Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 22:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Sob Maj 01, 2010 09:03 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
tylko teraz sie spasl i zbrzydl. nie to co chris...:D

PostWysłany: Wto Maj 04, 2010 19:16 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Jeszcze 20lat temu Het był zajebisty. Odkąd ściął włosy zbrzydł i fałszuje na koncertach :( Dobrze, że Dejw się tak nie starzeje ;) .
Co do Larsa to on nigdy nie potrafił grac na perce. Sam James powiedział, że jak tylko pierwszy raz usłyszał Urlicha to wiedział, że dobrym perkusistą to on nigdy nie będzie. Lars jest chyba jedyną osobą w Mecie która nie gra równo o trzymaniu rytmu już nie wspomnę :P

Głos oczywiście na Kill em all. Po tej płycie Meta się skończyła :D

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 17:48 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

nieeeeeeeeeeeeeee, jeszcze mop jest spoko, do czarnego sa niezli (przedział lewostronnie domknięty)

a co do dejwa to niestety jego ciało jest MARNE! ale ma czadowe włosy, dżejms nigdy takich nie miał:D:D jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajniki!

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 17:52 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Schizo napisał(a):
Odkąd ściął włosy zbrzydł i fałszuje na koncertach :(

fałszuje odkąd przestał pić wódke a nie od krótkich włosów ;)

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 19:27 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

tak Ci sie tylko wydaje Żulku:*

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 20:06 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Cytuj:
fałszuje odkąd przestał pić wódke a nie od krótkich włosów ;)

Fałszuje odkąd przepił swój głos, a nie odkąd przestał chlać :P

Cytuj:
a co do dejwa to niestety jego ciało jest MARNE! ale ma czadowe włosy, dżejms nigdy takich nie miał:D:D jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajniki!

James też kiedyś miał zajebiste włosy i był sexi, ale teraz jest obleśny i brzydki :( . Dave może nie ma sexi ciała ale i tak go kocham 8-) Ma ten magnetyzm :mrgreen:
jajniki rulez!

Niech wam będzie Meta się skończyła odkąd przestali umieszczać kompozycje Rudego na swoich albumach:P

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 20:12 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

ale on zaczał fałszowac wlaśnie wtedy kiedy przestał pić :P

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 20:17 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

nooo i dlatego meta si eskonczyla czy co tam sie teraz mowi;D w ogole przez tego larsa zaczelam zwracac uwage na perkusje na całym swiecie i chcialam powiedziec ze TORNADO to BEZkuźwaAPELACYJNIE najlepszy utwór;)

pod każdym względem

i w ogole co to jest ten DRUM, ktory uznał larsa za najfantastyczniejszego perkusite 09?

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 20:24 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mówi sie że sie skonczyli na Kill`em All ;) ale to nie prawda :P ;)

MartiFromHell napisał(a):
chcialam powiedziec ze TORNADO to BEZkuźwaAPELACYJNIE najlepszy utwór;)

i juz wiecej nie musisz tego pisać w co 2 poście

Cytuj:
i w ogole co to jest ten DRUM, ktory uznał larsa za najfantastyczniejszego perkusite 09?

Drum to magazyn dla perkusistów

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 20:25 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Cytuj:
ale on zaczał fałszowac wlaśnie wtedy kiedy przestał pić :P

Dobra nieważne kiedy ważne, że zaczął fałszować:(

Cytuj:

Uznali go za najlepszego perkusistę, bo jest najbardziej znany i to dzięki niemu perka zyskała popularność, a nie dzięki jego umiejętnościom, które niestety są marne ;)
Tak samo Kirk był uznany za najlepszego solowego gitarzystę, chociaż Dejw jest od niego o niebo lepszy :P

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 20:37 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Schizo napisał(a):
Dobra nieważne kiedy ważne, że zaczął fałszować:(

ale lepiej później niż wcześniej ;)

Cytuj:
Uznali go za najlepszego perkusistę, bo jest najbardziej znany i to dzięki niemu perka zyskała popularność, a nie dzięki jego umiejętnościom, które niestety są marne ;)
Tak samo Kirk był uznany za najlepszego solowego gitarzystę, chociaż Dejw jest od niego o niebo lepszy :P

sad but true ;)

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 21:39 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

okej! spoko! rozumiem! to Meta to komercha?:D

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 22:14 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Cytuj:
okej! spoko! rozumiem! to Meta to komercha?:D

Niestety tak. Przynajmniej po Kill'em All ;)

PostWysłany: Śro Maj 05, 2010 22:57 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Metallica była najlepsza za Llyoda Granta. Wszystko przed i po to komercja oczywiście i zrzynka z Mega, Exo i paru kapel NWOBHM. ;)

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 06:50 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Schizo napisał(a):

Jezu czytam i nie wierzę, czy to prawda? kto ich wybrał? aszczególnie tego pedzia z wąsikiem na najlepszego?powiedzcie mi kiedy to było i jaki magazyn, pismo czy coś tam tak się zakomercjalizowało...

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 09:28 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

ja wiem tylko ze ten drum w 2009 a juz ide szukac kirka(oooo, wegetarianin... kolejny powód, zeby go nie lubic.)

1)W 2004 roku Kirk Hammett znalazł się na 2 miejscu w rankingu magazynu "Guitar World" na najlepszych gitarzystów heavy metalowych.

W zestawieniu 100 najlepszych solówek gitarowych z 1998 roku, 3 były jego autorstwa - "One" (Nr 7), "Fade To Black (Nr 24), "Master of Puppets" (Nr 51).

W 2005 roku Kirk Hammett i James Hetfield znaleźli się na 4 miejscu w rankingu magazynu "Metal Hammer" na najlepszych gitarzystów metalowych.

2)W niedawnym wywiadzie dla Classic Rock Revisited Reb Beach znany z kapeli Winger, ale i nowego Whitesnake oraz paru kilku projektów, niezbyt pochlebnie wypowiedział się o Kirku Hammecie, przy okazji przywołując policzek, jaki jego zespołowi Metallica zafundowała w początkach lat ‘90. To nie pierwszy raz, gdy ktoś z Winger bulwersuje się za to, że powierzchownie okrzyknięto ich “hair metalowcami”, gdy tak naprawdę zawsze z dumą obnosili się raczej jako świetni technicznie muzycy.
Na początek wycinki ze wspomnianego wywiadu:
Reb Beach o Kirku Hammecie:
Nie znam gościa, ale uważam, że to jeden z najgorszych gitarzystów jakich kiedykolwiek w życiu słyszałem. Nie słyszałem żadnego choć trochę dobrego solo w wykonaniu tego gościa.
Facet fałszuje. Jego vibrato brzmi jak u początkujących. W latach ‘80 zawsze wybierano go najlepszym gitarzystą, a ja na to, “Co? Ten koleś jest fatalny!
A teraz retrospekcja…
Źle mi to mówić, bo mogę go pewnego dnia spotkać. Ale skoro jest w Metallice, to nie mam problemu z mówieniem tego [na głos], bo w jednym ze swoich najsławniejszych teledysków, Nothing Else Matters, rzucali dartami w plakat Kipa Wingera. A potem pokazali to na żywo -- tej nocy było tam 20,000 ludzi śmiejących się z Wingera.
Tak więc bez skrupułów mówię, że Kirk Hammett ssie.
słodziutko

no to ja nie wiem gdzie ta nagroda

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 11:52 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Nagrody zgarniają z bardzo prostego powodu. Jadą na renomie zespołu, w którym grają. W dodatku często przecież fani głosują na to kto ma zostać w takim rankingu wyróżniony. No i jak tylko pojawia się gdzieś nazwa Metallica to fani Mety z całego świata głosują na swoich idoli. Mimo, że nie są oni wcale wybitnymi muzykami to i tak ślepota ich fanów przebija wszystko. Głosują na nich niezależnie od tego kto jest jeszcze do wyboru. Takich którzy głosują obiektywnie można policzyć na palcach jednej ręki. Fani Mety po prostu nie przyjmują żadnej krytyki w stronę ich idoli. Smutne ale prawdziwe.

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 13:19 
Moderator
Awatar użytkownika

MartiFromHell napisał(a):
W zestawieniu 100 najlepszych solówek gitarowych z 1998 roku, 3 były jego autorstwa - "One" (Nr 7), "Fade To Black (Nr 24), "Master of Puppets" (Nr 51).

No z tym akurat ciężko się nie zgodzić ;) Dziwi mnie brak sola do "Unforgiven"... Ogólnie jednak rzecz biorąc nasz Marty bije Kirka leciutko, już nie wspominając o takim Tommym Baronie z Coronera - inna liga :lol:

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 14:21 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ełk
Ja to Was nie rozumiem,mówicie, ze muzycy mety są do dupy itp, no ale skoro tak to dlaczego są wybierani przez miliony ludzi? SKąd niby wzięło sie tyle osób wiebiących Metalikę? Chyba przecież do czegos doszli, nie mozna ich nazwac słabymi muzykami, bo wiele jest "wspaniałych muzyków" a większosc nawet o nich nie słyszała, a Metallica jednak cos zrobiła i to swiaczy, że jakis tam poziom mają, może nie są geniuszami, ale na pewno umieją w miare dobrze grac i to widać....niektórzy ich nie lubia tylko z tego powodu, że są tak bardzo znani....po prostu, to jest fakt

Nie uważam tam kirka za jakiegos Boga gitary, ale naprawdę lubie jego solówki, bardziej, niż większosci "wymiataczy", James też jest naprawdę dobrym gitarzystą prowadżacym...no a co do Larsa to sie częściowo zgodzę, nie jest jakis wybitny...no ale trudno
A Rob, gra bardzo dobrze, naprawdę, ale jak widzę jego miny na koncertach to sie ze smiechu tarzam xD

ale z tym, że Marty i Dave wymiataja to sie zgodze :D

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 14:37 
Moderator
Awatar użytkownika

Jeśli do mnie pijesz, to napiszę wyraźnie, że dla mnie kolesie z Metallicy są geniuszami :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości