Anka napisał(a):
ale takie właśnie jest założenie takiej postawy - poniżać, umniejszać zasługi
No właśnie, szkoda. Dlatego mam swoje zdanie
Anka napisał(a):
jasne, że NIE, ale opinia (nawet najbardziej krzywdząca) idzie w świat
Proste, chodzi o to, by się z tym potrafić nie zgodzić i przeciwstawić
Anka napisał(a):
znacznie bardziej za takowe uznaję Metal Hammer, który gdzies tak od 1997 roku zaczął się staczać)
Hehehe, natomiast Tylko Rock gdzieś tak o d 1998. Wspominał Yer Blue chyba o tym
Patrząc na same wydanie z zeszłego roku poświęcone Iron Maiden jest dosyć śmieszne. Sam napisałbym to o wiele lepiej i ciekawiej. Zero ciekawostek, nic, same oczywiste rzeczy, pisane językiem, który pozostawia sporo do życzenia.
Anka napisał(a):
zbytnio?
Źle to ująłem. Bardziej chodziło mi o to, że akurat w "problematycznym" kontekście dyskusji, tak bym to nazwał.
Anka napisał(a):
co do mojego zdania: od lat jest niezmienne: zarówno Metallica i Megadeth to były dwa bardzo dobre i ważne zespoły thrashowe (oba nagrały w latach 80tych po cztery udane płyty), potem obie postawiły na złagodzenie stylu (i podążanie w kierunku lżejszych dźwięków), co już mniej mi się podobało (bo wolę bardziej zadziorne, mocniejsze granie) - ale nawet te heavymetalowe (Megadeth) czy hardrockowe (Metallica) oblicze mi w sumie pasowało (gorzej, że na płytach obu grup zaczęły pojawiać się słabsze kawałki - znaczy się wypełniacze, czyniąc te płyty - jak LOAD, RELOAD, CW - nierównymi), obu grupom zdarzyły się wpadki (RISK, St. Anger), no i w końcu ucieszył mnie powrót Megadeth do bardziej zadziornej (choć niethrashowej) muzy - ostatnie 3 płyty, cieszy mnie powrót do dobrego grania Metalliki na Death Magnetic
czego oczekuję od obu kapel - dobrych, równych, heavy-thrashowych płyt w przyszłości
No i bardzo fajnie
Chodziło mi właśnie o więcej takich konkretów z twojej strony, bez wtrąceń o wkładkach itd., bo zwyczajnie można czasem pomyśleć, że uważasz tak, jak piszą inni, a napisałaś w sposób o wiele bardziej obiektywny niż ten prezentowany przez tych dziennikarzy itd., więc wnioskuje, że jednak trochę różnią się wasze zdania