Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Maj 13, 2025 00:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 11:19 
Head Crusher

Anka napisał(a):
sprzedaż Endgame i World Painted Blood jest zbliżona... poprzednie płyty Megadeth sprzedawały się róznie (The System Has Failed - 389.180 egzemplarzy na całym świecie, United Abominations - 713.380 sztuk sprzedanych na całym świecie)

Jestes pewny, że UA ma 713 tys.? To starsznie dużo. I dlaczego System ma 2 razy mniej, wydawać by sie mogło, że z roku na rok nakłady drastycznie maleja, zdaje sie Endgame nie przebił nawet 100 tys w USA.
Skad masz te dane? I jak masz ich wiecej to wrzuć naklady wszystkich płyt Megadeth i Sayera.

Co do tej kolejnosci wystepowania to decyduje bardziej cały dorobek i znaczenie historyczne. Slayer zawsze był ważniejszy od Megadeth to gra pózniej.

bialkomat napisał(a):
Ogłuchłem ostatnio na jedno ucho

Ale jak to, zupełnie nic nie slyszysz na jedno ucho? :shock: Podobno traci sie równowage wtedy.
A ja nabawiłem sie potwornego odcisku w okolicach piety prawej nogi, o.

Najwazniejsze, że upały ustapią od poniedzialku, nie wiem jak bym dał rade tak cały dzien przestać w takim ukropie jak teraz. Tylko coś wczoraj deszcz zapowiadali na środe, ale z kilkudniowym wyprzedzeniem to co chwile sie coś zmienia, najwazniejsze, że mam byc chłodniej. Wole deszcz od 35 w cieniu.

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 12:20 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Meppen GER
Argo napisał(a):
Zapewne Polaków jest więcej w MFC ponoć wielu loguje się jako mieszkańcy innych państw bo ponoć logowanie sie jako mieszkaniec polski jest problematyczne.

Ja zadnych problemow z logowaniem nie mam na strone klubowa, wiec nie wiem za bardzo co masz na mysli??? z tego co mi sie udalo ustalic to jestem ja i jeden gosc jeszcze a tak to np. jest pare osob ktore pochodza z polski a mieszkaja na stale w usa.

bede w golden circle oczywiscie nadziawszy megafanclubowa koszulke 2010 :)

CyberArmy Member#8373

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 12:26 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Swoją drogą to Slayer nie ma żadnego polskiego fanklubu lub stronki, forum. Anthrax też nie ma. Jedynie Megadeth i Metallica. To też chyba ma jakieś powiązanie z liczbą fanów w naszym kraju. Zwykle internet jest zapełniony tego typu stronkami jeśli chodzi o sławne zespoły.

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 13:05 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

jestes pewien ze slayer nie ma forum ? http://www.slayerpl.mojeforum.net/

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 13:26 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
moto-psycho napisał(a):
Swoją drogą to Slayer nie ma żadnego polskiego fanklubu lub stronki, forum. Anthrax też nie ma. Jedynie Megadeth i Metallica. To też chyba ma jakieś powiązanie z liczbą fanów w naszym kraju. Zwykle internet jest zapełniony tego typu stronkami jeśli chodzi o sławne zespoły.

Pfff, Slayer miał więcej stron i for w polskim necie niż Megadeth. Wiem, bo sam udzielałem się na kilku w dawnych czasach :P

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 15:38 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Yer Blue napisał(a):
To starsznie dużo. I dlaczego System ma 2 razy mniej,

bo System został wydany w wytwórni która zbankrutowała ;)

Cytuj:
zdaje sie Endgame nie przebił nawet 100 tys w USA.

z tego co kojarze w USA sprzedał się w około 150 tys

a zeby było na temat to "doszły kolejne zespoły" ;)

Cytuj:
Sprawdz, co kryje strefa FUN-ZONE na Sonisphere Festival!

1. Festiwalowe Wesole Miasteczko

Tu czeka na Was szereg prawdziwie ekstremalnych atrakcji. Autodrom, kolejki i karuzele to tylko poczatek dlugiej listy szalenstw, którym mozecie sie poddac placac juz od 5 zl za kazda z nich!

2. Akcja ECO POINT. „Nie smiec, segreguj koncertowo!”

Przy wspólpacy z naszymi partnerami- Carlsbergiem, Coca-Cola oraz Telepizza, przygotowalismy dla publicznosci akcje ekologiczna. Segreguj odpady i odbieraj znizki na produkty, gadzety i inne nagrody! Szczególy w punktach ECO na terenie festiwalu.

3. Strefa Social Awareness

W ramach festiwalu goscimy szereg Fundacji i Stowarzyszen, którym bezplatnie udostepnilismy powierzchnie do celów informacyjnych i edukacyjnych. W strefie tej bedziecie mogli zapoznac sie z historia i dzialalnoscia m.in.:

# Fundacji Wielkiej Orkiestry Swiatecznej Pomocy, na której stoisku przyjrzec sie bedzie mozna dzialalnosci fundacji a Wolontariusze zajma sie miedzy innymi nauka I pomocy przedmedycznej . Glównodowodzacym calej akcji bedzie Jurek Owsiak, który wlasnie potwierdzil swoja obecnosc

# Amnesty International, które tym razem swoja Fotopetycja chce zwrócic uwage na problemy w Delcie Nigru. To miejsce wydobycia najwiekszych ilosci ropy naftowej w calej Afryce, a mimo to mieszkancy zyja w skrajnym ubóstwie.

# Stowarzyszenia ZOOM i Gmina Zydowska w Warszawie które jak zwykle przygotowaly szereg atrakcji.

# Fundacji poswieconym zwierzetom- Fundacja Viva! oraz Czarna Owca Pana Kota.

I wielu innych…

4. Red Bull Tourbus – druga scena Sonisphere Festival! Mobilna scena promujaca mlode rockowe talenty – Red Bull Tourbus bedzie oficjalna druga scena festiwalu. Podczas przerw technicznych pomiedzy mega-wystepami na glównej scenie Sonisphere, czekac Was beda koncerty ciekawych debiutantów. Beda to zespoly: DIARY OF SORROW i MATERIA oraz na deser uznany juz - FRONTSIDE. To wszystko na dachu autobusu. Nie damy Wam odpoczac… Red Bull przygotowal tez dodatkowa niespodzianke. W trakcie festivalu nad Bemowem odbeda sie dwa pokazy lotnicze w wykonaniu SMIGLOWCA BOLKOV BO-105 z floty Red Bulla. BO-105 to jeden z niewielu helikopterów na swiecie, przystosowany do akrobacyjnych manewrów wyczynowych, udowodni widzom swoje niezwykle zdolnosci, prezentujac zestaw beczek, petli oraz slizgów na ogon z przewrotem. Takie figury to naprawde rzadkosc w wykonaniu smiglowców. Za sterami maszyny na warszawskim Bemowie zasiadzie szef pilotów smiglowcowych FLYING BULLS Siegfried Schrwarz. Popularny BLACKY slynie z nietuzinkowych manewrów i perfekcji prowadzenia maszyn tego typu, co udowadnial wielokrotnie latajac w trakcie zdjec filmowych do znanych hollywoodzkich produkcji kinowych i telewizyjnych.

5. Strefa XBOX- ta strefa z pewnoscia bedzie doskonala atrakcja dla wszystkich milosników gier, którzy w specjalnych kioskach beda mogli bezplatnie zagrac w Guitar Hero: Metallica i inne najnowsze, premierowe gry!

6. Moto Zone – czyli prawdziwa gratka dla wszystkich fanów motoryzacji! Nie tylko zobaczysz tu najbardziej luksusowe samochody i motocykle, ale bedziesz mógl skorzystac z symulatorów, które z pewnoscia dostarcza dodatkowych emocji.

7. Harley Davidson - jeśli tylko fascynuje Cię ryk silników dwóch kółek i piękno najlepszych maszyn, musisz tu być! Dodatkowo zapewne usłyszysz pełne pasji historie o tym, jakie przygody wiążą się z dwoma kółkami zagorzałych Harleyowców.

8. Strefa Chillout – wiemy, że ten festiwal będzie wiązał się z niesamowitymi emocjami! W końcu szansa zobaczenia Wielkiej Czwórki po raz pierwszy na jednej scenie to ogromna adrenalina! Dlatego też pomyśleliśmy o strefie chillout, gdzie bezpłatnie odpoczniesz między koncertami i podładujesz akumulatory, aby szaleć na koncercie kolejnej mega-gwiazdy.

9. Strefy gastronomiczne - tu będziecie mogli zapatrzeć się w jedzenie i picie. Do Waszej dyspozycji z pewnością będą: ciepła pizza, i zimne napoje oraz piwo!

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 17:46 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
No, wesołe miasteczko to jest to na co liczyłem. :lol:

Żułek napisał(a):
8. Strefa Chillout – wiemy, że ten festiwal będzie wiązał się z niesamowitymi emocjami! W końcu szansa zobaczenia Wielkiej Czwórki po raz pierwszy na jednej scenie to ogromna adrenalina! Dlatego też pomyśleliśmy o strefie chillout, gdzie bezpłatnie odpoczniesz między koncertami i podładujesz akumulatory, aby szaleć na koncercie kolejnej mega-gwiazdy.

Znaczy się jakiś masażyk robiony przez roznegliżowane panie? :D

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 17:53 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Ja zamiast tego wszystkiego wolałbym + 20 minut dla Megadeth i + 15 dla Anthraxu to było by moje wesołe miasteczko i strefa Chillout

PostWysłany: Sob Cze 12, 2010 19:43 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Argo napisał(a):
Ja zamiast tego wszystkiego wolałbym + 20 minut dla Megadeth i + 15 dla Anthraxu to było by moje wesołe miasteczko i strefa Chillout

Ja też. Swoją drogą czy oni wierzą, że ktoś będzie uciekał spod sceny i szedł na jakieś gówno, które wymyślą po to żeby wrócić i stać 1 km od sceny dalej? :D Choć w sumie niech sobie idą na te wesołe miasteczka, chillouty, lody waniliowe i watę cukrową. Większe szanse, że blisko sceny wyląduje ;p
Jedynie te kapele i samoloty nad głowami nie brzmią głupio, ale co kto lubi xD

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 08:17 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Yer Blue napisał(a):
Co do tej kolejnosci wystepowania to decyduje bardziej cały dorobek i znaczenie historyczne.

No właśnie tak nie jest i w zasadzie nie powinno być.
Jeśli przykładowo jakaś kapela święciła trumfy i wspinała się na szczyty popularności 30 albo i 40 lat temu, a teraz jest na dnie, nikt jej nie słucha czy nawet nie zna, to trudno żeby grała po gwiazdach dzisiejszych czasów, choćby miała nawet większy dorobek, większe znaczenie historyczne i więcej sprzedanych płyt na koncie.
Zawsze liczy się to, jaką popularnością cieszy się dana kapela w chwili obecnej i co za tym idzie - ile przyjdzie ludzi na jej koncert.

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 08:37 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Zawsze liczy się to, jaką popularnością cieszy się dana kapela w chwili obecnej i co za tym idzie - ile przyjdzie ludzi na jej koncert.

No to przecież gdyby przyjechał Anthrax, Megadeth i Slayer to zagrali by w Stodole ;) Metallica sama może obstawić Chorzów. Więc nie ma co dywagować te 3 zespoły są na podobnym poziomie i naprawdę nie powinna przeszkadzać kolejność. Bardziej rusza mnie różnica czasu jaki dostali na zaprezentowanie się.

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 09:22 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Gdyby decydowało to czyj dorobek był najważniejszy w historii to ostatni grałby Slayer. Tutaj decydują względy czysto komercyjne. I tyle.

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 10:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Ponoć Dave rzekł “Bądźmy co do tego szczerzy: jest jeden obóz który rozdaje karty za wszystkich, a reszta z nas może cieszyć się będąc tu“.

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 11:59 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
Hm.... Chyba mam gdzies picie w trakcie, sikanie, jedzenie, czilałty i nagie panie, chcialabym sie uczepic barierki i jej nie puszczac. To juz tak blisko ze chyba sie rozplacze z radosci. Ledwo co pozbylam sie zapalenia krtani, teraz to chyba zlappie zapalenie krtani gardła i migdałkow.
chociaz ta strefa xboxa....
wlasciwie to mam rozstawione w domu nie tyle guitar hero co całe band hero z wioslem basem perka i mikrofonem:D
ale bedzie fajnie:)

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 18:17 
Droogie
Awatar użytkownika

Cytuj:
w latach 80-wczesnych 90 pod względem popularnosci wielka 4 wyglądała tak 1.Meta 2.Rudy 3.Wąglik 4.Zabójca

Cytuj:
ke?? jeżeli o popularnosci mowa to Megadeth był w latach 80. na czwartym miejscu... awansował dopiero wraz z CTE, ale wówczas tzw "czwórka thrashu" nie była już THRASHOWA (poza Slayerem)

Chyba to o popularności poszczególnych zespołów z wielkiej 4 przeczytałem w książce "Bez litości" Szubrychta. Teraz przeglądam jeszcze raz i nie umiem znaleźć, ale znalazłem to, że do 1990 Megadeth miał 3 złote płyty, a Slayer zero, więc Megadeth prawie na pewno był bardziej popularny od Slayera. Anthrax miał 4 złote płyty, możliwe, że byli najwięksi po Metallice, w końcu byli pierwszym zespołem thrashowym grającym na dużych obiektach (zanim Metallica poszła na trasę z Ozzym). W każdym razie Slayer na 99% byli na czwartym miejscu, ich płyty sprzedawały się najgorzej.

And death is defeat!

PostWysłany: Pon Cze 14, 2010 02:06 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

FarBeyondBlack napisał(a):
ale znalazłem to, że do 1990 Megadeth miał 3 złote płyty,

do 1990 miał jedną złotą za PS ;)

Cytuj:
Anthrax miał 4 złote płyty

3 jeśli liczyć video Oidivnikufesin ;)

Cytuj:
a Slayer zero

tu ci się udało ;)

w każdym razie już dajcie se siana z tymi płytami ;)

PostWysłany: Wto Cze 15, 2010 08:09 
Sleepwalker

http://muzyka.interia.pl/wiadomosci_dni ... 92327,7028

sporo ciekawego, ale też nie do końca zgadzam się z tym co JS napisał

Cytuj:
ale znalazłem to, że do 1990 Megadeth miał 3 złote płyty, a Slayer zero, więc Megadeth prawie na pewno był bardziej popularny od Slayera

a masz dane z 1990 roku, czy sklejone (uogólnione "po czasie" dane z 2005 roku?)

Cytuj:
Anthrax miał 4 złote płyty, możliwe, że byli najwięksi po Metallice, w końcu byli pierwszym zespołem thrashowym grającym na dużych obiektach (zanim Metallica poszła na trasę z Ozzym). W każdym razie Slayer na 99% byli na czwartym miejscu, ich płyty sprzedawały się najgorzej

skomentuję jednym krótkim zdaniem: tak naprawdę thrash w czystej postaci grał TYLKO SLAYER... i nie piszmy o popularności płyt okołothrashowych, które kupowali wszyscy, niekoniecznie fani thrashu

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 00:29 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Anthrax:
Caught in a Mosh
Got the Time
Indians
Antisocial
Madhouse
Only
N.F.L.
I Am The Law

Metka:
01. Creeping Death
02. For Whom The Bell Tolls
03. Fuel
04. The Four Horsemen
05. Fade To Black
06. That Was Just Your Life
07. Cyanide
08. Sad But True
09. Welcome Home (Sanitarium)
10. All Nightmare Long
11. One
12. Master Of Puppets
13. Blackened
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
- - - - - - - -
16. Stone Cold Crazy
17. Hit The Lights
18. Seek and Destroy

Megadeth:
Holy Wars
Hangar 18
Take No Prisoners
Five Magics
Poison Was the Cure
Lucretia
Tornado of Souls
Rust in Peace... Polaris
Headcrusher
Sweating Bullets
Symphony Of Destruction
Peace Sells
Holy Wars Reprise

Slayer:
World Painted Blood
Jihad
War Ensemble
Hate Worldwide
Dead Skin Mask
Beauty Through Order
Angel Of Death
Disciple
Chemical Warfare
Mandatory Suicide
South of Heaven
Raining Blood

Behemoth:
# Ov Fire and the Void
# Demigod
# Conquer All
# Alas, The Lord Is Upon Me
# At the Left Hand ov Godo
# Slaves Shall Serve
# As Above So Below
# Chant for Eschaton 2000

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 06:16 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Jestem w domu!! 4,5 godz. jazdy do Poznania. + 1,5 godz. spędzone na parkingu, z którego nie można było wyjechać. (Warszawie gratulujemy zdolności organizacjnych) :lol:

Żułek napisał(a):
Megadeth - taką podali na setlist.fm ale Dawn Patrol napewno nie było, Lucretia była ? bo jakoś w sumie to nawet nie wiem :P

Była, była. Dobrze, że opuścili Patrol, bo i tak zawsze to przewijam przy słuchaniu RiPa. Szkoda, że nie dało rady wcisnąć A tout le monde, no ale coś za coś.

Podobali mi się wszyscy, ale najmniej Metallica, co jest o tyle dziwne, bo gł. na nich się nastawiałem. Za to zniszczył mnie ANthrax, którego praktycznie nie słucham. :lol: Bolą mnie mięśnie, gardło i lewe ucho, ale dlaczego akurat lewe, to nie mam pojęcia.

PostWysłany: Czw Cze 17, 2010 06:31 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ełk
no to opisywac wrażenia z koncertu, jak było?
To Meta zagrała, aż tak źle? :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości