Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 04:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Lut 26, 2009 23:13 
Sleepwalker

Cytuj:
Jakie płyty? Przecież to jest ranking utworów.

no oczywiście, a z tymi płytami to przejęzyczenie

Cytuj:
Co do oceniania, to apelowałbym bardziej, żeby nie bać się korzystać z całej tej skali, tzn wiecie, żeby nie było tak, że w ogóle nie będą pojawiać się noty niższe niż powiedzmy 6, tylko dlatego że przecież wszyscy tutaj kochamy Megadeth i żaden utwór nie zasługuje na jakąś niską czy średnio-niską ocenę.
Pamiętajcie, że jest to miara czysto Megadethowa a nie jakaś ogólna. Tak jak pisałem wcześniej - najlepiej przyjąć że 10 to najlepszy utwór Megadeth, a 1 to najgorszy (co nie musi od razu znaczyć, że jest beznadziejny bo ma 1 ). Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi

no OK, ale jakiś regulamin by się przydał

i mam nadzieję, ze na danej płycie mogą się znaleźć kawałki, które będą miały taką samą notę (np ze 3 utwory ma RIP dostaną po 10 albo po 9, a kilka innych po 7)?

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 08:46 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Anka napisał(a):
i mam nadzieję, ze na danej płycie mogą się znaleźć kawałki, które będą miały taką samą notę (np ze 3 utwory ma RIP dostaną po 10 albo po 9, a kilka innych po 7)?

No oczywiście że tak.
Będziemy lecieć wg płyt, ale to nie ma stanowić żadnego ograniczenia. Jak ktoś będzie miał ochotę, to może jednej płycie dać same 10 a innej wręcz przeciwnie ;)

No i fakt - regulamin musi byc i tutaj liczę akurat na Yer Blue ;)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 10:11 
Rattlehead

Acha!
I jestem chyba jednak bardziej za tym żeby tą czołową piątkę skrócić do czołowej trójki.

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 10:20 
Sleepwalker

Cytuj:
Acha!
I jestem chyba jednak bardziej za tym żeby tą czołową piątkę skrócić do czołowej trójki.
Acha!

czyli tej czołowej trójce miast 10 dajemy 13, 12 i 11? fajnie, można nieźle kombinować ;)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 10:42 
Rattlehead

Anna napisał(a):
czyli tej czołowej trójce miast 10 dajemy 13, 12 i 11?

PRECISELY!
(jak mawiał Doc Emmett Brown z Powrotu do przyszłości ;) :D )

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 14:51 
Head Crusher

Witamy 9-tego uczestnika.
czekamy jeszcza na Admina, który sie troche obija ostatnio ;)

Anku (moge tak sie zwracać, bo jakoś Aniu mi nie wypada :P ), z tym rozbijaniem ocen na dziesietne to byłby niezły pasztet, dobrze, że pomyśl umarł zaraz po tym jak sie narodził ;)
I powiem Wam jeszcze, że dogrywka to byłoby nie dobre rozwiazanie, z tego powodu ,ze do oceniania tych utworów już nikt by nie mógł w płyszłóści sie włączyć, a ja chciałbym by ta zabawa miała ciągłośc - teoretycznie nie umrze śmiercią naturlaną, w razie poajwienia sie nowych uczestników chętnych do zabawy ranking bedzie aktualizowany. Powiem Wam, że na forum Beatlesów z początku w zabawie brało udział...6 osób. Po 2 latach przyłączyło sie około 30 nowych uczestników (oczywiście pojedyńczo jak ktoś nowy sie pojawiał). Podobnie, choć może nie taką skale może być z w rankingu Megadeth.
Dlatego dogrywki odpadają.

Dobra, rozumiem, że wolicie faworyzować 3 utowry czyli 11, 12 i 13 punktów zamiast 5 dla naszych faworytów. OK. Niech bedzie 3. Kto za: wszyscy ;). kto przeciw - nie widze, kto sie wstrzymał -nie widze ;) Zatwierdzone :idea: Podwojne pozycje na podium mamy z głowy.

Tak wiec zasady powoli sie klarują.
Za czas jakiś napisze regulamin w całości.

bialkomat napisał(a):
Co do oceniania, to apelowałbym bardziej, żeby nie bać się korzystać z całej tej skali, tzn wiecie, żeby nie było tak, że w ogóle nie będą pojawiać się noty niższe niż powiedzmy 6, tylko dlatego że przecież wszyscy tutaj kochamy Megadeth i żaden utwór nie zasługuje na jakąś niską czy średnio-niską ocenę.
Pamiętajcie, że jest to miara czysto Megadethowa a nie jakaś ogólna. Tak jak pisałem wcześniej - najlepiej przyjąć że 10 to najlepszy utwór Megadeth, a 1 to najgorszy (co nie musi od razu znaczyć, że jest beznadziejny bo ma 1 ;)). Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi ;)

Prychylam sie do tego :idea:
Oceniajmy w całej skali 1-10. Bo jeśli np glównie 7-10 to tym samym utwory bedą miały cholernie zblizona srenią, a remisów bedzie co nie miara.
Ja bede oceniał w skali 1-10. Przy czym 1 jak mówi Bialkomat to wcale nie musi byc dno - po prostu najgorsze utwory Megi.
Sam zmienie zupełnie skale ocen od tej, którą oceniałem utwory dotychczas w recenzjach. Zresztą głupio byłoby oceniać całe Rust In Peace na 10 :roll: Bede cholernie krytyczny, i zalecam to wszyskim, skala 1-10 jest po to by z niej korzystać. :idea:

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:09 
Sleepwalker

Cytuj:
Dobra, rozumiem, że wolicie faworyzować 3 utowry czyli 11, 12 i 13 punktów zamiast 5 dla naszych faworytów. OK. Niech bedzie 3. Kto za: wszyscy . kto przeciw - nie widze, kto sie wstrzymał -nie widze Zatwierdzone Podwojne pozycje na podium mamy z głowy.

zatwierdziłeś jednogłośnie ;)

Cytuj:
Oceniajmy w całej skali 1-10. Bo jeśli np glównie 7-10 to tym samym utwory bedą miały cholernie zblizona srenią, a remisów bedzie co nie miara.
Ja bede oceniał w skali 1-10. Przy czym 1 jak mówi Bialkomat to wcale nie musi byc dno - po prostu najgorsze utwory Megi.

ale niekoniecznie na każdej płycie musi być utwór oceniony na 1? skala tyczy się ogółu (całości dyskografii, wszystkich utworów), tak?

Cytuj:
z tym rozbijaniem ocen na dziesietne to byłby niezły pasztet, dobrze, że pomyśl umarł zaraz po tym jak sie narodził

niezupełnie dziesiętne, połówkowe tylko (do 0,5), ale OK, nie ma sprawy

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:11 
Rattlehead

Anka napisał(a):
ale niekoniecznie na każdej płycie musi być utwór oceniony na 1? skala tyczy się ogółu (całości dyskografii, wszystkich utworów), tak?

No tak, podział na płyty nie ma tu nic do rzeczy.

A ja tak sobie jeszcze właśnie pomyślałem, że przy okazji tego rankingu, może się również wyłonić ranking na najlepszą płytę.
Wystarczy na koniec wyciągnąć średnią wszystkich średnich z danego albumu :)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:12 
Head Crusher

Anka napisał(a):

Pewnie, że nie musi być 1 na każdej płycie (nie wyobrażam sobie czegoś takiego przy Rust In Peace), zależy to tylko i wyłącznie od naszego widzimisie, byle by tylko te 1, 2, 3...sie pojawiały. Sami zadecydujcie ile ich bedzie i dla kogo.

Tak po cichu licze na obecnosć Nowacka w zabawie :)

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:15 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
A ja tak sobie jeszcze właśnie pomyślałem, że przy okazji tego rankingu, może się również wyłonić ranking na najlepszą płytę.
Wystarczy na koniec wyciągnąć średnią wszystkich średnich z danego albumu :)

Otóż to! Tak było przy rankingu na forum Beatlesów...dodatkowo okaże sie które kawałki Megadeth lubimy najmniej :)

Acha, nie uwzgledniamy przerywników typu Enter The Arena dobra?

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:17 
Rattlehead

A czemu nie właściwie? ;)
Czy Her Majesty też był pominięty w Beatlach? ;) :D

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:18 
Hook In Mouth

Witam!

Chętnie się przyłącze do zabawy

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:18 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Anka napisał(a):
no to od razu Ci napiszę tak: nie będzie nawet jednego utworu, który dostanie maksa po wyciągnięciu średniej ;) (wystarczy, ze znajdzie się jedna osoba, która nie postawi nawet jednego maksa ;) a jeżeli dopuscimy do notek połowkowych czyli np. 7,5/10 to od rzu śmiało moge napisać - ja będę takową osobą, która nie da nawet jednej "dyszki" ;) )

Anku, jesli tak naprawdę masz zamiar oceniać to zastanawiam się po co bierzesz udział w tym??? skoro dla Ciebie ŻADEN utwór Megadeth nie zasługuje na 10 to naprawdę nie ma sensu Twój głos...
może przenieś się do ankiety swoich naj kapel... :|

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:23 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
A czemu nie właściwie? ;)
Czy Her Majesty też był pominięty w Beatlach? ;) :D

Nie, Her Majesty BYŁ brany pod uwage, podobnie jak Dig It i Maggie Mae. To sa jednak normalne utwory, tylko, że krótkie - HM króciusieńkie ale jest melodia i tekst przecież. Nie sa to przerywniki w sensie stricto.

Natomiast Enter The Arena i I Know Jack to mało znaczące przewrywniki.
Dawn Patrol już nie, jest tekst i jakiś konkret.
Co wiekszość o tym myśli?

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
a Silent Scorn ?

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:27 
Head Crusher

Witaj Quono! Jesteś 10-ty! :D

mro-ziak napisał(a):
Anka napisał(a):
no to od razu Ci napiszę tak: nie będzie nawet jednego utworu, który dostanie maksa po wyciągnięciu średniej ;) (wystarczy, ze znajdzie się jedna osoba, która nie postawi nawet jednego maksa ;) a jeżeli dopuscimy do notek połowkowych czyli np. 7,5/10 to od rzu śmiało moge napisać - ja będę takową osobą, która nie da nawet jednej "dyszki" ;) )

Anku, jesli tak naprawdę masz zamiar oceniać to zastanawiam się po co bierzesz udział w tym??? skoro dla Ciebie ŻADEN utwór Megadeth nie zasługuje na 10 to naprawdę nie ma sensu Twój głos...

Nie, Mroziak, to tylko z początku były takie różne wstępne pogaduszki. Anek jest zmuszony nie tylko wystawić 10 najlepszym, ale równiez 11, 12 i 13 swoim 3 faworytom. To juz jest ustalone i wszystkim (mam nadzieje) jasne.

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:28 
Head Crusher

Żułek napisał(a):
a Silent Scorn ?

Zapomniałem...ja jednak bym go wrzucił. Utwór ma blisko 2 minuty i jednak wyraźny zarys (piekna melodia). Enter i Jack to komplernie byle co.

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:31 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
Yer Blue napisał(a):
Witaj Quono! Jesteś 10-ty! :D

mro-ziak napisał(a):
Anka napisał(a):

Nie, Mroziak, to tylko z początku były takie różne wstępne pogaduszki. Anek jest zmuszony nie tylko wystawić 10 najlepszym, ale równiez 11, 12 i 13 swoim 3 faworytom. To juz jest ustalone i wszystkim (mam nadzieje) jasne.

co nie zmienia faktu że gdyby nie był zmuszony do tego to by tak nie punktował..., mi się takie podejście nie podoba... :|

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:35 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Yer Blue napisał(a):
Żułek napisał(a):
a Silent Scorn ?

Zapomniałem...ja jednak bym go wrzucił. Utwór ma blisko 2 minuty i jednak wyraźny zarys (piekna melodia). Enter i Jack to komplernie byle co.

a ja wrost przeciwnie bo jesli wywalamy wszystkie przerywniki to wszystkie ;)

mro-ziak napisał(a):
co nie zmienia faktu że gdyby nie był zmuszony do tego to by tak nie punktował..., mi się takie podejście nie podoba... :|

nikt nie jest do niczego zmuszany ;) poza tym dobrze ze wezmie udział bo jestem ciekawy ocenek, no i bedzie ciekawiej tak sie pojawi nieco wiecej 1 :P

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 15:40 
Head Crusher

Mrozio, ważne by Tobie reguły odpowiadały, jak i wszystkim.
A czyichć deklaracji nie ma co sie czepaić - każdy jest inny.

Z tego co rozumiem oceniamy wszystko w tym temacie?
Ja bym proponował go jakos wyszczególnić jeśli można - by był bardziej widoczny wszystkim - móże dlatego Szczepan nie może go go zauważyć ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 185 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości