Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 05:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 15:59 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
skoro mamy temat "Prace nad Endgame" oraz "Prace nad 13" wiec pora na temat o pracach nad nową płytą aby nie zaśmiecać tematu z newsami ;)

Cytuj:
MEGADETH mainman Dave Mustaine has issued the following update:

"Droogies,

"I wanted to check in with you as I get ready to start tracking my 14th MEGADETH record.

"For some of you that are new fans, the word 'Droogie' may seem a strange way to start a letter, but it means 'friend,' supposedly in Russian slang. I got the idea to call you that from watching Alex from 'A Clockwork Orange' call his two co-conspirators that. So, now you know I ain't calling you 'druggies.' Onward to the update.

"Last Thursday I went to see an ENT (ear, nose, and throat doctor) to find out the status of the damage to my vocal cords that they discovered prior to my surgery, and my neck from after the surgery. I was told during the first MRIs that I had a cyst or something on my vocal cords, and I didn't give it any more thought, because the fusion was way more important.

"I still find it laughable that someone I know said I was a pussy while lying in an ER awaiting spinal surgery for contemplating cancelling the 'Big Four' show in New York City. I guess the old saying, 'You spot it — you got it!' applies here. Except I don't want to offend our female fans by comparing this excrement to a body part of theirs.

"I walked away from the surgery, which was done after the concert (who's the pussy now?) and was a complete success, thinking I had nodes or polyps or something, and I wanted to wait until a year after the surgery to go get checked, because I just didn't want to go under the knife again that soon, if, of course I had to. Thank God I don't.

"Fortunately, if you can say that, my problem with my vocal cords is treatable, and it is just a matter of exercise, diet, and eating habits. I started drinking Aloe Juice, taking a tablet for my stomach, and I have to cut out some things I like. Coffee is one of things, but since I am not a cheerleader for overpriced, overrated Starbucks, like Thor [MEGADETH guitarist Chris Broderick] and Junior [MEGADETH bassist David Ellefson], I am not taking this too hard. I am bummed about no chocolate (I love chocolate!), and tomatoes (no spaghetti or pizza), but I am loving this 'Countdown' 20th-anniversary tour, and with the new record starting next week, singing is more important to me than ever.

"Thanks for all of your support through this whole ordeal, and I really, really look forward to seeing you at some point before the end of the year. Check out our support band KYNG and lemme know what you think. I like 'em and I hope you will too.

"One last thing, I don't generally watch video of myself, unless we are mixing or editing something, and over the last few months I had to; for one reason or another. I am really embarrassed by how much I swear or swore on stage and in interviews. I'm not a prude, but I am sorry for my language and some of the offensive words I chose to say. We all have said stuff we regret, and while I don't 'regret it,' I do feel that you deserve better from me.

"Here's to a great fu...., erm, a great flipping new record and tour!"

zaczyna sie ;)

PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 21:03 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
Żułek napisał(a):
skoro mamy temat "Prace nad Endgame" oraz "Prace nad 13" wiec pora na temat o pracach nad nową płytą aby nie zaśmiecać tematu z newsami ;)

Właśnie też miałem to zaproponować :]

Fajnie fajnie, "Prace nad..." to chyba moje ulubione tematy na tym forum :)
Lubię jak coś się dzieje nowego wokół zespołu i jak jest na co czekać i o czym dyskutować.
Byleby tylko na końcu wykluło się z tego coś dobrego

PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 21:11 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
No to dorzucę coś, że Vic Rattlehead wrzucił na facebooka:

Cytuj:
Dave has settled on artwork and a title for the new record. All I know is I better be on this cover again, or I’ll be ticked off!

PostWysłany: Nie Paź 28, 2012 21:30 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
fiXXXer_85 napisał(a):
No to dorzucę coś, że Vic Rattlehead wrzucił na facebooka:/quote]

Dave wspominał w jednym z czatów że niewykluczone jest aby autorem grafiki na okładce nowego albumu może być ponownie Ed Repka

https://twitter.com/DaveMustaine/status ... 4354062336

Johnny K. & I start Thurs. Shawn’s next for 4 day, then David gets to do his parts before the CTE 20 tour starts. So pumped

Bardzo szybko biorą się do roboty. szkoda ze Rudy niedopał dla jakiej wytwórni wyda 14 album Megsów

PostWysłany: Wto Gru 18, 2012 11:11 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

z fejsa od Rudego

Cytuj:
Johnny made it in. Record 14 is officially underway. Clips to upload tomorrow. Thrashin' time!

więc sie chyba zaczeło ;)

PostWysłany: Wto Gru 18, 2012 11:13 
Moderator
Awatar użytkownika

Żułek napisał(a):
Thrashin' time!

Ciekawe ile w tym prawdy.
Fajnie, że chłopaki pracują, ale żeby tylko nie powstał z tego shit podobny do 13. Oby zbliżyli się poziomem do Endgame.

PostWysłany: Wto Gru 18, 2012 12:45 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
A mnie bardziej ciekawi co to będzie:
Cytuj:
Clips to upload tomorrow.

PostWysłany: Wto Gru 18, 2012 14:21 
Head Crusher
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
A mnie bardziej ciekawi co to będzie:
Cytuj:
Clips to upload tomorrow.

Może przy okazji nagrywania czternastki powstanie jakieś making of ??
Albo jakiś zwiastun tego nowo zapowiedzianego DVD

PostWysłany: Śro Gru 19, 2012 19:14 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Sound clip dotyczy nowego albumu i zostanie udostępniony fanklubowiczom w piątek, podczas specjalnego czatu.

PostWysłany: Śro Gru 19, 2012 21:51 
Moderator
Awatar użytkownika

Czy będziesz gościem na tym czacie :D ?

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 10:54 
Moderator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zabrze
mateusz napisał(a):
Fajnie, że chłopaki pracują, ale żeby tylko nie powstał z tego shit podobny do 13.

Uuuu, nie za ostro? ;)

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 13:00 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Landsberg :: Posen :: Breslau
13 gniotem moim zdaniem nie jest i słucham osobiście prawie codziennie ale zakres utworów zawęża się do SD, PEn1, WTP, FL, Wr, BS, 13.

Dobrze gdyby zrobili coś jak Endgame. Ten album dla mnie to ścisła czołówka i nawiązuje do pierwszych 5 albumów jakością. Gdyby jeszcze JK był jego producentem :roll:

Co ciekawe wsłuchując się w najnowszą twórczość Rudego to nawet UA jest niezłym albumem i gdyby i jego wyprodukował JK to jak dla mnie nie był by wcale gorszy od 13 czy nawet Endgame.

Czekam z niecierpliwością na coś nowego. Oby nie było to znów kilka utworów + remake'ki starych już znanych...

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 15:40 
Moderator
Awatar użytkownika

Marko napisał(a):
Uuuu, nie za ostro?

Może odrobinkę ;) Od samego początku ten album mi się w zasadzie średnio podobał (dałem mu chyba 6), a teraz jest jeszcze gorzej. Do Endgame nie ma w ogóle startu i zgadzam się z tym stwierdzeniem:
rozwajler napisał(a):
Dobrze gdyby zrobili coś jak Endgame. Ten album dla mnie to ścisła czołówka i nawiązuje do pierwszych 5 albumów jakością.

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 18:06 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Z twittera drovera

Song #3 completed for drums today. Heading back home for the holidays!!!!!!!

https://twitter.com/shawndrover/status/281626503173791

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 18:21 
Rattlehead
Awatar użytkownika

mateusz napisał(a):
Czy będziesz gościem na tym czacie :D ?

Nie będę, nie mam tam konta. Konto nie chce mi się założyć. Pisałem do administratora w tej sprawie, ale nawet nie raczył odpowiedzieć. Z własnego doświadczenia wiem, że ludzie odpowiedzialni za cyber army mają wyjebane na wszystkie sprawy, które nie wiążą się z zyskiem. :| Ciekawe, czy będą przecieki, bo na stronach zamkniętych CA jest informacja, że udostępnianie fanklubowych materiałów grozi wywaleniem :)

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 18:24 
Moderator
Awatar użytkownika

Rozumiem.
fiXXXer_85 napisał(a):
Ciekawe, czy będą przecieki, bo na stronach zamkniętych CA jest informacja, że udostępnianie fanklubowych materiałów grozi wywaleniem

A jak oni do tego dojdą kto to zrobił ;) ?

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 18:48 
Rattlehead
Awatar użytkownika

Nie wiem, ale jak na razie ciężko dostać materiały dostępne na zamkniętych stronach, więc chyba to działa :)

PostWysłany: Czw Gru 20, 2012 21:13 
Head Crusher
Awatar użytkownika

Prędzej czy później coś wycieknie jestem dobrej myśli

PostWysłany: Pią Gru 21, 2012 16:29 
Head Crusher

A mnie sie "13" bardzo podoba, myśle, że dałbym jej dziś 8/10, gdyby nie było na niej Guns Drugs And Money oraz utworu tytułowego (obydwa pomijam i właściwie już mało pamiętam). Jesli nowa płyta będzie na podobnym poziomie co "13" to będę zachwycony

PostWysłany: Sob Gru 22, 2012 03:08 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Cytuj:
In a tweet earlier today, MEGADETH mainman Dave Mustaine wrote: "Shawn [Drover, drums] and David [Ellefson, bass] have finished tracking songs 1, 2, and 3 and now it’s my turn today. I feel a burning in my soul!!! Arrrrggghhh!"

A 40-second video clip of Mustaine at his studio, Vic's Garage in San Marcos, California, talking about the new MEGADETH album and playing a riff from one of the band's new songs can be seen at this location http://www.megadeth.com/video/DSM122112.mov (Quicktime file, 43 MB).

Mustaine previously told NME about the direction of MEGADETH's new material, "Some of it's a little darker, some of it's a little faster. Being in this position right now, not knowing where we're gonna go or what we're gonna do, it's kind of like the world's ours to do what we want. Are we gonna go back to the speed and thrash metal roots that made us who we are? Are we gonna experiment and rely on the melody that we've discovered in MEGADETH songs?"

Mustaine also spoke about how he likes to keep MEGADETH's music more melodic than that of most thrash bands. "We've tried to do that in MEGADETH, have a little melody so that it's not just the same old grinding music like everybody else has," he said. "We're just happy to get going and get to the studio."

mi sie kojarzy z System ten riff, nie wiem czy to dobrze czy zle :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 849 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 43  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości