Maybe you might have heard But no one spoke a word The day the planet cried The day the music died
Each day another dream Killed by the music scene All access was denied The day the music died
We paid for everything But back not a single thing Our talents were all sucked dry The day the music died
We saw it on T.V. In all the magazines We thought the news had lied The day the music died
This is make believe This is not for real This won't last forever This won't last at all
Eliminate the scene It's illegal now to sing Outlaws ask the reasons why The day the music died
Now imprisoned for my craft I smile and have to laugh In my head the music's still alive The day the music died
As all our hopes were dashed Seems that all our throats were slashed How could all our songs survive The day the music died
Greedy fat bureaucrats Care only for sales and stats Woke up with dollar signs in their eyes The day the music died
==============================================
Dzień, w którym muzyka umarła
Może o tym słyszeliście Lecz nikt o tym nie mówi Dzień, w którym planeta zapłakała Był dniem, w którym muzyka umarła
Każdego dnia kolejne marzenie Zostało zabite przez scenę muzyczną Wszelki dostęp został zablokowany W dniu, w którym muzyka umarła
Zapłaciliśmy za wszystko Lecz nic nie odzyskaliśmy Nasze talenty zostały wyczerpane całkowicie W dniu, w którym muzyka umarła
Widzieliśmy to w telewizji We wszystkich gazetach Myśleliśmy, że serwisy informacyjne nas oszukały W dniu, w którym muzyka umarła
To jest niewiarygodne To się nie dzieje na prawdę To nie będzie trwało wiecznie To nie potrwa ani chwili dłużej
Wyeliminować scenę Śpiewanie stało się nielegalne Przestępcy pytają dlaczego? W dniu, w którym muzyka umarła
Mój zawód został wzięty w niewolę Uśmiechnąłem się i musiałem roześmiać W mojej głowie muzyka wciąż żyje W dniu, w którym muzyka umarła
Wszystkie nasze nadzieje zostały zniweczone Jakby nasze gardła zostały pocięte Jak nasze piosenki mogły przetrwać? W dniu, w którym muzyka umarła
Chciwi, grubi biurokraci Martwią się tylko sprzedażą i statystykami Budzą się mając w oczach symbole dolara W dniu, w którym muzyka umarła