Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Nie Maj 04, 2025 16:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna

Ulubiona płyta?
Show no Mercy 7%  7%  [ 3 ]
Hell Awaits 7%  7%  [ 3 ]
Reign in Blood 11%  11%  [ 5 ]
South of Heaven 44%  44%  [ 20 ]
Seasons in the Abyss 22%  22%  [ 10 ]
Divine Intervention 2%  2%  [ 1 ]
Undisputed Attitude 0%  0%  [ 0 ]
Diabolus in Musica 2%  2%  [ 1 ]
God Hates us All 0%  0%  [ 0 ]
Christ Illusion 0%  0%  [ 0 ]
World Painted Blood 4%  4%  [ 2 ]
Razem głosów : 45
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: SLAYER
PostWysłany: Nie Lip 08, 2012 13:35 
Warhorse

Czyli jednak troche sobie poczekamy. W sumie można się było czegoś takiego spodziewać... A tak na marginesie, jak sobie ostatnio przesłuchałem Divine Intervention kilka razy, stwierdziłem, że ten album posiada chyba najlepiej brzmiące bębny w muzyce metalowej ;) Przynajmniej w moim subiektywnym odczuciu ;D

PostWysłany: Nie Lip 08, 2012 21:17 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Posłuchaj Nile - Annihilation Of The Wicked. Wtedy oceń brzmienie bębnów :) dla mnie to monolit.

PostWysłany: Nie Sie 12, 2012 12:33 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Miejscowość: j.g.
Cytuj:
Do Snu Ze Slayerem
Firma Twinkle Twinkle Little Rock Star wyda kolejną część składanki z kołysankowymi wersjami utworów znanych wykonawców rockowych i metalowych.

Tym razem wybór padł na covery grupy Slayer. Album "Lullaby Versions Of Slayer" trafi do sprzedaży już w najbliższy poniedziałek. Na płycie znajdą się następujące kołysanki:

01. South Of Heaven
02. Seasons In The Abyss
03. Spill The Blood
04. World Painted Blood
05. Raining Blood
06. Disciple
07. Skeletons Of Society
08. War Ensemble
09. Dead Skin Mask
10. Angel Of Death
11. Hell Awaits
12. Black Magic

Próbek tych utworów można posłuchać TUTAJ.

Do tej pory w serii Twinkle Twinkle Little Rock Star ukazało się 56 płyt z kołysankowymi coverami. Więcej informacji TUTAJ.

Autor: Grzegorz Szklarek

;)

http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ils&id=749

PostWysłany: Wto Lut 05, 2013 03:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
wyglada na to że nowy album nie pojawi się tak szybko jak wszyscy mysleli :roll:
co prawda King nie powiedział ze wiele ale za dobrze to wszystko nie wygląda

Cytuj:
On the status of the long-awaited new SLAYER album:

King: "We got two songs completed last year that I thought were come out [as an EP] before [we embarked on the Rockstar Energy Drink] Mayhem [Festival last summer]. And since they didn't, they're just gonna be on the [full-length] record. They've just gotta get mixed. We have another one that just needs vocals and leads, and then me and Dave [Lombardo, drums] are working on eight complete other ones that we haven't demoed. We've just gotta go in…

"The whole hold-up now, as with every record we ever do, it seems like [head of SLAYER's longtime label American Recordings] Rick Rubin changes distributors. And we're kind of, like, left in limbo until he lands somewhere. I mean, realistically, we're without a deal [right now], but we plan on staying with Rick. But he's working out his distribution. When that gets settled, we'll be recording. So I am very comfortable saying it will be out this year."

On the status of SLAYER guitarist Jeff Hanneman, who has been absent from the road for the past two years while he is recovering from contracting necrotizing fasciitis, likely caused by a spider bite:

King: "You probably know more than me, dude. Believe it or not. [laughs] You know, not to make it sound weird, but when you get off tour, you scatter. And I don't talk to him [not] because I hate him, I don't talk to him because I had enough of him. I don't talk to Tom [Araya, bass/vocals]. The only reason I talk to Dave is 'cause we rehearse all the time. When I get off tour, I just wanna go chill and be 'Kerry,' not 'Kerry King,' you know what I mean?! But the best I know, I talk to my manager, he talks to [Jeff] periodically, and he's still trying to get back in the game."

On whether Jeff is part of the songwriting process for the new SLAYER album:

King: "Not yet. I have enough material to do it on my own, if need be. But I'm open; if Jeff comes to the party with some material, hell yeah, I've got extras."

On whether he will play all the guitar parts on the new SLAYER album and whether SLAYER's fill-in guitarist Gary Holt (of EXODUS fame) will appear on the record:

King: "No, no, no… I'll play all the guitars. But I mean, I've been playing all the guitars for years anyway — except for Jeff's leads."

jestem ciekawy czy Dave cos napisze na płyte bo jeszcze mu sie to nie zdarzyło w przeciwieństwie do Paula ;)

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 10:36 
Psychotron
Awatar użytkownika

Slayer to na prawdę dobra kapelka, która zasłużenie znajduję sie w BIG4, nie tak jak Anthrax....

Show No Mercy-Moim zdaniem jedna z najlepszych płyt. Utwory takie jak Tormentor, Die By The Sword, Black Magic, The Antichrist, Show No Mercy, odcisnęły piętno w moim umyślę, gdy tylko słyszę nazwę albumu...

Reign in Blood-Każdy sobie chwali ten album, Legenda Thrashu, no ok...ale, tam jest tylko kilka na prawdę dobrych utworów. Reszta to napierdalanie bez ładu, i składu. Słuchać się tego nie da...Może muszę tego przesłuchać jeszcze raz, ale na razie najlepiej dają radę:Angel of Death,Piece by Piece,Epidemic,Raining Blood.

South of Heaven-No! To jest to! Tu są perełki :). Uwielbiam South of Heaven, Silent Scream, Mandatory Suicide, Ghosts of War, ale cała płyta daje wyraźnie radę, i jest dużo lepsza od poprzedniczki. Do tego sentyment, bo to pierwszy album Slayera, na dodatek brany w ciemno. Na początku jakoś mnie nie zachwycił, ale po przesłuchaniu innych albumów, zacząłem nieco inaczej patrzeć na SoH.

World Painted Blood-Tytułowy, Americon, zajebiste. Reszta też daję jako-tako radę.

Papatki ;).

Showers that cleanse you of your life

Ostatnio edytowany przez Dawid, Wto Lut 12, 2013 13:13, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 11:40 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Dawid napisał(a):
Wypowiem się nieco później. tylko kilka na prawdę dobrych utworów. Reszta to napierdalanie bez ładu, i składu. Słuchać się tego nie da... nie znam całego albumu. tak trochę nudnawy. Całości zaś nie słyszałem, Nudy, zalatuje mi jakimś gówno-metalem, zmieszanym z Nu... Nie słuchałem nawet całości. Reszty raczej nie sluchałem. Nie znam całości. daję jako-tako radę.

Czytając Twoją wypowiedź a nie znając Slayera, uznałbym, że to właśnie on a nie Anthrax nie zasługuje na miejsce w BIG4... ;)

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 11:51 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

:lol:

Dawid zamiast pisac takie pierdoły jakie ci pieknie zacytował Fixxx posłuchałbyś porzadnie wszystkich płyt i dopiero potem o nich pisał albo chociaż mógłbyś pominąć czego nie znasz/nie słyszałeś (czyli prawie wszystko) :P

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 12:09 
Psychotron
Awatar użytkownika

Zrobiłem tak jak proponujesz...

Ostatnio edytowany przez Dawid, Wto Lut 12, 2013 13:14, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 12:41 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Image

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 14:43 
Moderator
Awatar użytkownika

Dawid napisał(a):
Reszta to napierdalanie bez ładu, i składu. Słuchać się tego nie da...

To ja w takim razie nie wiem po co poszukiwałeś ostatnio jakichś agresywnych, extremalnych rzeczy skoro nie radzisz sobie z RIB.

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 14:50 
Psychotron
Awatar użytkownika

Nie chodzi mi o to że nie radzę sobie. Po prostu mi się to nie podoba. Same kompozycje są nudne.

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 16:10 
The Scorpion
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków/Tarnów
Ja też jakoś specjalnie za RIB nie przepadam. Lubie, ale poszczególne kawałki zlewają się w jedną całość. Tak jak Dawid wyżej stawiam debiut.

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 23:24 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Dawid napisał(a):
Slayer to na prawdę dobra kapelka, która zasłużenie znajduję sie w BIG4, nie tak jak Anthrax....

A tak z ciekawości. Napisz (w odpowiednim temacie) dlaczego Twoim zdaniem Anthrax nie zasługuje na miejsce w BIG4. Napisz kilka słów o ich albumach. Tak z ciekawości ;)

PostWysłany: Wto Lut 12, 2013 23:44 
Psychotron
Awatar użytkownika

Jak znajdę chwilę to napisze.

PostWysłany: Śro Lut 13, 2013 11:26 
Moto Psycho
Awatar użytkownika

Akurat w przypadku Slayera, na praktycznie każdej płycie znajdą się jakieś perełki, łącznie z nowymi albumami. Na jednym jest ich mniej, na innym więcej. Całościowo najlepiej wypada oczywiście South of Heaven i tu nie będę oryginalny. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia.

Co do BIG4 i Anthrax to też bym jakoś nie przesadzał z jakimiś nowymi teoriami. W końcu coś musiało spowodować, że okrzyknięto ich jednym z zespołów Big4. Oglądałem kiedyś jakiś materiał na ten temat. Oni powstali wcześnie, razem z pozostałą trójką zespołów. Każdy powstał w innym rejonie Ameryki i miał duży wpływ na kształtowanie się muzyki metalowej. Styl grania poszczególnych zespołów się od siebie różnił, a późniejsze zespoły można powiedzieć, że "wzorowały się na nich". Dlatego to się zwie wielką czwórką. To nie jest przydomek nadany po kontakcie z całością twórczości zespołu, tylko dawno dawno temu :P

PostWysłany: Śro Lut 13, 2013 14:01 
Psychotron
Awatar użytkownika

Być może, że właśnie to jest powodem. Bo ja nie widzę zajebistego, grania w Anthrax, nie licząc parę utworów..

PostWysłany: Śro Lut 13, 2013 15:14 
Angry Again
Awatar użytkownika

Zajebistego grania nie widzisz nigdzie, gdzie ono jest. Nie miałbym nic do ciebie, bo z "twoim gustem" mam kilku dobrych znajomych, ale ty grasz pozera. Najczarniejszego z czarnych, super zajebistego, maniaka metalu. Nie jesteś nim nawet w 10%. Już pisałem ci , że jak nie masz nic godnego uwagi do napisania, to milcz. Po co na siłę się ośmieszać?

Image

PostWysłany: Śro Lut 13, 2013 15:20 
Psychotron
Awatar użytkownika

Masz rację. Jestem pozerem...chodzę w najwyższych glanach, najczarniejszych ciuchach, w szafce trzymam płyty tokio hotel, i slipknot, i mam najdłuższe włosy w dzielnicy...

Odjeb się, za przeproszeniem, od mojego gustu muzycznego, a napisałem odpowiedz do Vica, a nie do ciebie..... :evil:

PostWysłany: Śro Lut 13, 2013 15:27 
Angry Again
Awatar użytkownika

Posłuchaj sobie tego słabego kawałka niegodnego uwagi przecież, taki słaby według ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=rrCmnQamauo

Image

PostWysłany: Śro Lut 13, 2013 15:33 
Psychotron
Awatar użytkownika

Może nie jest słaby, ale nie wymieniłem go, bo jakoś specjalnie mi się nie podoba....

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości