Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Lis 27, 2024 04:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 76  Następna

Najlepszy album to
Kill 'Em All 19%  19%  [ 18 ]
Ride the Lightning 27%  27%  [ 26 ]
Master of Puppets 20%  20%  [ 19 ]
...And Justice for All 25%  25%  [ 24 ]
Black Album 5%  5%  [ 5 ]
Load 2%  2%  [ 2 ]
Re-Load 0%  0%  [ 0 ]
St. Anger 1%  1%  [ 1 ]
Death Magnetic 1%  1%  [ 1 ]
Razem głosów : 96
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Metallica
PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:26 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
No zacząłeś temat więc uzasadnij dlaczego tak twierdzisz :)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:30 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Oj, mówicie tak jakby to Metallica stworzyła Dave'a Mustaina i gdyby nigdy nie trafił do Mety to by nigdy nie został muzykiem, nigdy by nie grał na gitarze itp.
Przecież gdyby nie Meta to i tak istaniałby na Ziemi gościu imieniem Dave Mustaine, który świetnie wymiata na gitarze, który gra metal i który na pewno założyłby jakąś kapelę i myślę że najpewniej byłaby to Megadeth (pod taką czy inną nazwą) ;)

Ostatnio edytowany przez bialkomat, Nie Sty 11, 2009 17:34, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:34 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
bialkomat napisał(a):
Oj, mówicie tak jakby to Metallica stworzyła Dave'a Mustaina i gdyby nigdy nie trafił do Mety to by nigdy nie został muzykiem, nigdy by nie grał na gitarze itp.
Przecież gdyby nie Meta to i tak istaniałby na Ziemi gościu imieniem Dave Mustaine, który świetnie wymiata na gitarze, który gra metal i który na pewno założyłby jakąś kapelę i myślę że najpewniej byłby to Megadeth ;)

owszem byłby na swiecie Dave Mustaine który zostałby ćpunem i zaćpał sie na śmierc
wywalenie z Metalliki dałomu kopa aby sie ogarnąć i stworzyc wlasny zespół aby im dokopać

bez Metalliki nie byłoby raczej Megadeth, nie watpie w jego talent jako muzyka mozliwe ze próbowałby stworzyć jakiś zespół ale nic by z tego nie wyszło, po prostu by sie zabił

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Pewnie by założył ale może nie koniecznie Megadeth. KIMBATBIG jest przecież wyrazem jego wkurwienia i frustracji związanej z Metallika i nie tylko. Dalej tylko kontynuował ten kierunek i tworzył najbardziej wkurwioną muzykę świata jak ktoś to kiedyś określił. A cholera wie jakby to wyglądało gdyby sprawy potoczyły się inaczej. Nie będziemy teraz tego roztrząsać bo to i tak bez sensu.

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:40 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
owszem byłby na swiecie Dave Mustaine który zostałby ćpunem i zaćpał sie na śmierc
wywalenie z Metalliki dałomu kopa aby sie ogarnąć i stworzyc wlasny zespół aby im dokopać

bez Metalliki nie byłoby raczej Megadeth, nie watpie w jego talent jako muzyka mozliwe ze próbowałby stworzyć jakiś zespół ale nic by z tego nie wyszło, po prostu by sie zabił

Moim zdaniem też na wyrost. To jest tylko takie gdybanie (poparte w dodatku tylko takimi oklepanymi stereotypami na temat Dave'a itp), nigdy nie wiemy co by się tak napradę wydarzyło i jak by się potoczyła historia. Takim gdybaniem moglibysmy sobie tutaj wymyśleć jeszcze z 1000 takich alternatywnych historyjek niemal na każdy temat..

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:42 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Dlatego jest to tak samo pozbawione sensu jak dywagacje na temat tego jak grałaby Metallica gdyby żył Cliff..

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 17:52 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

gdybanie napewno czy bez sesu ? pewnie tak

bialkomat napisał(a):
Moim zdaniem też na wyrost. To jest tylko takie gdybanie (poparte w dodatku tylko takimi oklepanymi stereotypami na temat Dave'a itp), nigdy nie wiemy co by się tak napradę wydarzyło i jak by się potoczyła historia. Takim gdybaniem moglibysmy sobie tutaj wymyśleć jeszcze z 1000 takich alternatywnych historyjek niemal na każdy temat..

masz racje ale to mogło być bardzo prawdopodobne, wystarczy obejrzej dvd Behind The Music oraz poczytać stare wywiady czy artykuły o Megadeth

Maciej napisał(a):
Dlatego jest to tak samo pozbawione sensu jak dywagacje na temat tego jak grałaby Metallica gdyby żył Cliff..

to tak bo wkoncu Cliff nie żyje i w sumie mało o nim wiemy, natomiast Dave jest dosyc przewidywalny ;)

chociaz ja i tak zawsze wolałem Jasona, bez niego Metallica koncertowo by nie istniała

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 18:00 
Moderator
Awatar użytkownika

Psychotron napisał(a):
No właśnie co nowego słychać w szeregach żelaznej dziewicy Bo ostatnio nie jestem na bieżąco...

Wydali A Matter Of Life And Death, dobry zresztą bardzo. No i pierdyknęli wspominkową trase z płyt od debiutu do 7th son, tylko na chama wpierdzielili do setu zasranego Fear Of The Dark. Fajna traska ogólnie, ciekawy set, choć mógłby być lepszy gdyby sie tak kurczowo nie trzymali ogranych numerów.

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 18:09 
Warhorse
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk
mateusz napisał(a):
Psychotron napisał(a):
No właśnie co nowego słychać w szeregach żelaznej dziewicy Bo ostatnio nie jestem na bieżąco...

Wydali A Matter Of Life And Death, dobry zresztą bardzo. No i pierdyknęli wspominkową trase z płyt od debiutu do 7th son, tylko na chama wpierdzielili do setu zasranego Fear Of The Dark. Fajna traska ogólnie, ciekawy set, choć mógłby być lepszy gdyby sie tak kurczowo nie trzymali ogranych numerów.

Nie zapomnij wspomnieć że przed wyruszeniem w trasę wydali składankę mającą przybliżyć fanom dokonania zespołu z lat 80. :lol:

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 18:14 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

a wy niezapominajcie ze to temat o Metallice a nie Iron Maiden ;)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 19:01 
Moderator
Awatar użytkownika

Dejo napisał(a):
Nie zapomnij wspomnieć że przed wyruszeniem w trasę wydali składankę mającą przybliżyć fanom dokonania zespołu z lat 80.

Wiem, wiem.
Żułek napisał(a):
a wy niezapominajcie ze to temat o Metallice a nie Iron Maiden

Nie panikuj ;)
Propo mety, to zaraz załącze sobie te demówki AJFA. Trzeba do obadać w końcu

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 19:15 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

najwyższy czas :D

koniecznie zdaj relacje ;)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 19:20 
Rattlehead

Maciej napisał(a):
Pewnie by założył ale może nie koniecznie Megadeth. KIMBATBIG jest przecież wyrazem jego wkurwienia i frustracji związanej z Metallika i nie tylko. Dalej tylko kontynuował ten kierunek i tworzył najbardziej wkurwioną muzykę świata jak ktoś to kiedyś określił. A cholera wie jakby to wyglądało gdyby sprawy potoczyły się inaczej. Nie będziemy teraz tego roztrząsać bo to i tak bez sensu.

Sory że jeszcze wrócę do tego wątku, ale założyłem właśnie temat o dokumencie Get Thrashed, z którego chciałbym, tak trochę z przymrużeniem oka oczywiście, przytoczyć tutaj dwa cyctaty:

W jednym D.Mustaine mówi mniej więcej coś takiego:
"Wielu ludzi uważa, że wyrzucenie mnie z Metalliki dało mi kopa żeby być jeszcze szybszy i lepszy w Megadeth. W pewnym sensie to prawda, z tym że byłem szybszy i lepszy od nich jeszcze w Metallice" :)

A to cytat Scotta Iana z Anthrax, po tym jak zachwala jaką zajebistą muzę pisał Dave jeszcze w Metallice:
"Bez Dave'a Musteine'a nie byłoby Metalliki. Bez Dave'a Mustaine'a być może w ogóle nie byłoby thrash metalu" :)

Heh, widzicie wszystko trochę zalezy od punktu widzenia i nigdy nie wiadomo kogo by nie było bez kogo.. ;)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 19:47 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
najwyższy czas

koniecznie zdaj relacje
najwyższy czas :D

koniecznie zdaj relacje ;)

Rozbrajają mnie te wszelakie "na nana na na" Tytułowy dla mnie genialny, lepszy niż ten oficjalny, One - kupa okropna i te fałsze Jamesa. Basik faktycznie słychać bardzo fajnie, bębny też nie są takie puste jak na oficjalnym wydawnictwie. Ogólnie to słabej jakości te dema są. W kilku wałkach ciężko mi stwierdzić różnice bo samego oryginału zawsze mało słuchałem i nie potrafię teraz tego wszystkiego ogarnąć, a jak pomyśle, że miałbym włączyć ...AJFA teraz by porównać, to bym tego nie przeżył :D

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 19:50 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

hehe mimo to spróbuj, kto wie może odkryjesz album na nowo ;)
albo zamiast albumu bedziesz słuchał demówek :lol:

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 19:52 
Moderator
Awatar użytkownika

Narazie to ogólnie mi się ich dobrze słucha, o wiele lepiej niż oficjalne wydawnictwo

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 20:10 
Warhorse
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Narazie to ogólnie mi się ich dobrze słucha, o wiele lepiej niż oficjalne wydawnictwo

A mógłbyś powiedzieć co t oza demówki i skąd je masz?

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 20:15 
Moderator
Awatar użytkownika

Dejo napisał(a):
A mógłbyś powiedzieć co t oza demówki i skąd je masz?

Od Żułka, trzym tu linka http://demos.metpage.org/
A są to pierwotne wersje kawałków z ...AJFA

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 20:17 
Warhorse
Awatar użytkownika

uuu widzę ze trochę posiedzę na tej stronie.Wielkie dzięki :)

PostWysłany: Nie Sty 11, 2009 20:51 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Jeśli chodzi o Dave'a i Metallicę widzę to tak - był na początku i sporo jego muzyki trafiło na pierwszy album. Jest to album zdecydowanie ostrzejszy od wszystkich pozostałych i właściwie po prostu pod każdym względem inny. Więc myślę że Metallica byłaby bez Dave'a taką Metallicą jaką znamy dzisiaj, ale nigdy by nie wydała takiego albumu jak Kill'em All. Może nawet by nie wydała czegoś takiego jak RTL, ale w gruncie rzeczy to nie są albumy które są dla Metallici najważniejsze. A Megadeth hmm myślę że tak do RIP byłoby takim Megadeth jakie też znamy,a potem różnica byłaby taka (możliwe), że Dave nie zaczął by się ścigać z Metallicą kto sprzeda więcej, i kto będzie wyżej na liście Billboard ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1517 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości