Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 13:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 19:55 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Yer Blue napisał(a):
MartiFromHell napisał(a):
wiecie co, akurat ja spotkalam sie kilkakrotnie z opiniami ze własnie głos rudego ludziom przeszkadza.

Też sie czesto spotykam z niechecia do pisku Mustane'a, ale to zazwyczaj fani growlów, bądz ekstremalnych odmian metalu, zazwyczaj przyznaja, że muzyka jest spoko ale wokal ni chu chu nie pasuje. I nawet potrafie zrozumiec tych twardzieli.
Ale spotykam sie tez opiniami, że wokal Rudego to jeden z czynnikow wyjatkowści Megadeth! Powiedzaił mi o tym ostatnio chyba najbardziej osłuchany w metalu człowiek jakiego znam, co byłó dla mnie duża radocha. W dodatku on nie przepada za Megadeth, ceni tylko 5 pierwszych płyt, ale wokal Rudego pochwalił i tym u mnie zapunktował ;)
Zreszta ja mam tak samo - wokal Rudego to coś co bardzo wyróznia metalowa wokalistyke, ja osobiscie nie cierpie mocnych wokali, a growlow nie trawie, w mocnniejszej muzyce zawsze lubiłem specyficzny pisk, dlatego tez Budgie, Rush czy Alice In Chains bardzo mi pasuja i do tej stawki wpasowuje sie Rudy.

Mi osobiście zajęło trochę czasu zanim polubiłem Megadeth, właśnie dlatego że na początku wokal mnie odstraszał. Teraz niewyobrażam sobie innego wokalu w tym zespole, ale nie zmienia to faktu że wokalistą Mustaine jest kiepskim nawet na płytach studyjnych, a na koncertach nie potrafi zaśpiewać nawet tak jak studiu

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 19:57 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
szczepan napisał(a):
wokalistą Mustaine jest kiepskim nawet na płytach studyjnych, a na koncertach nie potrafi zaśpiewać nawet tak jak studiu

dlatego trzeba mieć nadzieje że w wawie zagrają z playbacku :lol:

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 20:37 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
A tam, nie jest aż tak źle. Na Metalmanii dał radę, jeśli tym razem będzie w takiej samej formie, to nie będziemy musieli się za niego wstydzić :lol:

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 22:06 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Wybaczcie, ale pierdolicie :) OK. Na wokal to można narzekać jak się ogląda nagrania, ale na żywo jak tylko Rudy i spółka wyjdą na scenę zacznie się szaleństwo i nikomu nie będzie przeszkadzać słabsza forma wokalna.

PostWysłany: Nie Lut 14, 2010 10:49 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
dokładnie:D
ja tam nawet lubie tego kozła:D i na zywo i w studiu:D

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 17:55 
Warhorse
Awatar użytkownika

Z Metal Hammera:

The Campaign To Get ‘The Big Four’ To Play ‘Orion’
‘The Big Four’ will be playing together. After an office discussion, we thought Scott Ian’s idea for all four bands to jam on ‘Orion’ was pretty kick-ass. Join this campaign here!

Imagine Metallica, Dave Mustaine, Scott Ian and Kerry King blazing along to that riff on ‘Orion’ or all of the band’s bassists playing along to commemorate the life of Cliff Burton at the half-way point. It’d rule, right?

It’s incredible enough that four of the greatest bands to ever grace heavy music will finally all share the same stage for the very first time in their history but an all-star jam to celebrate this pant-wetting occasion would be the icing on a particularly kick-ass cake.

The idea was first drummed up by Anthrax guitarist Scott Ian, who told us: “A big jam session? Eight guitars on Metallica’s ‘Orion’ would be sick!”

We’re with him all the way and you can add your support in our comments section!

Jakoś nie widzę Dave'a grającego Orion z Kirkiem i Jamesem :lol:
chociaż z drugiej strony kto wie na co jeszcze stać nawróconego Mustanga ;)

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 18:11 
Administrator
Awatar użytkownika

haha, a myślę że Dave mógłby na to pójść, w końcu to idealna okazja żeby odciąć prąd Kirkowi :twisted:

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 22:01 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
a ja myślę, że jeśli już mają zagrać coś wszyscy wspólnie to powinno to być coś całkowicie odciętego od repertuaru każdego z zespołów bądź coś co jest prawdziwym hymnem thrashu ;) czyli w tym przypadku Orion na pewno nim nie jest. Mogłoby to być np. Raining Blood lub Angel Of Death jeśli mowa o hymnach bądź coś z klasyków heavy metalu np. Paranoid :)

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 22:42 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Zgadzam się. Też uważam, że nie powinni grać nic swojego.

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 08:14 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

takk, macie racje:D
jak juz mowa o klasykach .... to ja bym wrzuciła led zeppelin ale zaraz zaczniecie piszczec ze to nie thrash:D
poza tym dejw jest znacznie zajebistszy niz kirk, co tu duzo mowic:D

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 10:53 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Jesli chodzi o klasykę heavy metalu to mógłby to być np. Judas Priest i kawałek "United". Osobiście nie przepadam za tym utworem, ale by tu pasował ;)
Po pierwsze tekstowo, a po drugie ma hymnowe zadęcie ;)

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 12:55 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
a ja myślę że coś sabbatów byłoby odpowiednie najbardziej, ewentualnie Judasów a co do utworu to maja szlagierów że napewno coś by wybrali

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 13:02 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
ja myśle że nie powinni nic grać wspólnie bo są bucami i wyjdzie sztucznie pod publiczke

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 16:51 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

jak sie tak dluzej zastanowic to Żulisko ma rację.
no ale w sumie jak juz jest cała czworka to mogliby cos razem siurnac bedzie milo i rodzinnie:D

PostWysłany: Wto Lut 16, 2010 22:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Z rodzina najlepiej wychodzi się na zdjęciach

PostWysłany: Śro Lut 17, 2010 06:36 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Jesli chodzi o klasykę heavy metalu to mógłby to być np. Judas Priest i kawałek "United". Osobiście nie przepadam za tym utworem, ale by tu pasował ;)
Po pierwsze tekstowo, a po drugie ma hymnowe zadęcie ;)

noooo nie wiem na mnie to by w ogole nie zrobila wrazenia, raczej by mnie wkurzało:D niepodoba mi sie ten kawałek ani troche:D no ale jak panem gwiazda jest meta to pewnie jak cos bedzie to orion. ale mogli by zagac mechanixa:D

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 17:15 
Head Crusher

Moim zdaniem, jeśli maja grać coś razem to tylko coś swojego, no jakże by inaczej? Co do Paranoid, to troche podchodzi pod dorobek Megadeth, wiec byłbym za.
Ale jest raczej pewne, że jeśli dojdzie do wspolnego wykonania to bedzie to utwor Metalliki. Orion jest genialnym wyborem, choc napewno wiecej pikanterii dodałoby The Four Horsmen, bądź The Call Of Ktulu.
Fantastyczny pomysl tak czy inaczej.

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 17:29 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Pomysł z Orionem jest w pytę i mam szczerą nadzieję, że to wypali. :D

PostWysłany: Czw Lut 18, 2010 20:35 
Administrator
Awatar użytkownika

a może Am I Evil :>

PostWysłany: Pią Lut 19, 2010 20:26 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Krążą słuchy, że zamiast Mastodona zagra Testament.
I tym razem nie robię sobie jaj :P nie ja jestem autorem informacji jak w przypadku powrotu Friedmana więc ewentualne pretensje i zażalenia kierować gdzie indziej :D

http://www.metlists.com/Tourdates2010.htm

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 608 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 31  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości