Źułek, skad masz takie domysły, że Megadeth ma zajac 60-75 minut czasu? Wydarzenie jest reklamowane jako BIG FOUR jednak a nie Metallica i reszta. Ja bym sie zawiodł tak krótkim setem Megi. Licze na conjmniej 90 minut.
Zreszta wydaje mi sie, że to zbyt szczegolna okazja by zespoł pokroju Megadeth grał 1 godzine.
A z tymi przerwami to pewnie, że sie beda sterszczac, ale przecież wiadomo, że taki Slayer czy Metallica tak odrazu nie wejda po poprzenikach. Opóźnienia przy wejsciu gwiazd programu to wydaje mi sie standard.
bialkomat napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Akurat Rust In peace (40 minut) plus około 5 nowości to lekko ponad godzina, wiec czasowo by sie wyrobili. Oczywiście wiadomo, że zagraja klasyczne hity, wiec moje marzenie sie nie zisci. Ale licze chociaz na Five magisc i powiedzmy 4 nowosci - to jest realne.
Gdyby na Bemowie zagrali cały RIP to oczywiście bym się nie obraził
chociaż jakby zagrali tylko 5 Magics i tytułowy (nie licząc oczywiście rzeczy typu Holy Wars, Hangar czy Tornado bo te i tak zawsze polecą), to byłbym bardzo usatysfakjonowany.
Oprócz tego marzy mi się żeby zaczęli w końcu grać Looking Down The Cross czy np. jeszcze GM/BF no i żeby nie zapomnieli o takich już w sumie ogranych kawałkach jak Ashes In Your Mouth i Set The World Afire. Klasyków typu Wake Up Dead czy Peace Sells na chóralny finał też w sumie nie chciałbym żeby zabrakło. A z nowości w pełni wystarczyły by mi tylko tytułowy i How The Story Ends i byłbym happy.
Tak więc tak po krótce wyglądałby mój set marzeń na 16-ego czerwca
O takich utworacha jak LDTC nalezy zapomniec.
Na 99% beda:
Wake Up Dead (raczej przy początku)
Etołlemon
Trust
Hangar
Darkest Hour
Pissels
Symphony
Holy wars
+ spokojnie jakies 2 nowosci
Head Crusher
1.320
(na przykład)
Jeśli koncert bedzie trwał do 1,5 godziny (razem z bisami), to zostaje jeszcze coś w granicach 5 utworów NIESTETY.
I w typowanie tej brakujacej piątki możan sie pobawic. Ja stawiam na:
Sweating Bullets
Tornado
Sleepwalker
Rattlehead / Devils Island
oraz jakaś nowość (np. This day We Fight)
Mowiac szczerze wątpie w jakies szokujace niespodzianki jak sie ma grać 1,5 godziny, bądz jeszcze mniej. (trudno jest wyobazic, że zagraja w takiej sytuacji 5M na rzecz Hangaru czy Trust np)
Ale mam nadzieje, że sie grubo myle i Dave nas czymś zaskoczy.