szczepan napisał(a):
Na pewno dość mało znane są bonusy do albumów takie jak:
Crown Of Worms - m.in. z japońskiej wersji Youthanasii. Istnieją dwie wersje utworu- jedna z solówkami druga bez
nie słyszałem o tym, jest ten kawałek na remasterze CTE oraz na singlu do Train ale z solówkami oba, podziel sie jak masz
Cytuj:
One Thing - bonus z Cryptic Writings
Duke Nukem Theme - bonus z Riska, i jeszcze na jakiejś składance był - jakiś Duke Nukem Tribute czy coś w tym stylu
Coming Home - bonus z TWNAH
sa na Warchest wiec juz nie takie nieznane
Cytuj:
Black Swan - utwór z sesji United Abominations, udostępniony dla fan clubu
Out On The Tiles - bonus na United Abominations
te z kolej powinny sie znaleść na Warchest
Cytuj:
Poza tym:
Promises - wersja hiszpańska, nigdy nie wydana z tego co wiem
yep a szkoda
Cytuj:
Utwory z The World Needs A Hero w wersji w której miały się znaleźć na Capitol Punishment
X Games 98 Theme
bialkomat napisał(a):
Aż takich wielkich różnic między wersjami z tzw. "Original Unreleased Capitol Punishment" a tymi z TWNAH to nie było. Jedyne różnice tyczą się kawałków 1000 Times Goodbye, Coming Home, Moto Psycho i When, które to były umieszczone w tej właśnie kolejności obok siebie i miały płynne przejścia między sobą. Największa zmiana tyczy się Moto Psycho, w którym po drugiej zwrotce było ponowne przejście w Coming Home (takie Coming Home Reprise
).
1000 Times Goodbye miał jeszcze odrobinkę krótszą solówkę.
ze jak ? nie kumam, można jaśniej albo linka aby róznice porównać ?
Cytuj:
Mini album instrumentalny Cryptic Sounds
dlatego dobrze go mieć
Cytuj:
These Boots - wersja instrumentalna
Diadems - wersja alternatywna - nie wiem skąd - trochę innaczej zmixowana, minimalnie dłuższa
chętnie bym posłuchał
tak swoją drogą to są jeszcze jakieś róznice kawałków ze składaków z tymi co są na albumie ? bo jakoś nigdy sie nimi nie interesowałem a chyba powinienem
Cytuj:
PS. Jest jeszcze 7-minutowa wersja Train Of Consequences
pierwsze słysze, jakieś dowody ?
a wlasnie przesłuchałem to These Boots z 87, brzmi jak żywcem wyjęty z SF, szkoda ze nie dali tego do remastera, trza sie zaopatrzeć w składaka