Żułek napisał(a):
to mało bootlegów słyszałeś
Troche nadrobiłem w ostatnich kilku dniach
Dwa koncerty zwrociły moja uwage.
Pierwszy jest z maja 2000 roku (choc plik podaje mylna nazwe 2001). To była jeszcze trasa do Risk, bowiem na scenie mamy to durnowate logo z tamtej płyty, o zgrozo na żółtym tle. Ale nie to mnie zadziwiło najbardziej. Otóz oni już wtedy grali...Return To Hangar! Zaledwie kilka miesiecy po premierze Risk. Friedmana zastapił wtedy Pitrelli - swoja droga zawsze myślałem, że Friedman grał cała trase do Risk.
Koncert niestety jest przykrócony i nie ma nic z promowanej wtedy płyty (a słyszałem jak dotad jedynie Time: The Begining i I'll Be There z Riska na zywo), co mnie troche zawiodło. Możliwe, że już wowczas mało co grano z tego krazka. Rudy dość szybko chcial o niej zapomniec skoro zaledwie pół roku od jego wydania grał już materiał z The World. Tak w ogole nie wiem gdzie on znalazł czas i natchnienie by stworzyć całą płyte, tak prawie z marszu w kilka miesiecy i to w czasie natezonej promocji Risk. W dodatku tak świetna płyte i co ciekawe najdłuższa ze wszystich jakie stworzył. Podejrzewam, że miażdzaca krytyka Risk go tak zmobizowała.
A co do gry Pitrelli'ego - to ja nie wiem jak on mogł w tym zespole pograc kilka lat. Chrzani sola aż niemiło, czy Rudy był wytedy głuchy? Nie cierpie równiez sposobu w jakim gra - stawiajac gitare jakos tak pionowo (!) podczas solowych partii.
Ale koncert pod wzgledem historycznym jest bardzo ciekawy.
Mam prośbe: czy może mi ktoś wrzucić cały set do tego koncertu? Później sprawdze z jakiego on dokładnie jest dnia. I mam jeszcze pytanie: kiedy była dkładna premiera Return To Hangar na zywo?
Drugi koncert spodobał mi sie bardziej ze wzgledow sentymentalnych. To jest wystep z Aten (Grecja) podczas trasy w 2001 roku. Ogladajac go mam wrażenie jakbym uczestniczył w warszawskim koncercie z czerwca 2001, bowiem poczatkwo graja inentyczny set (szkoda, że środek wystepu jest wyciety na bootlegu), a klub przypomina mi Stodołe - jest bardzo ciasno. Identyczny jest równiez wystroj na scenie. Nawet miejsce, z którego kamerowano całosć jest bardzo podobne do tego, w ktorym stałem w Wa-wie. Tak wiec cudowne Deja Vu.
I mam teraz gorącą prosbe - mozecie mi powiedzieć, z którego dokładnie dnia jest ten wystep? Podejrzewam, że czasowo moze być bardzo zbliżony z koncertem w Polsce, różnica może być nawet kilkudniowa.