tu mimo gorszego dźwięku PEn1 w wersji przyjemniejszej http://www.youtube.com/watch?v=SnjiOmv7 ... re=related

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości