Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 11:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Ulubiony album?
Metal Magic (1983) 0%  0%  [ 0 ]
Projects in the Jungle (1984) 0%  0%  [ 0 ]
I Am the Night (1985) 0%  0%  [ 0 ]
Power metal (1988) 0%  0%  [ 0 ]
Cowboys from Hell (1990) 61%  61%  [ 25 ]
Vulgar Display of Power (1992) 27%  27%  [ 11 ]
Far Beyond Driven (1994) 2%  2%  [ 1 ]
The Great Southern Trendkill (1996) 7%  7%  [ 3 ]
Reinventing the Steel (2000) 2%  2%  [ 1 ]
Razem głosów : 41
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Pantera
PostWysłany: Śro Cze 03, 2009 20:52 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Pantere lubię i Dimebaga bardzo cenię ale mimo wszystko uważam, że Dime i Megadeth to zupełnie nie ten klimat. Zwyczajnie do siebie nie pasują. Oprócz świetnych umiejętności trzeba jeszcze czuć muzykę. Jednak Dime to całkiem inny klimat. Bardzo dobrze, że sie nie porozumieli.

Co do samej Pantery. Ja najbardziej lubię Cowboys From Hell :D wspaniały album. Reszta późniejszych tez mi bardzo odpowiada. Ale Pantera nigdy nie była u mnie wysoko w czołówce. Zawsze chętnie posłucham i cenię ale nie jaram sie bardzo nimi.
Zdecydowanie bardziej wolę Down. Dużo bardziej dojrzały Phil i lepsza - moim zdaniem - muzyka.

PostWysłany: Śro Cze 03, 2009 21:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
znalazłem w necie recke ostatniej płyty Pantery i rozjebało to:

Cytuj:
Reinventing the Steel is Pantera's fifth post-glam/half-thrash/groove/whatever-the-fuck-you-wanna-call-it album.

:lol: :lol: :lol:

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 06:45 
Angry Again

Rabbit napisał(a):
Maciej napisał(a):
Pantere lubię i Dimebaga bardzo cenię ale mimo wszystko uważam, że Dime i Megadeth to zupełnie nie ten klimat. Zwyczajnie do siebie nie pasują. Oprócz świetnych umiejętności trzeba jeszcze czuć muzykę. Jednak Dime to całkiem inny klimat. Bardzo dobrze, że sie nie porozumieli.

Co do samej Pantery. Ja najbardziej lubię Cowboys From Hell :D wspaniały album. Reszta późniejszych tez mi bardzo odpowiada. Ale Pantera nigdy nie była u mnie wysoko w czołówce. Zawsze chętnie posłucham i cenię ale nie jaram sie bardzo nimi.
Zdecydowanie bardziej wolę Down. Dużo bardziej dojrzały Phil i lepsza - moim zdaniem - muzyka.

Co to za southernmetalowiec, ktory tylko "lubi" Pantere? :P

Hehe, z southernmetalowych/rockowych bandów Pantera jest najlepsza :P Potem Hellyeah, a Down? Jak dla mnie porażka...Phil nigdy już nie będzie tak samo brutalny i agresywny jak za czasów Cowboys i Vulgara, wtedy to był najlepszy wokalista wszechczasów, teraz się wypalił.

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 10:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
to był najlepszy wokalista wszechczasów, teraz się wypalił.

nie wypalił tylko poszedł w inne klimaty w których sie odnalazł, widocznie darcie ryja go znudziło ;) chociaż mógłby sie znowu porzadnie wydrzec, coś jak na Trendkill :mrgreen:

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 11:48 
Angry Again

E no wyluzujcie. Jego "czysty" wokal w tamtych czasach także rządził. W sumie Cementary Gates live z 92 to coś piknego. A już z późniejszych lat ten kawałek nie ma tej drapieźności ;) Szkoda.

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 11:55 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

MegaMSG napisał(a):
E no wyluzujcie. Jego "czysty" wokal w tamtych czasach także rządził. W sumie Cementary Gates live z 92 to coś piknego. A już z późniejszych lat ten kawałek nie ma tej drapieźności ;) Szkoda.

w tym kawałku wogule nie ma drapieżności :)

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 13:13 
Angry Again

No comment...
Widocznie mamy inne pojęcie drapieżności :P

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 13:36 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

ten kawałek można nazwać klimatycznym, sennym ale nie drapieżnym :P
jak taka ballada moze byc drapieżna ? :P

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 13:38 
Psychotron
Awatar użytkownika

Refren jest drapiezny. ;)

PostWysłany: Pią Cze 19, 2009 12:55 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=E5coRmYY ... annel_page

:lol:

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 12:48 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Po tym jak Żułek pytał mnie o Trendkill postanowiłem odświeżyć sobie całą dyskografie Pantery i muszę przyznać, że Trendkill podchodzi mi zdecydowanie najmniej ze wszystkich płyt :P wolniejsze numery są bardzo spoko ale taka sieka jak tytułowy The Great Southern Trendkill to nie dla mnie. Nie odnajduję się w takim klimacie. Ale mogę powiedzieć, że właśnie odkrywam Panterę na nowo bo nie mogę się odkleić od tej muzy :D

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 12:51 
Psychotron
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
Po tym jak Żułek pytał mnie o Trendkill postanowiłem odświeżyć sobie całą dyskografie Pantery i muszę przyznać, że Trendkill podchodzi mi zdecydowanie najmniej ze wszystkich płyt :P wolniejsze numery są bardzo spoko ale taka sieka jak tytułowy The Great Southern Trendkill to nie dla mnie. Nie odnajduję się w takim klimacie. Ale mogę powiedzieć, że właśnie odkrywam Panterę na nowo bo nie mogę się odkleić od tej muzy :D

Jesli chodzi o mnie to z plyt od CFH najmniej mi podchodzi Far Beyond Driven, chociaz i tak jest to dobra plyta. A co sadzisz o ich plytach sprzed CFH? Moim zdaniem Power Metal to co najmniej dobra plyta (lepsza od FBD, moze nawet i od Trendkilla i Reinventing ;) ).

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 12:58 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Far Beyond Driven to zajebista płyta. U mnie druga zaraz po CFH. Becoming czy 5 Minutes Alone to przecież kilery :) Power Metal podoba mi się ale nie jest to jakaś rewelacja. Ale płytka bardzo przyjemna.
A płyty przed Philem jakoś średnio do mnie trafiają. Próbowałem się do nich przekonać już kilkakrotnie ale niestety zupełnie do mnie nie przemawiają. Także dla mnie prawdziwa Pantera zaczęła się wraz z przybyciem Anselmo ;) :)

PostWysłany: Sob Cze 20, 2009 17:49 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):
muszę przyznać, że Trendkill podchodzi mi zdecydowanie najmniej ze wszystkich płyt :P wolniejsze numery są bardzo spoko ale taka sieka jak tytułowy The Great Southern Trendkill to nie dla mnie. Nie odnajduję się w takim klimacie.

hehe a dla mnie zarówno wolne kawałki jak i killery pokroju tytułowego są zajebiste :mrgreen:

dlatego cholernie sie zawiodłem na ich ostatniej płycie :roll:

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 16:27 
Head Crusher
Awatar użytkownika

A obejrzał ktoś z was dokument Pantera: Behind the music? ja właśnie to ściągnąłem ale niestety nie ma napisów i znowu będę musiał to oglądać po angielsku tak jak behind the music o Megadeth. Ale trudno.
Jeśli ktoś obejrzał to niech się podzieli wrażeniami czy warto :)

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 16:31 
Black Swan
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wawa
Rabbit napisał(a):
Żułek napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=E5coRmYYAlY&feature=channel_page

Hehe widzialem to. Raczej fake. :P

Właśnie raczej nie fake. Wyraźnie widać, że zarówno pani Madonna jak i jej gitarzynka graja dokładnie riff z New Levelu. Poza tym czemu Madonna miałaby się nie pobawić przez pare sekund w Dimebaga ?

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 16:37 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Yurmaster napisał(a):
Rabbit napisał(a):
Żułek napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=E5coRmYYAlY&feature=channel_page

Hehe widzialem to. Raczej fake. :P

Właśnie raczej nie fake. Wyraźnie widać, że zarówno pani Madonna jak i jej gitarzynka graja dokładnie riff z New Levelu. Poza tym czemu Madonna miałaby się nie pobawić przez pare sekund w Dimebaga ?

cieżko powiedziec, trza by sie było spytać Madonny ;) ale raczej fake wg mnie jednak :)

Maciej napisał(a):
A obejrzał ktoś z was dokument Pantera: Behind the music? ja właśnie to ściągnąłem ale niestety nie ma napisów i znowu będę musiał to oglądać po angielsku tak jak behind the music o Megadeth. Ale trudno.

dokumenty Pantery nie widziałem, wogule te Behind The Music to porażka jest
ale napisy do Megadeth akurat są napewno, wiem bo dali z napisali kiedyś na VH1 :)

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 16:42 
Head Crusher
Awatar użytkownika

napi project mi napisów do Megadeth nie znalazło ale i tak już dawno to obejrzałem więc nie są mi teraz potrzebne. Faktycznie nie był to najlepszy dokument. Mimo to fajnie było posłuchać sobie wypowiedzi chłopaków.

A jeszcze co do Madonny. Można było oczywiście dopasować tam muzykę i jakoś wkleić ale wyraźnie widać, że progi łapała prawidłowo do tego kawałka :)

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 17:13 
Psychotron
Awatar użytkownika

Maciej napisał(a):

Mam i od czasu do czasu sobie obejrze. Warto. ;)

PostWysłany: Nie Cze 21, 2009 20:11 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
ostatnio sprawdziłam na jutubie jak wygladaja chłopaki z pantery(mimo ze zaczelam ich słuchac jakies 7 lat temu xD dziecieciem bedac:) ) i zakochałam sie w wokaliscie xD jak on sie zwie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość