no dobra czas sie rozprawic z tą płytką bo troszke zalegam
Last Rites/Loved To Death - interko dosyc ciekawe, a potem wkurwiony Dave czyli to co tygryski lubią najbardziej
w sumie kawałek jest średni, riff średni na 1 kopyto, na + zasługują głównie solówki oraz wokal
tytułowy czyli
Killing Is My Business...and Business Is Good! - zaczyna sie raczej smętnie aby za chwile sie rozpędzić, znowu atakuje rudzielec wokalem, kawałek jest nieco słabszy od poprzednika ale nieszkodzi bo najlepsze dopiero przed nami
Skull Beneath The Skin - no i tutaj zaczyna sie geniusz Dave`a
, riff po prostu miazga, tępo dosyc srednie ale to tylko na + za klimacik, jak rudy krzyczy "HELP MEEEEEEEEEE" jest zajebisty basik w tle
solówki swietne chociaż ta środkowa jakaś taka niemrawa
These Boots - czyli Megadeth na wesoło
orginalnej wersji nie słyszałem i nawet nie chce słyszeć ale ten cover jest genialny, najlepszy zaraz po Anarchy
co prawda cały potenciał słychać dopiero na remasterze ale to i tak jeden z jaśniejszych punktów tego albumu
przede wszystkim swietnie zaśpiewany szkoda tylko ze na remasterze zagłuszyli przekleństwa
sola po prostu genialne, Poland sie popisał
Rattlehead - czyli kop miedzy oczy
swietny kawałek, koncertowy killer, tutaj niestety produkcyjnie kuleje, brak mu mocy którą ma dopiero na remasterze
no cóż mimo tego nadal świetnie sie go słucha, po prostu utwór zabija
Chosen Ones - czyli popis Juniora na basie gdzie zagrał swietne solo
w sumie kawałek sredni, na dobre rozkręca sie dopiero od solówki rudego bo poczatek troche nudny
Looking Down The Cross - no widze ze jest to dla wielu osób kawałek nr. 1 na płycie, no ja tak akurat nie uważam
co nie zmiania faktu ze jest jednym z lepszych
ciekawie sie zaczyna, fajne interko, potem wchodzi rudy, wolno śpiewa tekst, potem OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO i nuda aż do 3 minuty
dopiero ostatnie 2 są genialne i szkoda że całość taka nie jest
ale jak pisałem wczesniej jest to i tak jeden z lepszych kawałków
The Mechanix - no cóż tutaj nie ma w sumie co pisać bo inni wszystko napisali, lubie nawet bardzo chociaż tekst jest pedalski
ważne ze jest szybko i do przodu chociaż do pewnego kawałka z Kill`em All nie ma startu
podsumowanie w sumie napisałem na poczatku tego tematu wiec jak ktoś nie pamieta to niech se przeczyta z poczatku