Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Śro Lis 27, 2024 03:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 09:01 
Angry Again

http://www.youtube.com/watch?v=A5SMVJUPoqg

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 09:29 
Psychotron

Miejscowość: Zagłębie Dąbrowskie
Bardzo słaby kawałek, wokalnie to totalna kaszana. Mustaine już chyba nie potrafi zaśpiewać szybciej. :x Ostatnie dwa albumy mimo wszystko brzmią podobnie i chyba będzie tak nadal. Podobny zabieg stosuje Kreator od udanego "Violent Revolution".

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 09:34 
Angry Again

System nie brzmiał aż tak podobnie do UA. Ale Endgame będzie podobnie brzmiał do UA.

Poza tym nie wiem dlaczego sądzicie, że kawałek słaby. Bardzo dobry na singiel i ewentualnie teledysk. Płyta i tak będzie bardziej urozmaicona. Podobnie było ze Sleepem i sądze, że podobnie będzie tutaj, wyluzujcie.

Moim zdaniem wokal to akurat bardzo mocna strona utworu, od dawna nie śpiewał tak agresywnie. Najsłabszy punkt to solo Chrisa, wiedziałem, że ten mięśniak może spieprzyć album :P Mam nadzieję że w innych kawałkach będzie więcej Dave'a.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 09:57 
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Jeśli tak ma brzmieć finalna wersja tego kawałka to jestem zawiedziony produkcją, to ma brzmi jak SFSG...SW

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 10:14 
Psychotron

MegaMSG napisał(a):
Poza tym nie wiem dlaczego sądzicie, że kawałek słaby. Bardzo dobry na singiel i ewentualnie teledysk. Płyta i tak będzie bardziej urozmaicona. Podobnie było ze Sleepem i sądze, że podobnie będzie tutaj, wyluzujcie.

Moim zdaniem wokal to akurat bardzo mocna strona utworu, od dawna nie śpiewał tak agresywnie. Najsłabszy punkt to solo Chrisa,

Dla mnie brzmi jak połączenie Kick the Chair ze Sleepwalkerem, niestety nieudane.
Co do agresji wokalu to bym się kłócił. Mi tu bardziej pasuje porównanie do próbującego mówić gościa z problemami gastrycznymi. Solo, tu się zgadzam, cienizna. Jedyne co jest względnie agresywne to perkusja, która w większości kawałka mi odpowiada.
Ogólnie wałek męczący podobnie jak kilka numerów z ostatnich płyt.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 10:19 
ten kawalek jak dla mnie sie poki co dzieli na kilka poszczegolnych etapow :
1) na początku ostra thrashowa młócka, bardzo fajny riff, miodzio! To czego oczekuje po endgame
2) po póltorej minuty juz lepiej by Rudy zrobil jakby może zakonczyl kawalek :mrgreen: chujowe cedzone przez zęby wersy. Riff też bez rewelacji
3) po drugiej minucie nieco lepiej, do czasu aż mnie wchodzi mustang z wokalizami, potem już słabiutko
4) no i na koniec solo Chrisa, które jest po prostu, przykro mowic ale taka prawda, nędzne i ponizej jego mozliwosci.

Ale ogolnie kawałek w porządku dużo lepszy niż cokolwiek co było na UA(IMO) wiec jestem dobrej mysli :D
choc musze przyznac racje ze brzmi bardzo podobnie jak poprzedni album.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 10:34 
Angry Again

Ogólnie wysoko oceniam UA i wg mnie kawałek jest lepszy niż większość z UA. Porównanie tego jako połączenie Sleepwalkera i Kick The Chair jest raczej mało wiarygodne :P Mało tutaj podobieńst, z początku lekko perkusja ala Kick The Chair. Więcej mi tutaj przypomina Wake up Dead.

A moim zdaniem Chrisa na więcej raczej nie stać :) Szkoda że Glen odszedł, dojebał by solo nie z tej ziemi, a tak niesmak pozostaje...

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 10:55 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Daruje se słuchanie z youtuba, poczekam aż bedzie do sciagnięcia.

Jako że słuchałem tamte stare wersje kilka razy to dochodze do takich rzeczy:

- podejrzewam że brzmi tak samo lub bardzo podobnie do ostatnich 2 płyt co mnie martwi bo wcześniej każda płyta brzmiała inaczej i mi tego brakuje, czytając was wyglada na to ze mam racje :roll:

- sam kawałek bym porównał raczej do skrzyżowania Sleepwalkera z BTU, w dodatku nieudane :roll:

- utwór jest nudny jak flaki z olejem, dopiero po 2 drugiej minucie wchodzi fajny mocny riff z którym powinni coś zrobić i jakoś rozkręcić ten kawałek, zamiast tego znowu się pojawia rudy ze słabym refrenem i kawałek siada, na koniec solo chrisa ni w dupe ni w oko

Ogólnie mam wrażenie ze to jakiś niedokończony odrzut z UA :roll:

Też usłyszałem echa SF ale akurat dla mnie to nie zarzut bo lubie brzmienie tej płyty.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 11:39 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Jak już gdzieś wcześniej napisałem - kawałek robi się całkiem fajny bo drugim refrenie. Chociaż mogli to bardziej pociągnąć, jakoś rozwinąć...

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 13:19 
Hook In Mouth
Awatar użytkownika

Chyba największą wadą tego numeru jest wokal Dave'a. Lecho najlepiej to określił jako:
Cytuj:
chujowe cedzone przez zęby wersy.

Pod tym stwierdzeniem podpisuję się obiema rękami :mrgreen: Pozostaje czekać do 17, bo jakość z youtube pozostawia wiele do życzenia.

Image

Image

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 15:00 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
http://www.youtube.com/watch?v=BohJHfPlHnY&annotation_id=annotation_842905&feature=iv
Tu jest w lepszej jakości.
+ tekst

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 15:22 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Dobry (taki 7/10), typowo koncertowy kawałek w old-schoolowym stylu. Nie wiem czemu z Was tacy straszni narzekacze? :o Chyba jako jedyni macie takie obiekcje względem tego kawałka... Wystarczy poczytać komentarze na YouTube - przytłaczającej większości ludzi się ten utwór podoba ;-)

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 15:33 
Moderator
Awatar użytkownika

Od 1:37 jest dosyć fajnie, ale początek to Sleepwalker. Ogólne wrażenia - rozczarowanie. Przynajmniej prace obroniłem ;)

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 15:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

kawałek można już ściagać z http://www.roadrunnerrecords.com/headcrusher/

wlaśnie go sobie słucham i wszystkie moje obawy sie potwierdziły

najlepszy moment jest między 2:00 a 2:30 minutą

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 16:03 
Angry Again

Tak tak, jesteś bardzo tróóó :P I tak jest lepszy niż cokolwiek z Dick Magnetic, i to mi starczy.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 16:10 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

mam pytanie

skąd wiadomo że to solo gra akurat Chris ?

mateusz napisał(a):
Od 1:37 jest dosyć fajnie, ale początek to Sleepwalker. Ogólne wrażenia - rozczarowanie. Przynajmniej prace obroniłem ;)

u mnie nieco inaczej ;) do 1:37 jest całkiem znośnie, potem do 2 minuty jest kiszka, następne 30 sekund to fajny riff który zmarnowali, potem wchodzi beznadziejny wokal oraz bezpłciowe solo

DM wciąga Head Crushera nosem :P

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 16:15 
Psychotron

MegaMSG napisał(a):
I tak jest lepszy niż cokolwiek z Dick Magnetic, i to mi starczy.

Żułek napisał(a):
DM wciąga Head Crushera nosem :P

Porównywanie tych kapel w sytuacji, kiedy po debiutach grali praktycznie inną muzę jest cholernie męczące.

A wracając do HeadCrusher to kawałek wydaje mi się być jakoś cholernie nieskładny. Brzmi jak połączone sample kilku kawałków jakie czasem wychodzą w filmikach promocyjnych przed wydaniem płyty. Nie mówię, że jest zły. Oceniłbym na 5-6 w megadethowej skali.

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 16:19 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

deceiver napisał(a):
Porównywanie tych kapel w sytuacji, kiedy po debiutach grali praktycznie inną muzę jest cholernie męczące.

nie chodziło mi o porównywanie, po prostu DM bardziej mi sie podoba ;)

Cytuj:
A wracając do HeadCrusher

Head Crusher ;) 2 słowa ;) potwierdzone oficialnie ;)

Cytuj:
Nie mówię, że jest zły. Oceniłbym na 5-6 w megadethowej skali.

trzeba przesłuchać milion razy i przywyknąć, póki co nie oceniam, jest zdecydowanie za wcześnie

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 16:35 
Angry Again

To że solo gra Chris to wiadomo stąd że było widać na live. A jeszcze jedno, to na początku to Dave gra. I oczywiście jest zajebiście. To na końcu Chris i jest słabo. Jeff miał lepsze :D

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 17:19 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
kusi mnie cholernie żeby ściągnąć ten kawałek ale chyba jednak poczekam z nim aż wyjdzie płyta. Z jednej strony to dobrze, że Head Crusher nie zbiera zbyt pozytywnych opinii. Zwykle bywa tak, że dobry materiał jest doceniany dopiero po czasie ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 530 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość