Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 20:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 13:02 
Warhorse
Awatar użytkownika

fiXXXer_85 napisał(a):
stanger napisał(a):
Coś mi sie wydaje, że osoby tak bardzo zwracające uwagę na okładki, to osoby które kupują płyty.

To chyba oczywiste, nie? :)

No właśnie więc czemu to napisałem O.o ... hmm.. a no tak, bo gdybym ja był zbieraczem płytek to nie zwracałbym uwagi na okładeczki tylko na zayebistą jakość dźwięku jaką oferuje format CD Audio w porównaniu do pliczków mp3.
Burzum napisał(a):
Płyty wydaje się dla fanów, bo oni, kupując cd, przynoszą dochód kapeli, a zlewają swój własny produkt, już na starcie, to tych pieniążków może być mniej.

...lub więcej... zmiana stylu okładki przez zespół może zadziałać podobnie jak zmiana stylu grania/gatunku, wiadomo niewielu starym fanom podobał się np. taki Load Metallicy, ale kij tam ze starymi fanami, zyskali wielu nowych fanów=więcej pieniążków, czemu więcej, wiadomo, że lżejsza melodyjniejsza muzyka jest często popularniejsza, podobnie z cukierkowatymi kolorkami na okładce może być.
bialkomat napisał(a):
Ja również uważam, że utwór jak na Thin Lizzy jest średni. Zresztą jaki by to cover nie był, to mam nadzieję, że nie znajdzie się na regularnym wydaniu, tylko co najwyżej jako bonus.

A potem znowu będzie "no nigdzie nie mogę dostać wersji albumu z coverem Thin Lizzy" tak jak ktoś wypytywał o UA z coverem LZ :P Co do tego utworu TL, taki sobie wpadajacy w ucho, ciekawe kto będzie robił te solo

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 17:11 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
bialkomat napisał(a):
Ja również uważam, że utwór jak na Thin Lizzy jest średni. Zresztą jaki by to cover nie był, to mam nadzieję, że nie znajdzie się na regularnym wydaniu, tylko co najwyżej jako bonus.

Według Amazon kawałek o nazwie "Cold Sweat" trafi na regularne wydanie SC

http://www.amazon.com/Super-Collider-Me ... B00BEXB18M

Ostatnio edytowany przez Argo, Sob Kwi 13, 2013 21:21, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 17:27 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
To byłby pierwszy cover na płycie od czasu SFSGSW
Nie kumam, przecież nagrali ponoć 13 czy 14 kawalków, więc mieli z czego wybierać, a szczerze mówiąc na regularnym wydaniu wolę każdy utwór autorski niż przeróbkę. W dodatku po tym Cold Sweat raczej nie spodziewam się jakiejś oszałamiającej interpretacji

PostWysłany: Sob Kwi 13, 2013 18:06 
Head Crusher
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
W dodatku po tym Cold Sweat raczej nie spodziewam się jakiejś oszałamiającej interpretacji

Mi wystarczyłoby gdyby ewentualna interpretacja była na poziomem zbliżonym do tej.
http://www.youtube.com/watch?v=cVA1qubYWhQA

Gdyby jeszcze ten kawałek przyspieszyli i rozbudowali bębny to było by już świetnie

Ostatnio edytowany przez Argo Sob Kwi 13, 2013 21:24, edytowano w sumie 3 razy

PostWysłany: Nie Kwi 14, 2013 08:07 
Rattlehead

Argo napisał(a):
Według Amazon kawałek o nazwie "Cold Sweat" trafi na regularne wydanie SC

Dopiero teraz zauważyłem, że na tej track liście z Amazona brakuje A House Divided z wcześniej poznanych tytułów. Szkoda jak by go rzeczywiście zabrakło - byłem ciekawy tej trąbki.

PostWysłany: Nie Kwi 14, 2013 08:32 
Droogie

Nie wiem czy zauważyłeś ale jest tam 11 utworów a była mowa o 13.
Chyba ściągnęli tę informację z wikipedi więc poczekajmy aż na oficjalnej coś powiedzą.

PostWysłany: Nie Kwi 14, 2013 08:44 
Rattlehead

Skirock napisał(a):
Nie wiem czy zauważyłeś ale jest tam 11 utworów a była mowa o 13.

13 utworów to może mieli nagrać w sumie, ale wiadomo, że tyle na płytę nie wejdzie - część pójdzie na japońce albo b-sidey, a niektóre może przepadną w niebycie by powrócić na następnej płycie :) (o kurde, niechcący mi się zrymowało :))
Cytuj:
Chyba ściągnęli tę informację z wikipedi więc poczekajmy aż na oficjalnej coś powiedzą.

Albo Wikipedia ściągnęła z Amazona (zresztą na Wiki już nie ma tej tracklisty). Swoją drogą ciekawe w takim razie skąd wytrzasnęli to "Off The Edge", wcześniej chyba nic nie było wspominane o takim tytule.
Ale oczywiście dopóki oficjalne info nie pojawi się na megadeth.com, nie ma co gdybać.

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 17:35 
Head Crusher
Awatar użytkownika

W ten weekend w programie radiowym Full Metal Jackie nastąpi premiera nowych kompozycji Megadeth z nadchodzącego albumu Super Collider

http://fullmetaljackieradio.com/glenn-d ... -this-week

https://twitter.com/Megadeth/status/325637952858382336

PostWysłany: Sob Kwi 20, 2013 18:26 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
ale to jest akurat news ;) bo przecież płyta została już nagrana wiec temat może se spadać w dół ;)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 04:05 
The Scorpion

Miejscowość: Poznań
Image

http://www.dailymotion.com/video/xz6n5y ... XNWusp9VqA

Tytułowy do odsłuchu.

Jestem cholernie zawiedziony... Na plus jedynie sekcja rytmiczna, bas i perkusja bardzo mi się podobają, jednak sam kawałek... W mojej ocenie bardzo słaba wersja Trust, które samo w sobie nie jest przeze mnie jakoś wysoko cenione.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 07:28 
Rattlehead

Yaku napisał(a):
Jestem cholernie zawiedziony...

Cholernie to za mało powiedziane :| Utwór rzeczywiście jakby żywcem wyjęty z jakiegoś Cryptica albo może nawet Riska(!) (refren to takie połączenie Almost Honest, Have Coll Will Travel i Breadline, czy czegoś w tym guście), taka hardrockowa wesołkowata pioseneczka, widać że napisana na potencjalny przebój, wprost idealna do radia. Jedynie praca basu zasługuje na pochwałę. Trochę mało, i to jeszcze jak na utwór tytułowy!
Kurczę, mam coraz większe obawy o ten album, chociaż początkowo wcale tak nie było. Fakt że były zapowiedzi, że materiał będzie zróżnicowany, ale jednak summa summarum miało być niby szybko, mrocznie i ciężko. A przynajmniej szybciej, mroczniej i ciężej niż na poprzedniczce. Na razie jednak kompletnie nic na to nie wskazuje.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:41 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
(refren to takie połączenie Almost Honest, Have Coll Will Travel i Breadline, czy czegoś w tym guście)

Hehehe, bardzo podobnie sobie skojarzyłem. Szczególnie z Almost Honest. Słyszę tu jeszcze Highway to Hell.

Szału faktycznie nie ma, ale ten kawałek jest pierwszym od bardzo dawna, który przypomina mi wyraźnie stare czasy Megadeth (mam na myśli sam klimat). Szkoda, że te gorsze, ale jednak.
Uważam, że od TWNAH zespół nabrał jakiejś dziwnej maniery i mimo tego, że powstało od tamtej pory mnóstwo świetnych utworów, to żaden z nich nie nawiązywał jakby do atmosfery poprzednich albumów (co nie znaczy, że są gorsze, bo wiele z nich zmiata z powierzchni wszystko od CW do TWNAH oraz dorównuje największym klasykom). Tutaj natychmiast pojawiło się błyskawicznie skojarzenie z CW i jednocześnie coś we mnie drgnęło. Pomyślałem sobie, że mimo tego średniaka, jest szansa na kompozycje w naprawdę starym klimacie.
Nie wiem czy jest zrozumiałe, co napisałem. Ciężko zobrazować takie odczucia.

Poza tym Dave śpiewa wręcz na chama. Przeciąga te końcówki niepotrzebnie. Gdyby były one jeszcze odpowiednio "zamaskowane"/ wkomponowane w utwór, to może by tak to nie raziło. Solówki niczego sobie - w końcu pojawia się w nich jakaś melodyjność, ale to chyba dlatego, że sam kawałek tego wymaga.

Dupy nie urywa, ale dostrzegam pozytywy. Takie 4(może 5)/10.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:44 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Wielka szkoda ze zablokowali już link. co piszecie sprawia wrażenie jakiegoś pop rockowego kawałka skrojonego do emitowania w stacjach typu eska

Ostatnio edytowany przez Argo, Nie Kwi 21, 2013 09:51, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:49 
Moderator
Awatar użytkownika

http://www.youtube.com/watch?v=7UdgG-B7XW8 Proszę bardzo :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:49 
Rattlehead

mateusz napisał(a):
Dupy nie urywa, ale dostrzegam pozytywy.

Tak, pozytywy oczywiście są. Utwór nawet i fajnie buja, ale generalnie to jest trochę jak z Riskiem - muza sama w sobie może i nie jest zła, ale po prostu nie takiego grania oczekiwałbym od Megadeth.
Argo napisał(a):
Wielka szkoda ze zablokowali już link. co piszecie sprawia wrażenie jakiegoś pop rockowego kawałka skrojonego do emitowania w stacjach typu eska :?

Prawie że ;)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:50 
Moderator
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
muza sama w sobie może i nie jest zła, ale po prostu nie takiego grania oczekiwałbym od Megadeth.

To oczywiście nie ulega wątpliwości :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 09:53 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
Boże, jak Mustaine się męczy wokalnie w zwrotkach, masakra... Numer niezły, nic więcej - takie tam 6/10. Jednak rozczarowanie.

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:02 
Rattlehead

Marko napisał(a):
Boże, jak Mustaine się męczy wokalnie w zwrotkach, masakra...

Oj męczy się biedak, męczy. Ale trzeba przyznać, że całkiem wymagającą partię sobie wymyślił. Obawiam się, że na koncertach będzie miał dużo problemów z tym kawałkiem. Miauczenia będzie w bród :)

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:07 
Psychotron
Awatar użytkownika

Miejscowość: Disco Polo Land
Kolejny link http://www.youtube.com/watch?v=7UdgG-B7XW8
Co do samego kawałka faktycznie to nawet nie metal, a hard rock z czasów CW lub Risk. Refren nie podoba mi się, i wyobrazić sobie, jak Mustaine to by śpiewał na koncercie to pewnie ludziom pękły by bębenki. Za to sama nutka nie jest zła, ale spodziewałem się czegoś zupełnie innego, nawet po okładce.

Ostatnio edytowany przez Thunder, Nie Kwi 21, 2013 10:11, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:07 
Head Crusher
Awatar użytkownika

+ świetna jak na pana Drovera perkusja
+ słyszalny bass
+ Klimat
+ przemyślane solówki pasujące do utworu

- to nie METALOWY kawałek
- zbyt prosta konstrukcja
- gdzie ten "mrok i szybkość

Podsumowując ten kawałek plasuje się gdzieś pomiędzy Cryptic Writings a Risk wróże mu wielka popularność w mainstreamowych ogłoszeniach
Oby reszta albumu była jednak co najmniej heavy metolowa

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość