Megadeth Info Forum

Forum poświęcone amerykańskiemu zespołowi metalowemu Megadeth
Obecny czas: Sob Lis 23, 2024 19:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1008 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  Następna
Autor Wiadomość
PostWysłany: Śro Lis 18, 2009 17:16 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
dobra, to ja powiem tak, ni emoge patrzec na megadeth poki co z racji mojego byłego. notek do endgame nie wystawie poki mi ni eprzejdzie, albo moge wszystko po 6 a hardest part 9. tyle

PostWysłany: Śro Lis 18, 2009 18:34 
Rattlehead

Miejscowość: Gdynia/Pogórze
MartiFromHell napisał(a):
ni emoge patrzec na megadeth poki co z racji mojego byłego. notek do endgame nie wystawie poki mi ni eprzejdzie

:shock:
Takiej odpowiedzi to się szczerze mówiąc nie spodziewałem :lol:

PostWysłany: Śro Lis 18, 2009 20:33 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Baniocha
a za tydzień znów będą razem :roll: ;)

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 06:37 
Addicted To Chaos
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kapitol Siti/Wojenna Piła
watpie bo od 2 miesiecy jestem z kims kto ma jaja;]
w kazdym razie notki powiedzmy wystawiłam.

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 08:24 
Rattlehead

albo moge wszystko po 6 a hardest part 9

Cytuj:
w kazdym razie notki powiedzmy wystawiłam.

Ok, w takim razie je przyjmuję.

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 13:09 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Białko, propozycja: daj maruderom czas do, powiedzmy, poniedziałku. Jeśli nie zdążą - nie wliczaj ich wcześniejszych ocen do średniej. Proste. :D

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 14:40 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

Miejscowość: from hell
dobra, to ja powiem tak, ni emoge patrzec na megadeth poki co z racji mojego byłego. notek do endgame nie wystawie poki mi ni eprzejdzie,

pozostawie to bez komentarza :lol:

bialkomat napisał(a):
Dobra, to niech te zalegające osoby może się chociaż jakoś zadeklarują - napiszcie kiedy mniej więcej można się od Was spodziwać notek do Engame'a? Kwestia miesiąca, miesięcy, roku? :roll:

w takim razie deklaruje że to będzie jedno z moich postanowień noworocznych :P ;)

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 17:18 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Aktualnie 6 osób:
Anka,
deceiver,
MartiFromHell,
Siemin,
Szczepan,
Żułek

Krótka piłka: na Siemina, Szczepana i deceivera czekamy do końca tygodnia, jesli nie dadzą rady to w poniedzaiłek proponuje wystawiać wyniki.

Pozostali z racji swoich problemów niech ocenia wtedy kiedy uznaja za stosowne, ale czy bedzie sie chciało Bialkomatowi robic aktualizacje w razie ich ocen - to nie jest pewne, Białko w ramach dobrego rewanżu może to przeciagać jak Wy przeciagacie ocenianie. :)

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 19:40 
Sleepwalker

Endgame - będzie wyjątkowo spokojnie, ale płyta jakoś specjalnie mnie nie rusza, po paru tygodniach przerwy

Dialectic Chaos 7
This Day We Fight! 7
44 Minutes 8
1,320' 6
Bite The Hand 5
Bodies 7
Endgame 8
The Hardest Part Of Letting Go... 5
Headcrusher 7
How The Story Ends 7
The Right To Go Insane 7

PostWysłany: Czw Lis 19, 2009 20:58 
Rattlehead

Yer Blue napisał(a):
Krótka piłka: na Siemina, Szczepana i deceivera czekamy do końca tygodnia

Szczepana to chyba w ogóle gdzieś wcięło, bo ostatni raz logował się na forum 7-ego.

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 13:52 
Head Crusher

bialkomat napisał(a):
Yer Blue napisał(a):
Krótka piłka: na Siemina, Szczepana i deceivera czekamy do końca tygodnia

Szczepana to chyba w ogóle gdzieś wcięło, bo ostatni raz logował się na forum 7-ego.

Ale może zagladać nie logujac sie - czesto tak robie ;)

Tomku, Twoje oceny wcale nie sa takie niskie, wiekszosć 7-ki i dwie 8-ki, a to przecież bardzo wysokie noty! Poza tym wiem, że oceniasz oszczednie wiec z ocen wynika, że Endgame raczej Cie nie zawiodło.

Mateuszu, a z Twoich ocen wynik, że wolisz Endgame od Systemu i to bardzo wyraźnie, średnia ocen Endgame jest pewnie z 1 punkt wyższa. To miłe, zwazywszy, że z początku z tego co pamietam raczej stawiałeś na System, który wiem, że bardzo lubisz.

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 14:56 
Moderator
Awatar użytkownika

Yer Blue napisał(a):
Mateuszu, a z Twoich ocen wynik, że wolisz Endgame od Systemu i to bardzo wyraźnie, średnia ocen Endgame jest pewnie z 1 punkt wyższa. To miłe, zwazywszy, że z początku z tego co pamietam raczej stawiałeś na System, który wiem, że bardzo lubisz.

Systemowi i tak podwyższyłem, jednak druga część tego albumu jest wyjątkowo przeciętna, słaba także, a Endgame to jednak równy album i nie ma na nim takich poważnych odchyleń jak na TSHF. System jest świetny do Back In The Day, ale później zaczyna się "mała tragedia".
Na Endgame takim niewypałem jest dla mnie Bite The Hand, którego słuchać nie mogę i według mnie pasuje jak świni siodło do całości.
Szczerze mówiąc to stawiam te dwa albumy mniej więcej na równi, bo jednak pierwsza część TSHF jest dla mnie świetna do tego stopnia, że zbytnio nie przejmuję się tymi słabszymi numerami. Oba albumy posiadają wyjątkowe dla mnie killery w postaci The Scorpion (którego wiem, że nie lubisz) oraz Endgame, który uważam za jeden z najlepszych numerów Megadeth jaki kiedykolwiek zarejestrowali.
Endgame jest jakby "zrównoważoną" płytą w przeciwieństwie do TSHF, ale ten drugi ma dla mnie wyjątkowy klimat, na który składają się wspaniałe melodie i nie jestem chyba jeszcze w stanie stwierdzić, która płyta jest mi bliższa, choć Endgame cholernie mnie już wciągnęła i z każdym przesłuchaniem odkrywam w niej coś nowego.

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 19:03 
Black Swan
Awatar użytkownika

Cytuj:
Na Endgame takim niewypałem jest dla mnie Bite The Hand, którego słuchać nie mogę i według mnie pasuje jak świni siodło do całości.

Chyba każdy miał jakieś 'ale' do tego utworu. Myślę, żeby go polubić trzebaby zacząć go zdecydowanie częściej słuchać. Ja tak zrobiłem i już zauważam pozytywy tego utworu (kiedyś podobnie było u mnie z Train Of Consequences). A robie to tak, że załączam mojego empetrójnika na max volume 25 (w utworze 44 minutes przy przełamaniu aż ciary idą po plecach :)) i wtedy zupełnie inaczej odbieram ten utwór, którego końcówka wgniata w czache. Tak więc myślę, że trzeba dać szanse tym utworom, które się nie podobają i starać się wyciągać z nich pozytywy. To samo tyczy się osób, które Dialectic Chaos oceniają na jeden z komentarzem 'po prostu nie słucham'. Ja rozumiem, że ktoś sie uprze i nie da sobie powiedzieć ale chyba należałoby troszkę więcej razy posłuchać. Dla mnie akurat ten utwór jest mega, tak jak cały album z czego jestem wręcz dumny. Pamiętam jak niektórzy mówili, że jest lepszy od DM a ja wtedy po kilku przesłuchaniach mówiłem, że no bez przesady. A teraz powiem, że tak. Jest lepszy i lepiej się go słucha.

PostWysłany: Sob Lis 21, 2009 19:32 
Moderator
Awatar użytkownika

megatomek napisał(a):
Chyba każdy miał jakieś 'ale' do tego utworu. Myślę, żeby go polubić trzebaby zacząć go zdecydowanie częściej słuchać. Ja tak zrobiłem i już zauważam pozytywy tego utworu (kiedyś podobnie było u mnie z Train Of Consequences). A robie to tak, że załączam mojego empetrójnika na max volume 25 (w utworze 44 minutes przy przełamaniu aż ciary idą po plecach ) i wtedy zupełnie inaczej odbieram ten utwór, którego końcówka wgniata w czache. Tak więc myślę, że trzeba dać szanse tym utworom, które się nie podobają i starać się wyciągać z nich pozytywy. To samo tyczy się osób, które Dialectic Chaos oceniają na jeden z komentarzem 'po prostu nie słucham'. Ja rozumiem, że ktoś sie uprze i nie da sobie powiedzieć ale chyba należałoby troszkę więcej razy posłuchać. Dla mnie akurat ten utwór jest mega, tak jak cały album z czego jestem wręcz dumny. Pamiętam jak niektórzy mówili, że jest lepszy od DM a ja wtedy po kilku przesłuchaniach mówiłem, że no bez przesady. A teraz powiem, że tak. Jest lepszy i lepiej się go słucha.

Wiesz, to jest tak, że staram się go czasem słuchać, ale i tak go jakoś "pojąć" nie mogę.
Dialectic Chaos - dla mnie kawał świetnego grania !

PostWysłany: Śro Gru 16, 2009 23:20 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

dobra to ja sie deklaruje, że w okresie świątecznym podam oceny ;)

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 08:49 
Rattlehead

OK.
Jak jeszcze tylko Szczepan wrzuci swoje, to umieszczam wyniki.
Zostało wprawdzie jeszcze dwóch panów, tyle że Deceiver deklarował ostatnio, że płyty tak właściwie jeszcze nie słyszał, więc powiedzmy że jest usprawiedliwiony, natomiast do Siemina napisałem ostatnio na priva ale bez odzewu, mimo że na forum zagląda, tak więc myślę że nie ma już co na niego czekać...

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 09:59 
Prince Of Darkness
Awatar użytkownika

bialkomat napisał(a):
Zostało wprawdzie jeszcze dwóch panów, tyle że Deceiver deklarował ostatnio, że płyty tak właściwie jeszcze nie słyszał

ja płyte słyszałem tyle że tak dawno że już niewiele z niej pamietam, a że wyszło w między czasie dużo lepszych płyt więc do niej nie wracam :P

ale obiecuje że podczas przerwy na świeta sobie odświerze i podam notki ;)

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 15:33 
bialkomat napisał(a):
OK.
Jak jeszcze tylko Szczepan wrzuci swoje, to umieszczam wyniki.
Zostało wprawdzie jeszcze dwóch panów, tyle że Deceiver deklarował ostatnio, że płyty tak właściwie jeszcze nie słyszał, więc powiedzmy że jest usprawiedliwiony, natomiast do Siemina napisałem ostatnio na priva ale bez odzewu, mimo że na forum zagląda, tak więc myślę że nie ma już co na niego czekać...

No to się doczekaliście, sory ale jakoś ostatnio wogle nie ma czasu na nic.

Dialectic Chaos - 8
This Day We Fight! - 8
44 Minutes - 9
1,320' - 9
Bite The Hand - 8
Bodies - 7
Endgame - 10 :!:
The Hardest Part Of Letting Go... - 7
Head Crusher - 7
How The Story Ends - 10 :!:
The Right To Go Insane - 7

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 17:09 
Angry Again
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań
Korzystając z okazji, że coś ruszyło, chciałbym zmienić parę ocen, jeśli Bialkomat nie ma nic przeciwko. :oops:

KIMB
Killing Is My Business...and Business Is Good! - 8

PS...BWB
Devil's Island - 9

SFSG..SW
Into the Lungs of Hell - 8
Liar - 9
Hook In Mouth - 9

CTE
Countdown To Extinction - 9

TWNAH
Recipe for Hate... Warhorse - 9

TSFH
Die Dead Enough - 9
Kick The Chair - 10
The Scorpion - 7
Something I'm Not - 8

UA
United Abominations - 8
Play For Blood - 8
You're Dead -6
Burnt Ice - 8

ENDGAME
1,320' - 10
Head Crusher - 9
The Right To Go Insane - 6

PostWysłany: Czw Gru 17, 2009 18:59 
Rattlehead

Oki, notki dodane i pozmieniane

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1008 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 51  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości