Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 04:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Ulubiona płyta?
Show no Mercy 7%  7%  [ 3 ]
Hell Awaits 7%  7%  [ 3 ]
Reign in Blood 11%  11%  [ 5 ]
South of Heaven 44%  44%  [ 20 ]
Seasons in the Abyss 22%  22%  [ 10 ]
Divine Intervention 2%  2%  [ 1 ]
Undisputed Attitude 0%  0%  [ 0 ]
Diabolus in Musica 2%  2%  [ 1 ]
God Hates us All 0%  0%  [ 0 ]
Christ Illusion 0%  0%  [ 0 ]
World Painted Blood 4%  4%  [ 2 ]
Razem głosów : 45
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SLAYER
PostWysłany: Czw Lut 21, 2013 16:36 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
A teraz jeszcze lepszy hit. Okazuje się, że Lombardo to 5 perkusista, który nie wystąpi na Soundwave w Australii. Jakaś plaga?

A Dette jest koncertowym perkusistą Anthrax. Cały czas głównym perkusistą jest Benante, który też ma jakieś problemy i dlatego Dette gra

PostWysłany: Czw Lut 21, 2013 17:50 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Lombardo w Mega to byłoby coś, ale szansa na odświeżenie składu przez Mustaine's w dzisiejszych czasach i na dodatek podczas nagrywania nowego albumu jest równa praktyczne i teoretyczne 0 :| A szkoda, bo to byłoby coś. Broderick nie jest taki zły, on mógłby zostać bo chociaż umie grać :)

PostWysłany: Pią Lut 22, 2013 00:01 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Image

PostWysłany: Pią Lut 22, 2013 03:01 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Heh, nie ma co przeżywać, bardzo dobry perkusista został wyrzucony ze słabego zespoliku, który nie wiem jakim cudem znalazł się w Big 4, więc lepiej dla niego.

Żeby nie było, że to prowokacja, z wszystkich albumów Slayera uzbierałbym może kilkanaście piosenek na jeden bardzo dobry album i drugie tyle na drugi dobry album. Ich najlepszy album to ten z coverami, o czymś to świadczy.

Slayer na dłuższą metę to nuda totalna, wszystko na jedno kopyto, nie wiem jakim cudem utrzymują się 30 lat w branży.

PostWysłany: Pią Lut 22, 2013 15:47 
Psychotron
Awatar użytkownika

Yaku napisał(a):
Slayer na dłuższą metę to nuda totalna, wszystko na jedno kopyto, nie wiem jakim cudem utrzymują się 30 lat w branży.

Wbrew pozorom parę razy umieli zaskoczyć. I w tej kategorii niepodzielnie rządzą Hell Awaits, South of Heaven i Seasons in the Abyss, czy zmiażdżony przez krytykę, a moim zdaniem bardzo dobry ( z paroma niewypałami,haterzy precz) Diabolus in Musica. Reszta dyski to wariacja tymi klimatami i się zgodzę, że można by kompilacje robić. A dlatego są w Big 4 bo umieli w 80 i 90 zrobić sporo rewelacyjnych riffów. Może death metalu nie stworzyli, ale nie jeden death metalowy band zaczął grać swoją muzykę po usłyszeniu Slayera. Jeżeli ktoś nie potrafi tych riffów zwłaszcza ze złotych czasów docenić, to nie polubi Slayera.

Yaku trochę przesadzasz z tym, że tribute album to ich najlepsze osiągnięcie. Mógł być mini lp-ką a nawet ep-ką, wtedy byłby naprawdę znakomity.

PostWysłany: Pią Lut 22, 2013 17:48 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Dobra, trochę przesadziłem, ale wczoraj miałem zły dzień i się czepiałem byle czego :P

PostWysłany: Sob Mar 02, 2013 09:31 
Moderator
Awatar użytkownika

Trochę pierdolamento od łysej pały ;) :
Cytuj:
- O tym, jak Jon Dette poradził sobie podczas koncertu Slayera na Soundwave
To niesamowite, że wczoraj grał z nami po raz piąty – kropka. To było zniszczenie; było świetnie. Radzi sobie naprawdę dobrze, bo gdybyśmy nic nie powiedzieli i nikt by nie zwrócił uwagi, nie połapałbyś się [że coś jest inaczej]. Więc to znaczy, że odwala świetną robotę… To niesamowite. Powiedział mi, że przez pewien czas w ogóle już nie grał. I teraz po tym po prostu wskoczyć na ten poziom gry, który pokazuje, to naprawdę super.
W miniony wtorek z nim zagadałem. Myśląć miałęm cały orbaz sytuacji. Mówię, “Jak uzyskamy wizę dla kogokolwiek, kto z nami pojedzie?” Pomyślałem, “No dobra, Jon gra teraz z Anthrax, Jon zna nasz materiał”. Gdyby on nie mógł, nie sądzę, bym wymyślił kogoś innego na czas. Mieliśmy więc trzy próby, a Brisbane było pierwszym koncertem.
- O postępach nad nowym albumem:
Mam 11 skończonych utworów. Nie wiem, kto je zrobi – nie wiem, kto będzie ich producentem, nie wiem, kto je zagra. Zdaje się, że Metallica ma monopol na Grega Fieldmana. Miał wolny luty i miałem nadzieję, że skończymy coś w lutym i wtedy luty okazał się dla nas zbyt zajęty. Nie wiem. Jeśli będzie miał kolejne okienko, chciałbym zrobić to pomiędzy trasą po Australii i Europie w czerwcu. Tak byłoby świetnie – żeby po prostu mieć to za sobą i żeby można było to miksować, gdy będę na trasie i wydać to we wrześniu lub październiku. To byłby perfekcyjny układ, tak więc zobaczymy.
Dwa nowe utwory są skończone; nagraliśmy dwa w zeszłym roku z Gregiem Fieldmanem, ale nigdy nie zostały zmiksowane. Są gotowe – są wokale, solówki; są zrobione. I miały być wydane przed [festiwalem] Mayhem w ubiegłym roku. Jednak nigdy się tak nie stało, więc mówię, “Dlaczego marnować je na EP-kę po nic? Zachowajmy je na album.” Te twa są gotowe. Dziewięć pozostałych – muszę nauczyć je grać kogokolwiek, kto będzie je grał, i też będą gotowe.
Nad nowym materiałem pracowałem bardzo dużo i pracowałem nad nim bardzo dużo z Davem [Lombardo]. Nie zdecydowałem więc – czy idziemy dalej [bez Dave'a] – [ani] nie zdecydowałem, czy puścić jnowemu człowiekowi, co zrobiliśm,y czy po prostu zagrać mu moje gitarowe partie i powiedzieć, “Co myślisz?” Bo wiem, czego na nich chcę i mogę mu powiedzieć, czy idzie w złym kierunku. “Niee, musisz zagrać tak.” – Tak daleko jeszcze myślami nie zaszedłem.
- O sytuacji z Lombardo:
To stało się tydzień temu… dziesięć dni temu… no więc, sam nie wiem… Źle się stało, że Dave nie mógł być z nami; planowałem, żeby był tutaj aż do poniedziałku przed wyjazdem. I wtedy w raju pojawiły się kłopoty, a skoro ja jestem mózgiem stojącym za tego typu decyzjami, pomyślałem, “No dobra, mam plan awaryjny. Tak na wszelki wypadek.” Bo nie chciałbym strasznie, żeby Australia nie wypaliła. Wyobrażasz sobie, jaka byłaby lipa? Zrobiłem więc, co wydawało mi się najlepsze i udało się.
- O tym, czy spodziewał się konfliktu z Davem:
Tom się spodziewał. Tom miał starał się zachować neutralny stosunek do [problemów] Dave’a przez pewien czas i to ja zasadniczo byłem tym, który powiedział, “Niee, nie podoba mi się kontynuowanie bez Dave’a”. I wtedy przyjąłem cios w twarz i podjąłem natychmiastową akcję, i przytrafił mi się szcześliwy zbieg okoliczności.

http://www.deathmagnetic.pl/trash-metal ... more-18513

PostWysłany: Sob Mar 02, 2013 22:54 
Angry Again
Awatar użytkownika

Widziałem fragmentami te ich występy i mogę powiedzieć, że ja różnice słyszałem. Niech zmieni nazwę na Kerry The King i gra sobie dalej.

Image

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 08:06 
Angry Again
Awatar użytkownika

Lombardo wskrzesił Grip. Inc. Na wokalu Casey Chaos, którego możemy posłuchać tu : http://www.youtube.com/watch?v=4H-6vukHXyw .
Wygląda na to, że to już jego definitywny koniec w Slayer.

Image

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 20:10 
Sleepwalker

oczom nie wierze, SOH prowadzi???? tak zdecydowanie? wow!! (też mój głos poszedł na ten album)

PostWysłany: Czw Kwi 25, 2013 21:06 
Psychotron
Awatar użytkownika

Reign in Blood to "tylko" świetny album. Prowadzenie South of Heaven jednak mnie dziwi, bo chociaż są tam najlepsze kawałki Slayera w całej karierze, zwłaszcza Mandatory Suicide i Silent Scream to całościowo jednak taki wybitny nie jest. Chodzi mi o cztery ostatnie utwory. Cover Judas Priest wyszedł przyzwoicie,ale bez rewelacji, to samo utwory Read Between the Lies i Cleanse the Soul. Jedynie Spill the Blood dorównuje pierwszym 6 utworom na albumie, tyle że wykorzystuje do tego klimat.

Już napisałem , że wielbię wręcz Hell Awaits. Tam nie było słabych punktów, a produkcja nadawała siarkowego klimatu, który uwielbiam. Na drugim miejscu w dyskografii Slayera widzę Seasons in the Abyss. Całościowo jest lepszy od SoH, może i czasami trochę lżejszy, ale takimi cudeńkami jak utwór tytułowy (lubię go słuchać zwłaszcza na albumie koncertowym Decade of Aggression) i Dead Skin Mask daje kolejny klasyk zespołu.

Co do trzech późniejszych albumów (nie licząc tribute'u) :
Divine Intervention to wprawdzie był kolejny klasyk(chyba przesadzam z ich chwaleniem), ale to już było mieszanie pomysłów z poprzednich albumów. Jednorazowo się to udało (Dittohead!) , ale wtedy zespół musiał już zauważyć że pewna modernizacja brzmienia jest potrzebna. I dwa kolejne albumy były trochę inne, ale wciąż to Slayerem brzmiało.

Diabolus in Musica to niesłuszna ofiara szkalowania przez pewną encyklopedię. Fakt nie każdy kawałek jest tam świetny, ale też nie słyszałem utworu, który w jakiś sposób był całkowicie beznadziejny. Muszę jednak przyznać że najbardziej mi się podobają na nim pierwszy i ostatni kawałek. W nich wręcz znakomicie wymieszano thrash z "nowymi brzmieniami". Lubię też Wicked, Scrum, Death's Head i Perversions of Pain. Naprawdę solidny album . 7,5/10.

God Hates us All już tak dobry nie był. Tutaj zaczęło się granie na odwał i tylko trzy kawałki wyróżniają się na tle przeciętniactwa i
słabizny : Disciple (chociaż to Slayerowy pop), Threshold (też popowy :lol: ) i God Send Death (tu zabrzmiało nawet tradycyjnie). Dla mnie 5,5/10.

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 16:38 
Sleepwalker

Cytuj:
Lubię też Wicked

Wicked jest genialny!!! totalny wgniatacz!

PostWysłany: Pią Kwi 26, 2013 16:59 
Psychotron
Awatar użytkownika

Pierwszy kawałek, który na tym albumie polubiłem to był właśnie Wicked. Później był Death's Head , a potem pierwszy i ostatni kawałek, które bardziej mnie wciągnęły.
Wicked odrobinę, zwłaszcza klimatem przypomina mi Gemini.

PostWysłany: Czw Maj 02, 2013 23:11 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
kurwa kurwa kurwa kurwa :evil: :shock: :(

z fejsa Slayera

Cytuj:
Slayer is devastated to inform that their bandmate and brother, Jeff Hanneman, passed away at about 11AM this morning near his Southern California home. Hanneman was in an area hospital when he suffered liver failure. He is survived by his wife Kathy, his sister Kathy and his brothers Michael and Larry, and will be sorely missed.

Our Brother Jeff Hanneman, May He Rest In Peace (1964 - 2013)

odejścia ze Slayera nawet się spodziewałem ale nie w taki sposób :roll:

PostWysłany: Czw Maj 02, 2013 23:25 
Moderator
Awatar użytkownika

Przyznam, że jestem w szoku. King przecież niedawno gadał, że Jeff już dochodzi do siebie itd. Info zwalające z nóg!

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 00:12 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
O cholera, naprawde zaskakująca wiadmość :( Ta sprawa z jego problemami zdrowotymi ucichła a tu... Chyba "najsławniejsza" strata od czasu śmierci Dio :/

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 00:31 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
No niestety...
Zawsze uważałam, że pająki to samo zło.
Szkoda, że taki młody. Jest mi przykro.

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 06:59 
Angry Again
Awatar użytkownika

Kurwa Mać. Wielka szkoda.....

Image

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 08:08 
Sleepwalker

trudno uwierzyć... smutne...

Cytuj:
Chyba "najsławniejsza" strata od czasu śmierci Dio :/

pewnie tak...

cóż, Kerry niech zbiera siły, czas nowy projekt załozyć

PostWysłany: Pią Maj 03, 2013 08:36 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Wielka strata, stworzył kawał świetnej muzy... Tym bardziej szkoda, że zmarł w taki sposób...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości