Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Maj 04, 2025 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Sie 21, 2014 23:32 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Nie zgodzę się tutaj. Album Annihilator jest świetny, ale nie może dorównywać Far Beyond Driven. To moim zdaniem najlepszy materiał Pantery. Jest bardzo równy i nie trzeba przewijać kawałków. Nie żeby w Neverlandzie trzeba było, ale i tak Pantera w tej walce wygrywa. Piękny, dojrzał i bezkompromisowy krążek. Cover Caravan nie jest jedynym hiciorkiem. Album wali po ryju od samego włączenia. Strenght Beyond Strenght z niesamowitym groove riffem w połowie, a potem Beckoming. Chwila wytchnienia dopiero następuje przy Good Friends (kojarzy mi się z Dawn Patrol), jednak nie na długo. Album potem do końca leci różnorodnymi, pomysłowymi kompozycjami. Vinnie Paul udowodnił, że należy do czołówki double bassowym bębniarzy. Małe arcydzieło. Wyrobiona, dojrzała Pantera, czyli to, co misie lubią najbardziej. Głos na FBD.

Cover Planet Caravan świetny swoją drogą. Szczególnie dobrze brzmi na bootlegach. Na live z Philipem H. jest również poprawnie, ale wiadomo, że wokal nie ten. Do tego uderzanie w tomy. To powinno być karalne. Vinnie live to lepiej przemyślał i grał na talerzach. Tak czy siak jako otwieracz koncertowy jest doskonały (tak jak i na zakończenie albumu).
________
Kurna już krew mnie zalała, bo forum się skończyło i myślałem, że moja wiadomość przepadła. Uff...

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 02:53 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
ale wiesz że ten post powinien być w temacie o Panterze ? ;)
swoją drogą też o tej płycie kiedyś coś napisałem (raczej przeciwieństwo twojego posta) tylko że nie pamiętam gdzie Image w sumie szkoda gadać ;)

Marko napisał(a):
Jimmy0555 napisał(a):

Dodatkowo prośba dla modów. Czy mógłby powstać drugi temat, w którym by były przenoszone archiwalne bitwy? Po co ma się robić brzydko mówiąc burdel? ;)

Jutro po pracy, a pewniej w sobotę rano się tym zajmę, dzisiaj już nie mam niestety sił po robocie...

zrób tak jak było poprzednio, bedzie idealnie, tutaj już rzeczywiście jest za dużo stron

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 06:09 
Angry Again
Awatar użytkownika

Annihilator bo to jest klasyka i arcydzieło, a Pantera? Ot, takie solidna młócka.

Image

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 09:42 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Wiem, że to jest o Panterze, a napisałem to tutaj, żeby uzasadnić swój głos. Możesz poszukać swoich wypocin, z chęcią podyskutuję ;)

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 11:18 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
głosuję na Annihilator.
Uwielbiam ten album

Far Beyond Driven nigdy specjalnie mnie nie porwał. Cover BS jest świetny, ale to za mało by ten album wygrał z Never, Neverland:)

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 12:07 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
2. SITA. Ozzy solowo jakoś nigdy mi nie leżał (takie trochę cięższe radyjkowe granie ;) ), na tej płycie w sumie tylko tytułowy mi robi dobrze. No a SITA, wiadomo, jeden z lepszych Slayerów.

3. Pantera. Annihilator lubię, ale tak od czasu do czasu, a tak to nie rozumiem tych Waszych ochów i achów. Już sam wokal z Anselmo nie ma żadnych szans. Po odsłuchaniu zostaje w głowie tylko "Fun Palace", a u Pantery 3/4 płyty. Nie ma o czym mówić. ;)

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 13:08 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Głos na Far Beyond Driven, mimo że zdecydowanie wolę Trendkill z repertuaru Pantery.

Becoming, 5 Minutes Alone, I'm Broken to świetne kawałki, do tego cover Planet Caravan.

Annihilator może i klasyka, ale mnie jakoś nie przekonuje. Co nie zmienia faktu, że i Watersowi parę utworów się udało.

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 20:27 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
2. Głos na jedną z najlepszych płyt Slayera, a co do No More Tears, to jak słusznie zauważył YB - mocno przereklamowana płyta

3. Never, Neverland to solidne rzemiosło, ale do Far Beyond Driver mam ogromny sentyment. Głos na Panterę.

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 20:41 
Droogie

Głos na Annihilator. Wielbię ich 2 pierwsze płyty, zaś Pantera mnie nie porywa.

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 21:04 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

1/16

Bitwa nr.4

Image VS Image
Acid Drinkers - Infernal Connection VS Mercyful Fate - In The Shadows

Bitwa nr. 1 zakończona Metallica - Black Album VS Pantera - The Great Southern Trendkill 10-2
Bitwa nr. 2 zakończona Slayer - Seasons In The Abyss VS Ozzy - No More Tears 10-3
Bitwa nr. 3 aktualna Pantera - Far Beyond Driven VS Annihilator - Never, Neverland 5-5

Proszę uzasadniać opinie!

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 21:05 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Tutaj nie mam wątpliwości, zdecydowanie Acidzi i ich najbardziej czadowy album.

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 21:15 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Bitwa nr 4 to zdecydowanie głos na Infernal Connection . Jak nigdy nie pamiętam pierwszego kawałka na tym albumie, tak już od Anybody Home??!! zaczyna się dla mnie przyjemność słuchania tego albumu . Do tego świetny Konsument na koniec.

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 21:27 
Angry Again
Awatar użytkownika

I co z tym Konsumentem? Płyta Acidów zdecydowanie świetna, ale trafia na genialny Mercyful. Zdecydowanie najlepszy po powrocie. Klimat tego albumu jest cudowny i genialne brzmi.
Mercyful Fate

Image

PostWysłany: Pią Sie 22, 2014 21:52 
The Disintegrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ligota
3. Przesłuchałem Annihilator i bardzo dobra muzyka. Jednakże w moim prywatnym rachunku Pantera wygrywa. Dłużej znam i wielbię Far Beyond Driven i na niego idzie głos. Jest moc i o to chodzi :)
głos na Panterę!

4. Za Mercyful Fate nigdy się nie mogłem zabrać. Nie podoba mi się. A trafia na genialny album Acidów. Istna klasyka!
głos na Acid Drinkers!

:)

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 03:30 
Warhorse

To i ja się przyłączę do zabawy :)

Zapoznałem się z Never, Neverland właśnie dzięki bitwie i zbyt duże wrażenie na mnie zrobił bym mógł zagłosować na (również dobrą) płytę Pantery. Na FBD sa bardzo dobre utwory, jednak do miażdżącego Fun Palace żaden niestety nie dorasta, głos na Annihilator!

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 09:47 
Droogie

zdecydowanie Mercyful Fate - genialna kapela, Acid w tym starciu tylko niezły

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 16:26 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Infernal Connection to chyba najlepsza płyta Acidów i uwielbiam ją, jednak to trochę za mało na Kinga i spółkę. Mercyful Fate to klasa sama w sobie, także po reaktywacji. Głos na In The Shadows.

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 16:42 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
nie lubie wyjca ;) głos na Acidów

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 17:07 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
4. Acid. W tym pojedynku Mercyful wygrywa tylko w solówkach. ;)

PostWysłany: Sob Sie 23, 2014 21:06 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

1/16

Bitwa nr.5

Image VS Image
Iron Maiden - Fear Of The Dark VS Vader - The Ultimate Incantation

Bitwa nr. 1 zakończona Metallica - Black Album VS Pantera - The Great Southern Trendkill 10-2
Bitwa nr. 2 zakończona Slayer - Seasons In The Abyss VS Ozzy - No More Tears 10-3
Bitwa nr. 3 zakończona Pantera - Far Beyond Driven VS Annihilator - Never, Neverland 6-6 [Remis]
Bitwa nr. 4 aktualna Acid Drinkers - Infernal Connection VS Mercyful Fate - In The Shadows 5-3

Proszę uzasadniać opinie!

Pierwsza bitwa z serii Mayhem VS Tool :)

Ostatnio edytowany przez Jimmy0555, Sob Sie 23, 2014 21:33, edytowano w sumie 1 raz

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości