to było kwestią czasu hehe
głos na Black, obecnie raczej z sentymentu bo ostatnio troche mi sie znudził
pewnie ze mógłbym pisać ze najlepsze jest Master ale tego nie zrobie
mateusz napisał(a):
Lubie zajebiście Metallice, poznałem ich minimalnie wcześniej niż deth, ale w tym samym roku, czyli jakoś 1994, byłem wtedy 7letnim gówniarzem i faszerowałem sie taką muzą, dzięki mojemu tacie zresztą
ja nieco pozniej bo pierwszy raz w 1996 przy okazji Load, zobaczyłem klip do Until który jest koszmarny
na sam kawałek nie zwróciłem uwagi jak i na sam zespół, dopiero przy Re-Load zaczełem sie nimi interesowac przez klip do memory, potem sie okazało ze kumpel z podstawówki ich słucha i sie zaczeła przygoda z metalem
Cytuj:
*Kill'em All - Początkowo średnio mi się podobało, ta płyta wydawała mi się wtedy bardzo ostra, ale po jakimś czasie zrozumiałem, ze jest zajebista.
hehe miałem dokładnie to samo chociaz Seek polubiłem odrazu
w sumie od tego zaczełem sie interesować thrashem, jak juz przywykłem do Kill szedłem do kumpla z tesktem "ziutek jak masz coś w klimatach Kill dawaj i to piorunem"
Cytuj:
*Ride The Lighting - Ulubione kawałki z tego lp to: Ride The Lightning, Fade To Black, Escape, Creeping Death i chyba mój "michałek" The Call Of Ktulu
rany pierwsza osoba która lubi Escape oprócz mnie
lubie kawałki, nie przepadam za brzmieniem
Cytuj:
*Master Of Puppets - Kolejny klasyk. Nie chce mi się rozpisywać bo płyta jest piękna i tyle. Drażni mnie jedynie Battery 10/10 Ostatni album z Burtonem, ale to każdy wie
oj dużo czasu mi zajeło zanim polubiłem wszystkie kawałki, nie byłem przekonany na poczatku do 2 (Damage i Disposable) ale jakoś poszło, ogólnie jednak najlepsza płyta obok Black
Cytuj:
*...And Justice For All - Do tej płyty od kilkunastu lat się nie mogę przekonać i tak już zapewne zostanie. Bardzo lubię tytułowy i One, ale reszta mnie kompletnie nie porywa
buuuuuuuu wiele tracisz, jest tu dużo pieknej muzyki niestety pozbawionej basu
piekna płyta o nieco zjebanym brzmieniu, kawałki na żywca wymiatają, znajdz sobie na necie demówki z basem, moze bardziej ci podejdzie, chciałbym usłyszeć remastera
Cytuj:
*Black Album - Uwielbiam natomiast Unforgivena
najbardziej równa, fajnie brzmi, cacy, akurat Unforgiven mnie cholernie znudził, słabe Don`t Tread On Me, reszta genialne z moim ulubionym My Friend Of Misery, ten basik miodzio normalnie, aż szkoda ze nie grali tego na koncertach
Cytuj:
*Load - Until It Sleeps, Hero Of The Day - to wszystko... 3/10
bardzo dobra rockowa płytka, co prawda ma kilka wpadek ale posiada genialne kawałki jak te co wymieniłeś czy Outlaw Torn albo Bleeding Me
Cytuj:
*Re-Load - Tu już lepiej jest trochę. Opener całkiem niezły, The Memory Remains również daje rady, The Unforgiven II - chyba mój faworyt no i zamykający płytę Fixxxer jest niezły
Reszta raczej słaba 5/10
hmm wg mnie gorzej i to sporo, nieco mocniej ale słychać ze sie strasznie męczyli z tym, obok genialnych kawałków znajdują sie totalne sraki jak Low Man`s Lyric chociażby, cholernie nierówna, wiekszość kawałków jest srednia, chociaż mają skoro fajnych blueosowych riffów
Cytuj:
*Garage Inc - Znowu covery. Sabbra Cadabra - miodzio
ciekawe wydawnictwo z kilkoma crapami
Cytuj:
*St. Anger - nie, nie i jeszcze raz nie
mimo ze zjebali są momenty które kopią ostro dupe
jednak jest za dużo garnków, brak solówek, brzmienie gitar z dupy, słaby James, kawałki są o połowe za długie ale są perełki jak Dirty Window
polecam obadać wersje ponownie zmiksowaną (7 kawałków) którą wrzuciłem na stare forum, solo do Frantica cacy i brzmi całkiem normalnie
Cytuj:
*Death Magnetic - All Nightmare Long - jak dla mnie mistrz. Nawet lubię jeszcze Unforgivena III, który początkowo kompletnie mi się nie wkręcał. Reszta słaba. Jakieś na siłe przedłużane te kawałki, w ogóle mi się to nie podoba i sranie w banie z powrotem do korzeni...4/10
jak dla mnie bardzo dobra płyta i w pewnym sęsie powrót do korzeni a konkretnie AJFA, rozkład kawałków, brzmienie, agresja
ogólnie wiekszość płyty jest swietna, ostatni kawałek to crap, instrumental jest momentami nudny ale reszta w sumie daje rade, za 30zł naprawe warto
Cytuj:
Z koncertówek to uwielbiam całe Live Shit: Binge&Purge
AMEN
chociaż lubie ich wszystkie koncertówki ale Live Shit nic nie przebije