Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Wto Lis 26, 2024 21:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 12:13 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
pozwole sobie zacytować post z poprzedniej bitwy ;)

Maciej napisał(a):
To weźcie się za słuchanie muzyki a nie tylko Metallica, Slayer, Iron Maiden, Megadeth i Ozzy. Nadrabiajcie zaległości i wpisujcie listy ;)

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 12:14 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Na szybko:

Acid Drinkers - Infernal Connection
Kreator - Coma of Souls
Artillery - By Inheritance
Kat - Bastard
Vader - The Ultimate Incantation
Alice In Chains - Dirt
Believer - Sanity Obscure
Believer - Dimensions
Paradise Lost - Icon
Morbid Angel - Covenant
Death - Symbolic
Cynic - Focus
Coroner - Mental Vortex
Coroner - Grin
Ministry - Psalm 69
Motorhead - 1916
Sepultura - Chaos AD
Pantera - Vulgar Display of Power
Suicidal Tendencies - Lights Camera Revolution!
Carcass - Heartwork

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 17:16 
Angry Again
Awatar użytkownika

Bejdul napisał(a):
No i więcej niestety nie mogę wymyślić, gdyż nie siedzę w tych ekstremalnych metalach :( Ale coś tam jest

Tylko z jednego 1990 roku bez większego namysłu mogę rzucić tu 50 albumów, a nie potraficie podać 20 z 10 lat? Paranoja.
Jak zwykle będzie bez Big 4, bo wiadomo jaki jest mistrz i pozostałe miejsca na pudle. 20 albumów to i tak jest piekielnie mało. Ciężki wybór. Zdecydowałem, podać tylko po jednej płycie danego zespołu.

1. Judas Priest - Painkiller
2. Kreator - Coma of Souls
3. Sacred Reich - The American Way
4. Entombed - Clandestine
5. Morbid Angel - Blessed are the Sick
6. Motörhead - 1916
7. Overkill - Horrorscope
8. Sepultura - Arise
9. Skid Row - Slave to the Grind
10. Iron Maiden - Fear of the Dark
11. Unleashed - Shadows in the Deep
12. Vader - The Ultimate Incantation
13. Kat - Bastard
14. Death - Individual Thought Patterns
15. Mercyful Fate - In the Shadows
16. Type O Negative - Bloody Kisses
17. Obituary - The End Complete
18. Flotsam and Jetsam - When the Storm Comes Down
19. Metal Church - The Human Factor
20. Pentagram - Anatolia

Image

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 18:00 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
pozwole sobie zacytować post z poprzedniej bitwy ;)

Maciej napisał(a):
To weźcie się za słuchanie muzyki a nie tylko Metallica, Slayer, Iron Maiden, Megadeth i Ozzy. Nadrabiajcie zaległości i wpisujcie listy ;)

Również pozwoliłem sobie zacytować, bo to bardzo trafny cytat. Na świecie jest tyle zespołów, jak można się ograniczać do kilku :(

Burzum chyba jedyny wytypowałeś Clandestine, u mnie zabrakło miejsca mimo że zajebiście podoba mi się jego brzmienie.

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 21:30 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Marko napisał(a):
Acid Drinkers - Infernal Connection
Kreator - Coma of Souls
Artillery - By Inheritance
Kat - Bastard
Vader - The Ultimate Incantation
Alice In Chains - Dirt
Believer - Sanity Obscure
Believer - Dimensions
Paradise Lost - Icon
Morbid Angel - Covenant
Death - Symbolic
Cynic - Focus
Coroner - Mental Vortex
Coroner - Grin
Ministry - Psalm 69
Motorhead - 1916
Sepultura - Chaos AD
Pantera - Vulgar Display of Power
Suicidal Tendencies - Lights Camera Revolution!
Carcass - Heartwork

Believer ma szansę na reprezentację. ;)

PostWysłany: Pią Sie 01, 2014 23:00 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Kreator - Coma of Souls
Evergrey - Dark Discovery
Nevermore - Dreaming Neon Black
In Flames - Whoracle
Evergrey - Solitude, Dominance, Tragedy
Death - Symbolic
Annihilator - Never Neverland
Pantera - Vulgar Display Of Power
Judas Priest - Painkiller
Skid Row - Slave to the Grind
Kreator - Endorama
Chaos A.D.
Testament - Low
Megadeth - RiP
In Flames - The Jester Race
Iron Maiden - Fear Of The Dark
Overkill - Horrorscope
Death Angel - Act III
Annihilator - Set The World On Fire
Pantera - Cowboys from hell

PostWysłany: Sob Sie 02, 2014 22:27 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ligota
No wybaczcie, ale ostatnio moje gusta się zmieniły i to w miarę ostro. Głównie blues, rock i jazz, więc nic tu nie pasuje, a nie chciałem poprostu olać i nic nie napisać... A poza te wszystkie klasyczne nie wychodziłem, bo po prostu mi się nie podobają. In Flames, Kreatory itp to może pojedyncze kawałki raz na rok sobie puścić, ale nic więcej. No ciężko, ciężko... :/

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 10:50 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Bejdul no proszę Cię :D

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 11:01 
Angry Again
Awatar użytkownika

Po prostu kolejny niedzielny metal. Słucha tej Metallici, bo koledzy mają ich koszulki. Nie on pierwszy i nie ostatni.

Image

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 12:04 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Hehe bez przesady panowie :) Nie każdy musi być fanatykiem i słuchać i znać wszystkie zespoły z każdego gatunku metalu. Chyba... No z tym niedzielnym metalem to może masz rację, bo lubię czasem posłuchać, ale obecnie bardziej siedzę w innych klimatach, a w metal nigdy bardzo się nie wgłębiałem. A nie słucham, dlatego że koledzy mają koszulki i wg :) Jak nikt z nich nie słuchał to siedziałem w Purplach, AC/DC, Nirvanie już ostro. No tak Nirvanie, bo moja mama lubiła i od niej płytę miałem.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 12:37 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

No cóż, bywa. Skoro z domu wyniosłeś lżejsze klimaty to może jakoś nie miałeś parcia na nic mocniejszego, u mnie była stopniowa ewolucja po gwałtownej metamorfozie.

Swoją drogą już sporo zawdzięczam tej bitwie, dzięki waszym listom pierwszy raz od dawna przesłuchałem z przyjemnością coś black metalowego.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 12:56 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Cóż, ja zaczynałem od Motorhead i Metalliki. W przypadku tego drugiego zespołu nie był to Black Album, tylko Ride The Lightning. Od razu mi się spodobało takie granie. Wcześniej słuchałem jedynie popowego Jacksona. Dopiero później poznałem wcześniejsze epoki i te późniejsze. Do blacku się jednach chyba nigdy nie przekonam. Po prostu nie moje klimaty, dlatego tak ich nie chciałem w bitwach. I tak szacunek Bejdul za fote i podpis Anselmo. Ja musiałem zadowolić się setem i piątką :) Jazz czy Blues to ambitne gatunki i na pewno lepsza droga niż PolskiRap, techno itp., tak więc nie ma tragedii.

Ja też sporo zawdzięczam bitwom. Nie uważam się za jakąś kompletną thrashową nogę, ale dzięki poprzedniej bitwie poznałem wiele zespołów, które jakoś nigdy mnie wcześniej specjalnie nie interesowały.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 14:00 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Ja przesłuchałem wczoraj album Immortala z '99 roku i byłem pod wrażeniem, kawał dobrej muzyki.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 14:30 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
At The Heart of Winter. Wspaniała płyta. A puść sobie to zimą w jakiś klimatyczny wieczór to się uzależnisz ;)

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 17:17 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Dokładnie ten, z Twojej listy go wziąłem do przesłuchania tak samo z resztą jak Legion Deicide'a i Aura Noir. Na Black Thrash Attack leci tyle mięsistych riffów :) A Panzer Division całkiem ok, ale typowo Black Metalowa perkusja co mi średnio odpowiada :)

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 17:59 
Warhorse
Awatar użytkownika

Ja nacodzień słucham metalu, ale nie dodam już nic do mojej listy, ponieważ jutro opuszczam tereny cywilizowane co wiąże się z utratą dostępu do internetu. A nie zdążę do jutra poznać minimum 5 nowych zespołów, które musiałyby mi się jeszcze spodobać. Nie znam jakiejś niesamowitej ilości zespołów metalowych, ponieważ kiedy poznaję nowy zespół to zgłębiam jego historię, przesłuchuję wszystkie płyty, oglądam wszystkie teledyski i wogóle przechodzę dość długi okres fascynacji jednym zespołem, poprostu tak już mam, a część lubianych przeze mnie zespołów nie łapie się do tego zestawienia bo albo nie tworzyły w latach dziewięćdziesiątych, albo są to zespoły hard rockowe, nu-metalowe itp. Także przykro mi, ale nic już nie dopiszę.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 18:05 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Vic Rattlehead napisał(a):
Dokładnie ten, z Twojej listy go wziąłem do przesłuchania tak samo z resztą jak Legion Deicide'a i Aura Noir. Na Black Thrash Attack leci tyle mięsistych riffów :) A Panzer Division całkiem ok, ale typowo Black Metalowa perkusja co mi średnio odpowiada :)

Deicide to mimo wszystko nie black chociaż stylistyką i klimatem bardzo go przypomina. To death z blackową duszą, że tak to określę. Jeśli takie coś Ci pasuje to koniecznie sięgnij po Damnation, które również znajduje się na mojej liście.

I tu moim zdaniem tkwi właśnie sedno takiej zabawy jak te bitwy. Każdy może poznać coś czego wcześniej nie znał i rozwijać swoje muzyczne horyzonty. That's The Key.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 18:45 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Podpisuję się pod tym, już na poprzedniej bitwie nadrobiłem masę "zaległości".

Akurat odnośnie Deicide nie miałem na myśli Black Metalu, jakoś po prostu wymieniłem to co przesłuchałem z Twojej listy zaczynając akurat od Immolation. Ale tematyką podchodzi zdecydowanie pod Black, muzycznie trochę też. Z pewnością bardziej niż Venom, który uwielbiam swoją drogą :D

a-rolling, czasem bywa tak że odpalasz jakiś kawałek i wyłączasz po minucie, a parę miesięcy później go włączasz i nie potrafisz zrozumieć jak mógł Ci się nie podobać :D To nie samo głosowanie i ewentualne "emocje" z tym związane są tutaj istotne, tylko poszerzanie muzycznych horyzontów, czasami nawet warto jest się trochę zmusić do posłuchania czegoś, uwierz mi :)

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 21:06 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Zmieniam jeszcze raz jedną kapelę. Чёрный Обелиск zastępuję albumem zespołu Electric Wizard pt. Come My Fanatics.

PostWysłany: Nie Sie 03, 2014 22:07 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Jimmy i Vicu!
Później poszło do Metalliki, poznałem The Big 4 i coraz cięższe, cięższe i cięższe, ale w pewnym momencie zaprzestałem, bo to było dla mnie bez sensu. Zostałem na Panterach, The Big 4, oczywiście Megadethie, ale kurcze zawsze jakoś to słuchanie na dłuższą metę mnie męczyło. Nie wiem jak to opisać. Po prostu słucham i po przesłuchaniu całej płyty po prostu czułem się tym wszystkim zmęczony, taki przybity do końca dnia :P Duży wpływ na zmianę gustu też miało to, że zacząłem poważniej się brać za instrument, no i inspirować się moimi nauczycielami, ich muzyką, czy różnymi muzykami, a wiadomo jazz jest najbardziej rozwijającą muzyką jeśli chodzi o granie. Wiadomo dalej sobie puszczę z wielką przyjemnością Panterę, czy inne zespoły, ale to nie jest ten fanatyzm, co choćby rok temu :)
Jimmy!
Właśnie po koncercie Downa i piątce, zamienieniu paru zdań z Philem i autografie zacząłem słuchać wszelakich kapel Phila - Superjoint Ritual itd, ale to tak ostro i szło to w coraz cięższą muzykę, aż do koncertu Deep Purple, co dało mi do myślenia, że to jest w końcu ta muzyka, którą kocham i wg :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości