Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 08:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 07:19 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Miejscowość: Hangar 18
Bitwy będą wyglądały tak jak w poprzedniej edycji, z tym, że pojawią się ok. 22:00. Przed bitwą czekają nas jednak eliminacje, bo listy są tak różnorodne, że wszystko się nie mieści.
EDIT: Powiadomcie o wszelkich zmianach jakie wykonujecie w swojej liście, bo ja już powoli zaczynam podliczać.

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 10:39 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Coś mi się wydaje, że ani CTE ani Youthanasi w bitwach nie uświadczymy :/

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:02 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Ciekawe, czy wgl. RiP się załapie :p

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:09 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
khomaniac napisał(a):

Myślę, że właśnie to było odgórnie zamierzone niestety... ;)

Dlatego zgadzam się z YB - wydaje mi się tego typu zabawy, zestawienia czy inne rankingi popularności powinny odzwierciedlać (przynajmniej w przybliżeniu) pewien stan faktyczny, a nie prezentować jakieś spreparowane, uszyte na miarę wyniki.

W poprzdniej edycji nieraz miałem wrażenie, że co nietkórzy celowo głosują w pojedynkach przeciwko pewniakom, nie dlatego że jest to zgodne z ich własnym gustem, tylko właśnie po to, żeby było ciekawie, byle oryginalniej, byle nikt z Big4... A Megadeth to już broń Boże!

Poza tym w latach 90. jaka tam była dominacja BIG4? Przynajmniej w porównaniu do 80. - żadna. OK, jest taki RIP czy nawet CTE, ale Black Album nijak może się rownać z każdym innym albumem Mety wydanym w poprzedniej dekadzie. Slayer czy Athrax też nie mają tutaj swoich najsilniejszych przedstawicieli. A za to jakaż liczna i silna konkurencja! Dlatego wlaśnie nie do końca rozumiem tych sankcji.

To ja mam propozycję: to może umówmy się teraz, że wszyscy będziemy głosowac na Аспид - "Кровоизлияние". Wtedy dopiero będzie ciekawie, niech wszyscy widzą jacy jesteśmy open-minded ;)

Ostatnio edytowany przez bialkomat, Czw Sie 07, 2014 12:22, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:20 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
Jimmy0555 napisał(a):
Przed bitwą czekają nas jednak eliminacje, bo listy są tak różnorodne, że wszystko się nie mieści.

a nie możesz sam ich wylosować jak ja to zrobiłem ? było szybciej ;)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:24 
Rattlehead

A skąd mamy pewność, że losowanie było (i będzie) uczciwe? ;)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:46 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

A skąd mamy pewność, że bitwy nie będą (i były) ustawione? :)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:48 
Rattlehead

Też prawda ;) Tylko że na to kto ten pojedynek zwycięży mamy już jakiś wpływ, a na to kto się ostatecznie w ogóle znajdzie w rozgrywce już nie (mówię oczywiście o tych "barażowych" pozycjach) ;)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:54 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
W poprzdniej edycji nieraz miałem wrażenie, że co nietkórzy celowo głosują w pojedynkach przeciwko pewniakom, nie dlatego że jest to zgodne z ich własnym gustem, tylko właśnie po to, żeby było ciekawie, byle oryginalniej, byle nikt z Big4... A Megadeth to już broń Boże!

biorąc pod uwage że 8/10 z pierwszej 10 to było BIG4 w tym 2 płyty Megadeth bym polemizował ;)

bialkomat napisał(a):
A skąd mamy pewność, że losowanie było (i będzie) uczciwe? ;)

bo ja tak mówie :P

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 12:57 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
bialkomat napisał(a):
To ja mam propozycję: to może umówmy się teraz, że wszyscy będziemy głosowac na Аспид - "Кровоизлияние". Wtedy dopiero będzie ciekawie, niech wszyscy widzą jacy jesteśmy open-minded ;)

Piękna ironia. Jednak nie chodziło mi o to, że chciałem pokazać jaki jestem open - minded. Ta płyta jest naprawdę rewelacyjna, i nie ważne że to po rosyjsku, dlatego ją tu dałem.

Natomiast Jimmy, zmieniam jednak Diabolus in Musica na Seasons in the Abyss.

I po prawdzie wolałem dać więcej Big 4 no ale cóż, zasady to zasady.

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 13:11 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
khomaniac napisał(a):

Myślę, że właśnie to było odgórnie zamierzone niestety... ;)

Dlatego zgadzam się z YB - wydaje mi się tego typu zabawy, zestawienia czy inne rankingi popularności powinny odzwierciedlać (przynajmniej w przybliżeniu) pewien stan faktyczny, a nie prezentować jakieś spreparowane, uszyte na miarę wyniki.

Jeśli do zabawy nie wejdzie CTE to dla mnie będzie to śmieszne. Zastosowałbym wręcz coś odwrotnego - RIP, CTE oraz Y powinny wejść bez przedbiegów. Są to (obiektywnie) 3 klasyki metalu i wiadomo, że normalnie by weszły. A tak sam musiałem wywalić CTE. O RIP akurat sie nie martwie.

bialkomat napisał(a):
Poza tym w latach 90. jaka tam była dominacja BIG4? Przynajmniej w porównaniu do 80. - żadna. OK, jest taki RIP czy nawet CTE, ale Black Album nijak może się rownać z każdym innym albumem Mety wydanym w poprzedniej dekadzie.

Jeśli odrzucisz jako werdykt własny gust to zdecydowanie może. To samo Slayer. SITA to klasyk na równi z największymi, Diabolus też z tego co widać cieszy się uznaniem. A Mega w latach 90-tych przebiła poprzednią dekadę bez problemu.
Ale oczywiscie żadnej wielkiej dominacji BIG4 nie widzę, oprócz Mega.

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 14:55 
Rattlehead

Żułek napisał(a):
biorąc pod uwage że 8/10 z pierwszej 10 to było BIG4 w tym 2 płyty Megadeth bym polemizował ;)

Dlatego właśnie napisałem "co niektórzy" a nie że większość ;)
Thunder napisał(a):
Piękna ironia. Jednak nie chodziło mi o to, że chciałem pokazać jaki jestem open - minded. Ta płyta jest naprawdę rewelacyjna, i nie ważne że to po rosyjsku, dlatego ją tu dałem.

Nie nie, Thunder, absolutnie nie odbieraj tego personalnie, to nie miał być żaden przytyk w Twoim kierunku, a nic w tym stylu. Wierzę oczywiście, że Twój wybór był szczery, ale nie o to tu chodziło. Po prostu "użyłem" tej płyty, aby podkreślić bezsensowność argumentu pt."grunt aby było ciekawie"

Yer Blue napisał(a):
Zastosowałbym wręcz coś odwrotnego - RIP, CTE oraz Y powinny wejść bez przedbiegów.

To może byłaby i lekka przesada, aczkolwiek uważam, że właśnie dużo ciekawiej by było gdyby taki CTE cz Y trafił na jakiegoś mocnego, godnego siebie przeciwnika, z którym mógłby przegrać, niż eliminować w praktyce te płyty ustawowo.

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 15:32 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Prawda jest taka, że jakby było B4 to im bliżej końca, tym by było mniej ciekawie, a na zasadach takich jest teraz będzie mniej przewidywalnie.

Ja za to mam nadzieję, że ludzie przynajmniej zmobilizują się aby przesłuchać oba albumy biorące udział w poszczególnych bitwach (dlatego jestem za tym, aby każda bitwa trwała chociaż 3 dni, oczywiście w międzyczasie mogą pojawiać się kolejne), a nie będą głosować na to co znają, bo przeciwnika nie znają i nie mają ochoty poznać.

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 15:55 
Rattlehead

Vic Rattlehead napisał(a):
Prawda jest taka, że jakby było B4 to im bliżej końca, tym by było mniej ciekawie

Wytłumacz mi jedno: dlaczego wg Ciebie pojedynki w rodzaju np. Black Album vs CTE albo SITA vs Persistence of Time miałyby być mniej ciekawe od (przykładowo) Dismember – Massive Killing Capacity vs Bolt Thrower – The IVth Crusade ??? ;)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 17:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

nie da się zadowolić wszystkich ;)

PostWysłany: Czw Sie 07, 2014 17:27 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Dlatego, że takich bitew jest masa chociażby na zagranicznych serwisach tematycznych o muzyce metalowej. A takich jak ta druga, którą podałeś coś nie widzę :)

PostWysłany: Pią Sie 08, 2014 12:45 
Rattlehead

Za to ilość postów w porywach do siedmiu ;)

PostWysłany: Pią Sie 08, 2014 19:00 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Ostatnie 4 godziny na wyklepanie i edycję swoich list. Nie mogę dokładnie stwierdzić ile czasu zajmie mi podliczanie, ale po weekendzie powinna być dalsza runda.

PostWysłany: Pią Sie 08, 2014 19:08 
Rattlehead

Ja nie wiem, gdzie wam się tak śpieszy. Kurczę, mamy sezon ogórkowy w pełni, osobiście poczekałbym nawet do końca wakacji. Swoje listy wrzuciło zaledwie kilkanaście osób, a średnia ilość oddanych głosów tak jak poprzednio będzie pewnie jeszcze mniejsza.
Żeby nie wyszedł z tego jakiś kapiszon.

PostWysłany: Pią Sie 08, 2014 20:29 
Sleepwalker
Awatar użytkownika

Ale przecież wiadomo, że userów nie przybędzie. Jest określona ilość tutaj zaglądających i oni oddali swoje listy.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 519 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości