Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lip 01, 2025 21:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 196 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Paź 04, 2009 11:44 
ja tam uwielbiam my kingdom :P

PostWysłany: Nie Paź 04, 2009 15:01 
najgorszy - of mice and men/ have cool will travel/ a tout le monde(set me free)

te które lubię mniej/średnie

youthanasia - elysian fields
cryptic writings - sin
risk - breadline, exstasy
the world needs a hero - tytułowy, motopsycho
the system has failed - die dead enough, truth be told, shadow of death
united abominations - gears of war, blessed are the dead

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 18:31 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
myślę że ten temat powinien się nazywać "najsłabsze utwory M...", najgorsze to zbyt ostro...

PostWysłany: Nie Paź 11, 2009 18:23 
When - to jest poprostu nie do słuchania, aha no i jeszcze Washington Is Next! gdzie pan Mustaine nie miał chyba pomysłu i w kółko leci ta sama melodia. na pewno jeszcze pare kawałków z Risk, i z The System has Failed- tam też można znaleść zapychacze

PostWysłany: Pon Paź 12, 2009 17:02 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
turecki męczennik napisał(a):
When - to jest poprostu nie do słuchania, aha no i jeszcze Washington Is Next! gdzie pan Mustaine nie miał chyba pomysłu
When uwielbiam. W rankingu dałem mu 9/10. Ale gdyby go skrócić o jakieś dwie minuty, to by dostał ode mnie dyszkę. Szczególnie druga połowa miażdży. A co do Washington... Witaj w klubie :D

PostWysłany: Wto Paź 13, 2009 18:07 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
turecki męczennik napisał(a):
When - to jest poprostu nie do słuchania, aha no i jeszcze Washington Is Next! gdzie pan Mustaine nie miał chyba pomysłu
When uwielbiam. W rankingu dałem mu 9/10. Ale gdyby go skrócić o jakieś dwie minuty, to by dostał ode mnie dyszkę. Szczególnie druga połowa miażdży. A co do Washington... Witaj w klubie :D

When jest po prostu zajebiste, a Washington... zajebiste :D niewiem czego się czepiacie.., riff podczas zwrotki jest miażdżący a wokal refrenu jest śpiewany emocjonująco narastająco, coś pięknego, szybkość, przebojowość, jak tak lubię :D

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 11:24 
Najmniej podobająca mi się kompozycje Megadeth ;) :

I Ain't Superstitious, I Thought I Knew it All, Family Tree, A Tout Le Monde (Set Me Free).

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 16:04 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
I Ain't Superstitious - a to chyba nie kompozycja Megadeth ;)

PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 22:28 
Tak, ale jest na moim Peace Sells...But Who's Buying? Remastered Edition 2004 ;)

PostWysłany: Śro Paź 28, 2009 19:46 
Rattlehead
Awatar użytkownika

marcinq napisał(a):
Family Tree

Utwór od strony muzycznej wydaje się lekki i przyjemny, ale ze wzg na tekst family tree jest dla mnie zawsze kopniakiem w szczękę, uwielbiam go :)

PostWysłany: Śro Paź 28, 2009 22:14 
fiXXXer_85 napisał(a):
marcinq napisał(a):
Family Tree

Utwór od strony muzycznej wydaje się lekki i przyjemny, ale ze wzg na tekst family tree jest dla mnie zawsze kopniakiem w szczękę, uwielbiam go :)

Ciężko mi powiedzieć na jakiej płaszczyźnie wymieniamy utwory Megadeth jako te najsłabsze. Oczywiście, tekst jest świetny (co w przypadku twórczości grupy nie nowość - zazwyczaj wszystkie liryki są znakomite, natomiast, nawiasem mówiąc, moim faworytem jeśli chodzi o warstwę liryczną jest "99 Ways to Die" ;)

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 12:54 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

no mi to szczeka opada jak wymieniacie utwory typu die dead enough (zajebiscie mi sie tego slucha, i solowka jest swietna), washington is next(jeden z najlepszych na UA), promises(jedna z ich najlepszych ballad), albo jak jeszcze ktos na poczatku wymienial my last words no juz wogole .. ;p

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 17:39 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Cytuj:
no mi to szczeka opada jak wymieniacie utwory typu die dead enough (zajebiscie mi sie tego słucha, i solowka jest swietna), washington is next(jeden z najlepszych na UA), promises(jedna z ich najlepszych ballad), albo jak jeszcze ktos na poczatku wymienial my last words no juz wogole .. ;p

Mnie też to zdziwiło. Washington is next! uwielbiam, mój ulubiony utwór na UA. W Promises trochę Dejw smęci, ale na pewno nie jest to jeden z najsłabszych utworów. My last Words to mój kolejny faworyt, najlepsze solo na Peace Sells ;)
Moje znienawidzone utwory Megi to Crush'em, Use the Man (nie nawiedzę takich smętów), The Doctor is Calling i a Tout le monde (set me free) - normalnej wersji jeszcze da się jakoś słuchac ale ta z Christiną to totalna porażka

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 20:17 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Die dead, promises i my last words również uwielbiam, ale Waszyngton to najnudniejszy kawałek na UA :?

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 20:31 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

no washington moze troche nudzic, mnie tam sie podoba na pewno tekst i kiedys sie podobal caly utwor, teraz juz go usunalem z playlisty bo po prostu mi sie znudzil ;p jeszcze widzialem tu conajmniej raz wymienione gears of war i never walk alone. jak dla mnie te 3 kawalki + sleepwalker, tytulowy i burnt ice to najlepsze kawalki na UA.

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 07:23 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
Rany, dawno tak długo nie myślałam nad tym co mi się nie podoba. Wydaje mi się, że poza Return To Hangar każdego utworu można posłuchac w zależności od okoliczności i nastroju, bo np nawet jeżeli uwielbiam (np)Holy Wars to jak jestem zmęczona po prostu bolą mnie uszy.Oczywiscie jest sporo kawałków dośc nudnych, jak np większośc z UA, ale jak chcę odpocząc czy sobie sprzątam to UA jest doskonałe zeby się odmóżdżyc i pośpiewac.

Gdzieś tam wyżej było, że Family Tree jest marne. Moim zdaniem jest po prostu piękne, chociaż trochę zajeżdża typowym hiciorem do radia:D

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 10:20 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

hmmm. czy autor tego tematu mógłby zmienić tytuł na najsłabsze utwory M? wogóle mi nie pasuje tu słowo najgorsze.., bo nie ma takich ;)
al to tylko taka moja zachcianka.., jak nie to trudno ;)

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 12:27 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
lekko zmieniłem nazwe tematu ;)

najgorsze są jak najbardziej, u każdego bez wyjątku, nawet u Megadeth ;)

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 13:11 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
mro-ziak napisał(a):
hmmm. czy autor tego tematu mógłby zmienić tytuł na najsłabsze utwory M? wogóle mi nie pasuje tu słowo najgorsze.., bo nie ma takich ;)
al to tylko taka moja zachcianka.., jak nie to trudno ;)

A jaka jest właściwie różnica pomiędzy przymiotnikiem "najsłabszy" a "najgorszy"? :)

PostWysłany: Pon Maj 10, 2010 13:24 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

heh., to tylko mój punkt odniesienia ale nagorszy kojarzy mi się z czymś złym, czymś kompletnie nie mającym prawa zaistnieć natomiast najsłabszy to po prostu określenie w prównaniu z najlepszymi utworami...
najsłabsze-najlepsze
najgorsze-?

niewiem czy mnie zrozumiesz ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 196 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości