Jako, że od pewnego czasu i tak sam to robię, postanowiłem się podzielić. Planuję w tym roku zobaczyć Rudzielca i ekipę więcej razy niż tylko w Łodzi. Patrząc na daty takie koncerty są atrakcyjne:
28.06 - Kolonia. Atrakcyjność tego koncertu podbija fakt, że do Kolonii lata Ryan Air. Obecnie bilety w dwie strony kosztują zaledwie 120zł(Warszawa<->Kolonia). Minusem fakt, że samolot przylatuje o 22:00, wiec w Kolonii trzeba wziąć 1 nocleg więcej. Koncert kosztuje 40 euro. Dodatkowo, jeśli ktoś akurat przy kasie(nie wiem czy akurat ja
) . Można pokusić się na koncert dzień później we Frankfurcie. Tutaj koszt to przejazd Kolonia->Frankfurt, nocleg i wylot dzień później z Frankfurtu do Katowic za 65zł.
Druga opcja to na południe od Polski. Na Wegrzech mamy festiwal Rockmarahton, gdzie za tydzień festiwalu kosztuje 200zł. Jeśli kogoś nie interesuje cały festiwal, można polecieć dzień wcześniej do Budapesztu i stamtad udać się na 3 dni festiwalu(poza Megadeth można załapać się wtedy na Amon Amarth, Airbourne, Sonate Arctice, Epice czy Moby Dicka) i a) wrócić do Polski samolotem(200zł) lub Polskimbusem(z wyprzedzeniem pewnie 30-50zł) lub b) wykorzystać trzecią opcję.
Trzecia opcja to festiwal na wschodzie Czech, w Vizovicach. Megadeth, Slayer, Amon Amarth, Apocalyptica, Primal Fear, Testament czy Airbourne w cenie niższej(60 euro) niż łódzki Megadeth z Kornem. Trwa w dniach 14-17 lipca wiec pokrywa się z Rock Marathonem(09-16), ale Megadeth na Marathonie gra 15, a w Czechach 17
. A z Budapesztu do Vizovic jest naprawdę blisko.
Wrzucam to, bo i tak opracowałem sobie sam, a może komuś się przyda
.